- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Otrzymane podziękowania: 0
osmy miesiac zaczyna sie w 33tyg ciazy
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mamusia85 nie martw sie ja mam cukrzyce ciazowa,po 2 godz wyszlo mi 187 i teraz jetsem na diecie juz 2 tydz i cukier mam w normie,musze sie naklowac 2 godz po kazdym posilku i sprawdzac co i jak...z pierwszym dzickiem mialam, ale wtedy wogole jakos nie dbalam o diete itd i urodzil sie zdrowy 10pkt takze glowa do gory...
chlopek gratuluje drugiego synka;)identycznie jak u mnie;)
tez slyszalam ze lepiej urodzic w 7 miesaicu ale czemu to nie wiem dokladnie,chodzi chyba cos o plucka...ja urodzilam mojego synka w 35 tyg i normalnie wyszlismy do odmu po 3 dobach i tez wszystko bylo ok:) co do wagi to mam 8,5-9 kg na plusie teraz przez tydz schudlam przez ta diete pol kg podobno to normalne...
ok uciekam kobietki,3majcie sie
- mamusia-85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie wyobrażamy sobie życia bez Martusi :):*
Rzadko pisze, bo nie mam zbyt czasu...Od jutra czeka nas malowanie pokoju na przyście Malej do domu
rybka19834 dzięki bardzo za pocieszenie.Juz jestem spokojniejsza z tym cukrem, na razie ograniczylam slodycze itd. i czekam na wizyte u mojej gin 30.04. Ja też nie mam prawie nic kupione, 25 ma przyjsc zamowiona komoda i dopiero wtedy bede kupowac rzeczy dla Malej takze nie jestes ostatnia na liscie
Tez slyszalam, ze lepiej rodzic w siódmym, a nie w ósmym i slyszalam, ze tu chodzi wlasnie o uklad oddechowy...
Ja dzis sobie tak rozmyslalam, ze juz bym chciala przytulić Marte..., takze czekam na 38 tydzien wtedy juz bede mogla rodzic
Dobra kochane trzymajcie sie ja lece
Dobranoc i do jutra
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Co do rodzenia wcześniej to ja słyszałam że głównie tyczy się to dziewczynek a nie chłopców.
A jeżeli chodzi o wcześniaki to jedni liczą 36tc jako 37tc a dla innych 37tc to po prostu 37tc więc może koleżanka była w 36tc.
Mój mały też się dzisiaj wypina w każdą stronę Czasami mam wrażenie że jak się czymś wystraszę tak jak wczoraj to on mnie próbuje uspokoić tym swoim wierceniem żebym miała pewność że wszystko u niego jest ok.
Wyprałam już kolejne pranie a jutro czeka mnie po pracy prasowanie i wtedy zacznę prać i prasować te większe rzeczy które mam dla małego. A i kupiłam sobie dzisiaj piżamy do karmienia.
Mnie to męczy strasznie te sikanie :/ Czasami potrafię się wysikać a mały za chwilę się tak ułoży że nie mogę się ruszyć bo mam wrażenie że się posikam.
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Po wczorajszej wizycie dowiedzieliśmy się ,że Zuzia ma 1,718kg Także coraz większa nasza Rybcia
Pytałam o nietypowe kreski na brzuchu - ta kreska to tylko pigment więc u jednych kobitek zbiera się w taki ,a u innych w inny sposób Co do tych żyłek w śluzie- powiedziała, że jeśli masz możliwość to najlepiej udaj się do lekarza, który zbada czy szyjka się nie rozwiera-tak dla pewności Czop to raczej nie jest, ale może od wysiłku i ucisku na szyjkę te żyłki?
Miałam też okazję porozmawiać z nią o znieczuleniu (bo męczy mnie ten temat). Powiedziała, że zewnątrzoponowego nie poleca z czystym sercem-może być tak, że podczas porodu nie będziesz czuła od pasa w dół itd. Powiedziała, że jej pacjentki bardzo chwalą sobie podtlenek azotu-powiedziała ,żeby zaciągać się z całej siły jak się czuje ,że zbliża się skurcz i nie ma bólu, jak w trakcie skórczu to nie zdąży zadziałać - ot takie wskazóweczki dla nas
Dała mi też skierowanie na różne badanie w tym wymaz z pochwy. Miałyście to już robione?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
W środę mam wizytę u lekarza ogólnego i zapytam jej o ten śluz i może da mi jakieś skierowanie do szpitala na USG bo w szpitalu wizytę mam dopiero 16 maja i wtedy będzie można sprawdzić.
Niezły klocuszek z tej Twojej małej Ciekawe ile mój teraz waży w 28tc ważył 1220g.
Ja się dzisiaj obudziłam połamana Od wczoraj wieczora męczą mnie mdłości i jestem jakaś taka nieswoja, zauważyłam też że ostatnio zrobiłam się bardziej nerwowa
A jak wy się dzisiaj czujecie?
- Królowa
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja wczoraj myślałam że oszaleje z bólu w kroczu ;/ Byłam na spacerze z mężem i moją chrześniaczka 3 letnia i troche za długo chyba spacerowaliśmy bo 2,5 h i jeszcze sie wybralam na obcasach ;p
Mnie tez strasznie męczy te sikaniie a najgorzej to juz w nocy tyle co sie poloze to musze wstac sie wysikac. I to co jest najgorsze dla mnie to to że muszę chyba już teraz spasować i zwolnić obroty żebym czegos nie narobiła;/
A ja kurcze chodze prywatnie do lekarza płace mega kase za badania place mega kase a moj gin ani nie umi mi powiedziec ile moje dzieciatko wazy i wszystko dla niego tez jest ok a poza tym nic nie wiem o porodzie i o porodowce gdzie bede rodzic jakas masakra , w przyszlym tygodniu we wtorek ide do niego to musze go wymeczyc
A tak w ogole u mnie dzis piekna pogoda po 14 ide znowu po moja chcrzesnice do przedszkola i idziemy na plac zabaw a potem do moich rodzicow na grilla takze nareszcie wiosna nadeszla
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mnie tez boli krocze jak za duzo pochodzę, u nas sie po woli wiosna robi tylko nie wiem na jak długo
- asia886
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Lenka 12.06.2012r kochamy cię:-*
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja w nocy dziś ciulowo spałam, budziłam się zlana potem Ale za to dziś rano wysłałam męża do pracy i położyłam się znowu spać i wstałam coś koło 11:40. Nie wiem czemu ale lepiej mi się śpi w dzień niż w nocy Zanim zasnęłam to mój mały tak mnie skopał, że aż krzyknęłam, bo dostałam w żebra Później się śmiałam, że skopał mamusie I dziś od rana znowu się wypina i wierci Ale za to wczoraj bolał mnie wieczorem brzuch i miałam wrażenie, że w środku w pochwie mi coś tak mocno pulsuje, że nie wiedziałam jak mam się ułożyć, chyba ze 3 godziny mi tak pulsowało, ale później przeszło. Miałyście tak kiedyś?
- Królowa
- Wylogowany
- gaworzenie