BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #348121 przez Madeline
Ja też słyszałam, że lepiej w 7 miesiącu niż w 8 jest urodzić a ciekawe dlaczego? A od jakiego tygodnia zaczyna się 8 miesiąc?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #348123 przez nataleczka_92
ja nie mam pojecia czemu tak jest ze lepiej w siodmym niz ósmym miesiacu urodzic,przeciez wtedy dziecko jest wieksze i wogole...
osmy miesiac zaczyna sie w 33tyg ciazy

12 lata 8 miesiąc temu #348158 przez Madeline
Ja trochę poczytałam w internecie na ten temat i ponoć to jest zabobon, każdy dzień, tydzień w naszym łonie jest dla dziecka bardzo cenny i lepiej jest urodzić dziecko bliżej porodu, bo wszystko jest bardziej wykształcone :)

12 lata 8 miesiąc temu #348196 przez rybka19834
hej dziewczynki!jestem z wami na biezaco a nic nie pisze bo wchodze na ta strone przez tel a nie lubie z niego pisac,mowilyscie ze nie nie ma wirusa wiec teraz siedze na komputerze;)u mnie jako tako, zero dolegliwosci...ja patrze ze chyba jestem ostatnia na liscie co do zakupow bo kompletnie nic nie mam:/tylko wozek,ale nie wiem jak w pl bo tutaj siostra robi mi baby shower pod koniec maja i musze poczekac zobaczyc co dostane i wtedy dokupie co mi trzeba...

mamusia85 nie martw sie ja mam cukrzyce ciazowa,po 2 godz wyszlo mi 187 i teraz jetsem na diecie juz 2 tydz i cukier mam w normie,musze sie naklowac 2 godz po kazdym posilku i sprawdzac co i jak...z pierwszym dzickiem mialam, ale wtedy wogole jakos nie dbalam o diete itd i urodzil sie zdrowy 10pkt takze glowa do gory...

chlopek gratuluje drugiego synka;)identycznie jak u mnie;)

tez slyszalam ze lepiej urodzic w 7 miesaicu ale czemu to nie wiem dokladnie,chodzi chyba cos o plucka...ja urodzilam mojego synka w 35 tyg i normalnie wyszlismy do odmu po 3 dobach i tez wszystko bylo ok:) co do wagi to mam 8,5-9 kg na plusie teraz przez tydz schudlam przez ta diete pol kg podobno to normalne...
ok uciekam kobietki,3majcie sie

12 lata 8 miesiąc temu #348304 przez mamusia-85
Hej dziewuszki!
Rzadko pisze, bo nie mam zbyt czasu...Od jutra czeka nas malowanie pokoju na przyście Malej do domu :blink:
rybka19834 dzięki bardzo za pocieszenie.Juz jestem spokojniejsza z tym cukrem, na razie ograniczylam slodycze itd. i czekam na wizyte u mojej gin 30.04. Ja też nie mam prawie nic kupione, 25 ma przyjsc zamowiona komoda i dopiero wtedy bede kupowac rzeczy dla Malej takze nie jestes ostatnia na liscie ;)
Tez slyszalam, ze lepiej rodzic w siódmym, a nie w ósmym i slyszalam, ze tu chodzi wlasnie o uklad oddechowy...
Ja dzis sobie tak rozmyslalam, ze juz bym chciala przytulić Marte..., takze czekam na 38 tydzien wtedy juz bede mogla rodzic :silly:
Dobra kochane trzymajcie sie ja lece :)
Dobranoc i do jutra :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348319 przez Koni
martynka dbaj o siebie i dużo odpoczywaj ;)

Co do rodzenia wcześniej to ja słyszałam że głównie tyczy się to dziewczynek a nie chłopców.

A jeżeli chodzi o wcześniaki to jedni liczą 36tc jako 37tc a dla innych 37tc to po prostu 37tc więc może koleżanka była w 36tc.

Mój mały też się dzisiaj wypina w każdą stronę :D Czasami mam wrażenie że jak się czymś wystraszę tak jak wczoraj to on mnie próbuje uspokoić tym swoim wierceniem żebym miała pewność że wszystko u niego jest ok.

Wyprałam już kolejne pranie a jutro czeka mnie po pracy prasowanie i wtedy zacznę prać i prasować te większe rzeczy które mam dla małego. A i kupiłam sobie dzisiaj piżamy do karmienia.

Mnie to męczy strasznie te sikanie :/ Czasami potrafię się wysikać a mały za chwilę się tak ułoży że nie mogę się ruszyć bo mam wrażenie że się posikam.

12 lata 8 miesiąc temu #348328 przez Kasiulka
Hejka :)
Po wczorajszej wizycie dowiedzieliśmy się ,że Zuzia ma 1,718kg :) Także coraz większa nasza Rybcia :)

Pytałam o nietypowe kreski na brzuchu - ta kreska to tylko pigment więc u jednych kobitek zbiera się w taki ,a u innych w inny sposób ;) Co do tych żyłek w śluzie- powiedziała, że jeśli masz możliwość to najlepiej udaj się do lekarza, który zbada czy szyjka się nie rozwiera-tak dla pewności :) Czop to raczej nie jest, ale może od wysiłku i ucisku na szyjkę te żyłki?

Miałam też okazję porozmawiać z nią o znieczuleniu (bo męczy mnie ten temat). Powiedziała, że zewnątrzoponowego nie poleca z czystym sercem-może być tak, że podczas porodu nie będziesz czuła od pasa w dół itd. Powiedziała, że jej pacjentki bardzo chwalą sobie podtlenek azotu-powiedziała ,żeby zaciągać się z całej siły jak się czuje ,że zbliża się skurcz i nie ma bólu, jak w trakcie skórczu to nie zdąży zadziałać - ot takie wskazóweczki dla nas :)
Dała mi też skierowanie na różne badanie w tym wymaz z pochwy. Miałyście to już robione?

12 lata 8 miesiąc temu #348360 przez chłopek
Kasiulka to twoja mała duża ale mój ją przebił :) 1900 juz ma łobuz

12 lata 8 miesiąc temu #348424 przez Koni
Kasiulka dzięki :* Ja podejrzewam że to jest od wysiłku dlatego zaczynam się oszczędzać. Co do lekarza niestety w Irlandii nie ma do kogo pójść :dry: Jedynie do Dublina a dla mnie to minimum 2h drogi w jedną stronę więc odpada.

W środę mam wizytę u lekarza ogólnego i zapytam jej o ten śluz i może da mi jakieś skierowanie do szpitala na USG bo w szpitalu wizytę mam dopiero 16 maja i wtedy będzie można sprawdzić.

Niezły klocuszek z tej Twojej małej ;) Ciekawe ile mój teraz waży w 28tc ważył 1220g.

Ja się dzisiaj obudziłam połamana :angry: Od wczoraj wieczora męczą mnie mdłości i jestem jakaś taka nieswoja, zauważyłam też że ostatnio zrobiłam się bardziej nerwowa :S

A jak wy się dzisiaj czujecie?

12 lata 8 miesiąc temu #348499 przez Królowa
Elo dziewczyny
Ja wczoraj myślałam że oszaleje z bólu w kroczu ;/ Byłam na spacerze z mężem i moją chrześniaczka 3 letnia ;-) i troche za długo chyba spacerowaliśmy bo 2,5 h i jeszcze sie wybralam na obcasach ;p
Mnie tez strasznie męczy te sikaniie a najgorzej to juz w nocy tyle co sie poloze to musze wstac sie wysikac. I to co jest najgorsze dla mnie to to że muszę chyba już teraz spasować i zwolnić obroty żebym czegos nie narobiła;/
A ja kurcze chodze prywatnie do lekarza płace mega kase za badania place mega kase a moj gin ani nie umi mi powiedziec ile moje dzieciatko wazy i wszystko dla niego tez jest ok a poza tym nic nie wiem o porodzie i o porodowce gdzie bede rodzic jakas masakra , w przyszlym tygodniu we wtorek ide do niego to musze go wymeczyc
A tak w ogole u mnie dzis piekna pogoda po 14 ide znowu po moja chcrzesnice do przedszkola i idziemy na plac zabaw a potem do moich rodzicow na grilla takze nareszcie wiosna nadeszla ;-)

12 lata 8 miesiąc temu #348531 przez chłopek
królowa nie przesadzaj z butami na obcasie
mnie tez boli krocze jak za duzo pochodzę, u nas sie po woli wiosna robi tylko nie wiem na jak długo

12 lata 8 miesiąc temu #348549 przez asia886
hej :-) planujecie jakieś wyjazdy na długi weekend majowy?

12 lata 8 miesiąc temu #348564 przez chłopek
hej my planujemy ale w niedziele wyjazd do mojego taty do sanatorium ale sie okaze co z tego wyjdzie bo pogoda moze byc brzydka

12 lata 8 miesiąc temu #348583 przez Madeline
Hej kochane :)
Ja w nocy dziś ciulowo spałam, budziłam się zlana potem :( Ale za to dziś rano wysłałam męża do pracy i położyłam się znowu spać i wstałam coś koło 11:40. Nie wiem czemu ale lepiej mi się śpi w dzień niż w nocy :) Zanim zasnęłam to mój mały tak mnie skopał, że aż krzyknęłam, bo dostałam w żebra :) Później się śmiałam, że skopał mamusie :P I dziś od rana znowu się wypina i wierci :) Ale za to wczoraj bolał mnie wieczorem brzuch i miałam wrażenie, że w środku w pochwie mi coś tak mocno pulsuje, że nie wiedziałam jak mam się ułożyć, chyba ze 3 godziny mi tak pulsowało, ale później przeszło. Miałyście tak kiedyś?

12 lata 8 miesiąc temu #348587 przez Królowa
ja tak wlasnie tez wczoraj mialam ale to chyba z przemeczenia wiesz ale co do spania to mi sie tez lepiej spi rano niz w nocy';p

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka