BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #349475 przez nati.olsztyn
Madeline Mój Mały śni mi się dość często, to pewnie odzwierciedlenie tych ciągłych myśli o nim:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #349490 przez Madeline
Chodzi za mną kiełbaska z grilla... Mmm... Aż normalnie mi ślinka leci na samą myśl :D

12 lata 8 miesiąc temu #349496 przez nati.olsztyn
Ojj, teraz to i mi smaka narobiłaś...:)to kiedy grilla robimy?;)hehe

12 lata 8 miesiąc temu #349516 przez Królowa
A ja na makowiec albo w ogóle jakieś ciasto

12 lata 8 miesiąc temu #349517 przez Królowa
Madeline czy ty zauważylaś że mamy te sama date slubu i date rozwiązania??

12 lata 8 miesiąc temu #349521 przez Madeline
Krolowa patrz, faktycznie :) Hehe ślub 20 sierpnia a termin na 22 czerwca lub 21 czerwca :) Ostatnią miesiączkę miałam 14 września :) Jeszcze wyjdzie na to, że nasze dzieci były tego samego dnia stworzone :p

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349528 przez Joanna
Koni to bardzo ciężko masz, a chociaż lżej traktują Ciebie w pracy? przecież to koniec 31go tygodnia...a jak wygląda u Ciebie macierzyński, wychowawczy? :blink:
Mnie było ciężko oduczyć się spania na plecach, ale jakoś udawało się do teraz...na chwilę obecną nie jestem w stanie przespać całej nocy na jednym boku, bo nogi drętwieją i czasem nieświadomie przekręcam się na placy :angry:

Dziewczyny Wasze maluszki też tak często mają czkawkę?:) moja kobietka ostatnio codziennie :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #349552 przez Koni
Joanna napisał:

Koni to bardzo ciężko masz, a chociaż lżej traktują Ciebie w pracy? przecież to koniec 31go tygodnia...a jak wygląda u Ciebie macierzyński, wychowawczy? :blink:

Czy lżej to bym nie powiedziała :S Robię tak samo jak inni a może nawet i więcej bo ja stoję a nie siedzę przy kasie gdyż jestem na obsłudze klienta (taki awans mi się trafił na początku października po czym okazało się że jestem w ciąży) W sumie o tyle jest lżej że nikt mi już nic nie mówi jak idę do toalety i nie dźwigam nic choć wiadomo czasami klienci zażyczą sobie pakowania ich toreb i trzeba się nadźwigać :dry: No ale obsługiwać muszę, do tego stoję cały dzień i tak samo jak inni muszę posprzątać kasę, w dodatku odpowiadam za sejf z pieniędzmi, muszę odbierać telefony i użerać się z klientami i obsługiwać maszynę do Lotka. Na normalnej kasie (takiej taśmowej) siedzisz i tylko przerzucasz towary, już nie raz klienci pytali czemu ja jeszcze nie siedzę ale z tego co mi szefowa dała do zrozumienia to siedzieć nie będę do końca (dobrze że to już tylko 5 tygodni!)

Co do macierzyńskiego to jest tutaj 26 tygodni płatne co tydzień a jak chcę to później mogę sobie jeszcze wziąć 16 tygodni bezpłatnego macierzyńskiego i ja najprawdopodobniej skorzystam z 4 tygodni bezpłatnego bo chcemy polecieć do PL na święta i zrobić chrzciny ;) ale jak będzie zobaczymy. Wychowawczego tutaj nie ma.

Dziewczyny pisałyście ostatnio że macie uczucie jakby główka miała wam zaraz wyjść, mi też się to zdarza ale czy macie uczucie takie jakby się wam tam coś lało, ciekło? Nie wiem jak to inaczej określić ale czasami mam takie uczucie jakbym się posikała ale wkładka jest sucha :S Nie powiem strasznie mnie to stresuje.

Na grilla też mam chęć ale nie ma pogody :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #349555 przez Królowa
Madeline powiedz jaki zbieg okoliczności hehehe będziemy miały napewno te daty obie w pamięci;p

12 lata 8 miesiąc temu #349557 przez Madeline
Koni u nas w Pl jest 20 tyg płatnego macierzyńskiego, no i 4 tyg nie obowiązkowe, które może dać pracodawca, a potem wychowawczy, ale ja niestety z niego nie skorzystam, choć bardzo chciałabym, bo żal jest mi zostawiać takiego maluszka "samego". Na prawdę Ci współczuję tego stania :(

Królowa na bank tak będzie :p A powiedz ile masz lat?

12 lata 8 miesiąc temu #349568 przez Królowa
Jestem 84 rocznik a ty??? ale mialysmy szybki szczal p ślubie co hehehe

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349573 przez Madeline
Królowa ja 90. Mój "zastępczy" ginekolog się śmiał i mówił, że mój mąż dobrze strzela, bo nie dość, że tak szybko po ślubie to jeszcze chłopak i do tego będzie się rodził w czerwcu gdzie będzie Euro 2012 :D Śmiał się, że mu z drugiej strony współczuje bo na jego miejscu nie wiedziałby co wybrać czy oglądać mecz w tv czy jechać na porodówkę :D :P hehe

12 lata 8 miesiąc temu #349576 przez chłopek
hej dziewczyny ja byłam dzisiaj caly dzien u taty bylismy go odwiedzić w sanatorium. 165km autkiem ale nie było źle

12 lata 8 miesiąc temu #349581 przez Królowa
Madeline masz racje a najbardziej śmiać mi się chce jak niektórzy nie umieją liczyć i myślą że braliśmy ślub jak już byłam w ciąży hehehe a tu poprostu tyle szcześcia mieliśmy tzn my się staralismy o dzieciątko i to poprostu był cud że tak szybciutenko ;-) na dodatek teraz w maju jest 13 lat jak jestesmy razem z moim już teraz mężem także wszystko mamy poukładane hehe

12 lata 8 miesiąc temu #349583 przez Hea
Hej wszystkim :)

Joanna Mój mały też ostatnio codziennie ma czkawkę często nawet ze 2 , 3 razy w dzień

A u nas dziś nawet ładna pogoda była pół dnia to na spacerek do lasu poszliśmy ale po południu padał grad :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka