BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #349220 przez chłopek
u mnie młody dzisaj strasznie sie pręży nie wiem chyba cos mu niewygodnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #349223 przez nataleczka_92
hej.
a ja dzis z mezem i corcia po porannych zakupach i poludniowym obiadku przesiedzielismy na dworku. byla taka super pogoda. na dworzu 25stopni :laugh:
jak sie zaczyna robic tak cieplutko to coraz bardziej nie moge sie doczekac kiedy bedzie maly juz z nami

12 lata 8 miesiąc temu #349226 przez chłopek
nataleczka ale cieplutko u was u nas 15 było ale padał deszcze,

12 lata 8 miesiąc temu #349238 przez nataleczka_92
u nas rano zbieralo sie na deszcz ale cale szczescie wiatr chmury przewial;)
dobrze ze sie robi cieplo bo w maju mam zamiar poprac i poprasowac rzeczy dla maluszka.
powoli tez zaczne kupowac kosmetyki dla malego.bo jak na razie kupilam dwa proszki i plyny do plukania i w sumie z kosmetykow to wszystko co mam :ohmy:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349267 przez Joanna
Dziękuję za pomoc Kasiulka
Z tym terminem porodu to nic nie wiadomo, teoretycznie mam na 26 czerwca, ale z ostatniego usg wyszło na 19go, Ala jest o tydzień starsza :laugh: zobaczymy co pokaże kolejne badanie w maju :)

Zuzia to śliczne imię, takie słodkie :) Mnie się podobało jeszcze Julita lub Julia, ale stwierdziliśmy z mężem, że Julek jest za dużo ;)

12 lata 8 miesiąc temu #349268 przez Królowa
hey dziewczyny mnie tez zaczynaja palce puchnąć;/ i mam problem bo mam obraczke ktora nigdy nie sciagnelam bo jestem sentymentalna;p i jeszcze pierscień atlantów którego od 5 lat nie sciagam i w niego bardzo wierze i naprawde przynosi mi szczescie i az boje sie go sciagnac no ale coz trzeba bedzie
a czuje sie srednio bardzo chcialabym juz żeby Karolek byl juz z nami coraz gorzej sie czuje i nogi puchna ;/

12 lata 8 miesiąc temu #349288 przez Madeline
Ja tak samo licho się dziś czuję :( Teraz aktualnie jest mi niedobrze :( Ehh... Mały daje czadu, najlepiej czuję się pod prysznicem, najchętniej wcale bym stamtąd nie wychodziła. Jestem tak dziś wykończona, że szok. Ostatnio wystarczy, że zrobię głębsze porządki w domu i jestem kompletnie wyczerpana do końca dnia :(

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349324 przez Koni
U nas dopiero pożegnaliśmy gości ;) Cieszę się niezmiernie że w domku mamy zmywarkę :D (w starym nie było) tylko powrzucałam naczynia i w kuchni porządek :lol:

Co do skurczy to ja też mam coraz częściej i czuje jak mnie nieraz muli na okres :angry: Powiem szczerze że wtedy mam stracha bo wiem że to jeszcze za wcześnie na małego, a w nocy czasami budzę się z bólu brzucha choć to zauważyłam że jak głęboko zasnę i nie idę do toalety za długo. Mały mnie tak uwiera że ciężko mi wystać 8h w pracy, do tego sikam co 1,5h i jak mnie czasami skurcz złapie to kroku nie jestem w stanie zrobić :dry: Dobrze że już mi tylko 5 tygodni pracy zostało!

blue01 ślicznie wyglądasz i jaki duży brzusio :D

Joanna witaj :) Dopisuję Cię do naszej listy :P

Rozpakowane mamusie:

01. 22.03.2012 - natalia^^ / Synek - Jaś (1620g) - cc

Lista :

01. 01.06.2012 - natalia^^ / Synek (Jaś)
02. 02.06.2012 - sister.anna / Córeczka
03. 05.06.2012 - Jolcia / Córeczka
04. 06.06.2012 - Hea / Synek (Wiktor)
05. 08.06.2012 - martynka9996 /???
06. 08.06.2012 - Monia889 / Córeczka
07. 08.06.2012 - Andzia / Córeczka (Gabrysia)
08. 08.06.2012 - nati.olsztyn / Synek (Dawid)
09. 12.06.2012 - magda__kielce / Synek (Bartosz)
10. 13.06.2012 - asia886 / Córeczka (Amelka)
11. 15.06.2012 - nataleczka_92 / Synek (Filipek)
12. 16.06.2012 - zuzek144 /???
13. 18.06.2012 - chłopek / Synek
14. 18.06.2012 - gumis24 / Synek (Ryan)
15. 18.06.2012 - Kasiulka / Córeczka (Zuzia)
16. 21.06.2012 - blue01 / Córeczka
17. 21.06.2012 - Królowa / Synek (Karolek)
18. 22.06.2012 - madeline /Synek (Aleksander)
19. 26.06.2012 - mamusia-85 / córeczka (Marta)
20. 26.06.2012 - Joanna / córeczk (Alicja)
21. 27.06.2012 - Koni /Synek (Kacper)
22. 30.06.2012 - rybka19834 / Synek (Wiktor)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349335 przez Joanna
Dzięki Koni za dopisanie mnie do listy :) tylko wpisałaś imię Alina, a powinno być Alicja :laugh:

z tymi bólami brzucha też się borykam od ponad dwóch tygodni z przerwami, pojawia się taki ból w dole brzucha jak na okres, na szczęście teraz już rzadko i na chwilę. Były u mnie dwa dni kiedy ból trzymał mnie niemalże cały dzień, udałam się na IP. Zrobili ktg - skurczy brak, dokładne badanie położnicze i usg. Okazało się, że wszystko jest bardzo dobrze, ginekolog stwierdził, że tak macica przygotowuje się na poród, zalecono nospę. Potem kontaktowałam się ze swoim lekarzem,który mówił to samo, że to może być choćby z ucisku albo "ten typ tak ma" i absolutnie mam się tym nie przejmować :) Na ostatniej wizycie potwierdziło się, że absolutnie nic się nie dzieje, szyjka na każdej wizycie jest bardzo długa i zamknięta, a córcia miewa się dobrze :) Dolegliwość mogła pojawić się również stąd, że moja córcia w ciągu trzech tygodni prawie podwoiła swoją wagę :blink:

Jak widać takie są uroki ciąży, ale trzeba być czujnym ;)
Koni całe szczęście, że za niedługo kończysz z pracą, wiem jak to jest, też mam pracę fizyczną jako sprzedawca, ale szybko poszłam na l4. A jak jest u Ciebie?

12 lata 8 miesiąc temu #349409 przez Koni
Joanna już poprawiłam ;) Przepraszam ale późno już było :P

Co do pracy to ja mieszkam w Irlandii i tutaj niestety nie dają zwolnień więc muszę dopracować prawie do końca ciąży :dry: Na macierzyński odchodzę 2 tygodnie przed terminem czyli 11 czerwca ale mam jeszcze 2 tygodnie urlopu do wybrania więc tak naprawdę nie będę już pracować od 28 maja ;) Ciężko jest bo stoję całymi dniami ale jeszcze daje radę i myślę że 5 tygodni szybko minie :P

Dziewczyny macie jakiś sposób na nieprzewracanie się w nocy na plecy? Kurczę nie mogę tego opanować a potem cierpię bo od ucisku małego nie mogę się ruszyć :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #349413 przez nati.olsztyn
Koni podziwiam Cię że dajesz radę jeszcze pracować!!!:) Fakt, ja czasem tęsknię za pracą,( a raczej za tymi szkrabami:))ale nie dałabym rady na pewno przetrwać całego dyżuru...
Więc tym bardziej Cię podziwiam!!!:)

A jeśli chodzi o to przewracanie się na plecy to chyba musiałabyś się na sztywno poduchami poobkładać, ale nie wiem czy to by podziałało, chyba tak już mamy...

12 lata 8 miesiąc temu #349434 przez mamusia-85
Hej Kochane!
Koni podziwiam, ze pracujesz, a masz z tego co pamietam podobny termin co ja. Ja na przyklad nie pracuje juz od stycznia, a pracuje jako nauczycielka w przedszkolu teraz jakbym miala pracowac raczej nie dalabym rady... :dry: Im blizej rozwiazania tym jest mi ciezej, dzisiaj np nie moglam ustac w kosciele, no i te wybuchy goraca...
Ja rowniez mam ten nawyk przewracania sie w nocy na plecy i robie to nieswiadomie i budze sie juz w tej pozycji i staram sie szybko przekrecic na jakis boczek :silly: Mi dretwieja dlonie i kregoslup troche boli...
Od wczoraj czuje sie nienajlepiej i do tego pogoda jakas burzowa, duszno i nie ma czym oddychac, po za tym od wczoraj boli mnie podbrzusze tak jakby Mala tam cos uciskala :woohoo: , ale nie powiem jest to meczace...Do tego mam ostatnio jakas niestrawnosc co zjem to sie odbija, a dzis to nawet jakies rozwolnienie... :dry: Tez tak macie?
Milej niedzieli:)
Na razie :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #349438 przez nati.olsztyn
Mamusia Ja to nie tyle niestrawność co w ciąży poznałam co to jest zgaga...i nie wiem od czego to zależy ale czasem mam po wszystkim a czasem wcale...

12 lata 8 miesiąc temu #349448 przez Madeline
Oj Koni naprawdę Ci współczuję, bo ja chyba w pracy już bym nie wytrzymała :(

A jak tam nastroje? Bo ja ostatnio co noc mam sny na temat mojego skarba. Widzę wszystko oprócz buźki, widziałam dziecko w śpioszkach, rączki, nóżki, włoski ale buźki ani razu. Ciekawe czemu. Wy też tak macie, że ciągle myślicie o swoich maluszkach?

12 lata 8 miesiąc temu #349461 przez Koni
Dziewczyny gdybym miała wybór to bym chętnie posiedziała w domu bo ciężko jest naprawdę wystać na kasie w markecie przez 8h :dry: nie mam jednak wyjścia i muszę się jeszcze przemęczyć, choć czasami buty ściągam bo mam tak nogi bolące i opuchnięte :(

Ja miałam dzisiaj masakrę, mały tak mnie ucisnął że miałam mdłości i dreszcze jakaś totalna maskara a jak kopała to mało z bólu nie płakałam :S Na szczęście już przeszło i mogę nawet obiad zrobić.

Co do spania na plecach to mam dokładnie tak samo jak mamusia-85 przekręcam się nieświadomie a jak tylko się obudzę to staram się obrócić na boczek nie mniej jednak swoje muszę później wycierpieć.

Madeline mi się śnił mały może ze 2 razy ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka