BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #347883 przez nati.olsztyn
martynka9996 No to mi teraz dałaś do myślenia... to główka dziecka nie powinna byc wyczuwalna w czasie zwykłego badania? jak we wtorek byłam u mojej gin. to mówiła ze główka jest już nisko i ona ją wyczuwa jak napiera na szyjkę... ale twierdziła że to dobrze(?)...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #347892 przez Królowa
Martynka uważaj na siebie i lepiej naprawdę leż i odpoczywaj ;-0
Ja wam powiem że jak sobie pomyśle że tak naprawdę to już teraz nie wiadomo co sie stanie tzn kiedy urodzimy to aż nie możliwe jak to przelaciało szybko ...
Ja to mam podstawowy problem taki że nawet jak mnie cos boli albo żle się czuje to wole coś robić bo nie umię w miejscu wysiedzieć

12 lata 8 miesiąc temu #347902 przez nati.olsztyn
To prawda, zleciało nie wiadomo kiedy:) ale ja szczerze mówiąc chciałabym już mieć te 37 tyg i sobie czekać na poród:)

12 lata 8 miesiąc temu #347915 przez Kasiulka
Przyjechał wózek i jest bardzo fajny :) mam nadzieję ,że się sprawdzi :)

12 lata 8 miesiąc temu #347920 przez nati.olsztyn
Kasiulka wrzuć fotkę:) jaki wózeczek kupiłaś?

12 lata 8 miesiąc temu #347938 przez Madeline
Ja już też chciałabym być w tym 37 tyg, człowiek by się tak nie martwił każdą dolegliwością :(

12 lata 8 miesiąc temu #347953 przez nati.olsztyn
Dokładnie:) A jak się jeszcze tu naczytam jak to wasi lekarze mają troskliwe podejście to aż zazdroszczę... ja jak swojej mowie co mnie niepokoi to jeszcze zdania nie skończę a ona już kiwa głową i mówi że w ciąży tak może być... a jak czytam że dziewczyny muszą z tymi objawami co ja też mam leżeć i się mocno oszczędzać to już sama nie wiem co mam myśleć...

12 lata 8 miesiąc temu #347960 przez chłopek
martynka prawda kazda ciaza inna, mnie w tej wszystk boli a w pierwszej bym mogla wszystko robic. zle sie dzisiaj czuje mam wymioty i biegunke:(
królowa ja mam łożysko na przedniej ścianie i mały kopie i to solidnie a raczej jak sie przeciaga to dostane przewaznie miedzy żebra

12 lata 8 miesiąc temu #348103 przez Madeline
Tak z innej beczki kochane: shinybox.pl/?ref=3c48011 darmowe próbki kosmetyków dla nas, kobietek :) Ja już się zarejestrowałam :D

12 lata 8 miesiąc temu #348106 przez nataleczka_92
a ja znowu ciagle glodna jestem. wczoraj tak sie najadlam ze ledwo ruszyc sie moglam;) ale ogolnie duzo lepiej sie czuje niz wczesniej,mimo ze brzuszek juz ogromny sie robi. dobrze mi sie spi i wogole.

a pozatym od jakiegos tyg czasem bola mnie piersi i robia sie takie twarde jakby mleko naplywalo :ohmy: miala ktoras z was tak???

12 lata 8 miesiąc temu #348107 przez nati.olsztyn
Mnie piersi od paru dni bolą...

12 lata 8 miesiąc temu #348109 przez nataleczka_92
a tak pozatym niedawno moja kolezanka urodzila w 37tyg i napisali ze dziecko jest wczesniakiem... wiec ciekawe czemu bo myslalam ze ciaze trzeba donosic do 36tyg ciazy.

12 lata 8 miesiąc temu #348110 przez Madeline
Mnie czasami bolą, ale często mam niespodzianki na koszuli nocnej i ostatnio nawet na prześcieradle :blush:

12 lata 8 miesiąc temu #348114 przez nati.olsztyn
nataleczka niestety tak piszą, bo teoretycznie noworodek do 37 tygodnia włącznie jest wcześniakiem... ale jak dla mnie to już nie wcześniak;)i ja tam już mogę wtedy rodzic hehe

12 lata 8 miesiąc temu #348118 przez nataleczka_92
w sumie slyszalam opinie ze lepiej jest urodzic w 7 miesiacu niz w 8. a dziewiaty miesiac rozpoczyna sie 36tydzien...tak wiec ja bede nastawiac sie od tego tyg juz;)
kolezanka urodzila w 37tyg ale wyszla normalnie po 3dniach,a jak chodzi z mala na szczepienia to mogla byc darmowo szczepiona na pneumokoki i rotawirusy z tego wzgledu ze wczesniak.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka