BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #349584 przez Madeline
No ja z moim mężem byliśmy 3,5 roku razem jak braliśmy ślub :) I zaraz po zaręczynach zaczęliśmy planować ślub, zaręczyny były w moje 20. urodziny 18 sierpnia 2010 a ślub równy rok i dwa dni później 20 sierpnia 2011 :) :P Bardzo dużo ludzi mi mówi i mówiło, że pewnie dlatego braliśmy ślub i nawet moja mama się pytała mnie czy byłam już w ciąży jak braliśmy ślub, a ja musiałam jej wytłumaczyć, że jeszcze we wrześniu miałam okres i że dopiero we wrześniu musiało nam się udać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #349588 przez Królowa
a w ogole laski strasznie boli mnie dziś głowa i mam wilczy apetyt ;/ najgorsze jest to że wydaje mi sie że jestem coraz grubsza;/ i zle sie z tym czuje a przytyłam 11 kilo chociaż nie jest to i tak dużo bo przestałam palić będąc w ciąży ale jak doskwiera mi brak papierochów to konia z kopytami bym zjadla;p

12 lata 8 miesiąc temu #349590 przez Królowa
no to moja mama wiedziała ze do ślubu nie bylam w ciąży bo se wyobraź że w piatek czyli 19 sierpnia dostalam okresu !! mozesz se to wyobrazic jak sie czułam w tej bialej sukni;p ale przezylam hehehe po slubie bylismy w chorwacji i mialam nadzieje ze juz po wczasach bede w ciazy ale jeszcze miesiaczka 14 wrzesnia mnie dopadlo ale na szczescie ostatni raz ;p a slub tez zalatwialismy w 2010 tylko ze w styczniu ( a 16 pazdziernika zrobilam test ciążowy o godzinie 21 ;p a o 21:30 pojechalam juz rodzicom sie pochwalic hehe)

12 lata 8 miesiąc temu #349601 przez Madeline
Krolowa nie żartuj, że w dniu ślubu miałaś okres? Bo ja dostałam 17 sierpnia i najgorsze było latać z tą obszerną suknią do wc i zmieniać tampony i uważać, żeby nie daj boże się nie pochlapać :/ I widzę, że ostatni okres też miałaś 14 września, hehe faktycznie ogromny zbieg okoliczności :) A test robiłam 18 pażdziernika, bo okres spóźniał mi się równe 6 dni :P

12 lata 8 miesiąc temu #349607 przez Joanna
Hea to faktycznie często ma tą czkawkę :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #349686 przez mamusia-85
Mi moja Mala snila sie chyba ze trzy razy, ale byla juz taka wieksza cos kolo roczku :blink:
Wogole fajnie wyszlo dziewczyny, ze nasze dzieciaczki urodza sie na Euro, moj maz sie smieje,ze wezmie na porodowke przenosny tv zeby ogladac mecze, a tym bardziej jak bede grali Polacy :lol:
Mi dzisiaj na wieczor dosc mocno spuchly stopy...pierwszy raz tak bardzo, juz mam problem z niektorymi butami, moze dlatego, ze u mnie w Redzie od wczoraj dosc cieplo i burzowo...Ciekawe co to bedzie w maju a tym bardziej w czerwcu jak beda upaly :dry:
Dobra laski ja ide spac ;)
Do jutra i zycze dobrej nocy! :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #349746 przez Joanna
Mnie moje maleństwo śniło się może z trzy razy, w tym dwa razy, że jest chłopcem :lol:
Być może dlatego, że na początku ciąży czułam się na chłopca i tak też wmawiałam innym :blink: mimo wszystko cały czas potwierdza się dziewuszka :)

Ciekawe jaka dzisiaj pogoda się wykluje, póki co u mnie jest 10 stopni :)
Niestety trochę się przeziębiłam, muszę szybko to zwalczyć, najważniejsze, że Alicja miewa się dobrze, bo brzuch faluje mi od samego rana :)

12 lata 8 miesiąc temu #349758 przez chłopek
hej u mnie dzisiaj brzydko i strasznie boli mnie głowa:( nic mi sie nie chce najchętniej poszła bym spać

12 lata 8 miesiąc temu #349764 przez Hea
Mi się tylko raz śnił nasz maluszek :( i to tylko, że w ciąży chodziłam i że łapkę z brzuszka wyciągnął...za to mam dużo porąbanych snów o różnych rzeczach odkąd jestem w ciąży :P

Wczoraj pod wieczór zaczął mnie brzuch boleć niektóre z was pisały ze tez tak już miały, tak coś jakby na okres i tak trochę twardniał. Trochę się przestraszyłam ale mały na szczęście się ruszał i pomyślałam, że to pewnie przez to że za dużo w dzień chodziłam. Poszłam szybko spać i dziś już jest wszystko ok.

U nas pogoda straszna :pinch: Jeszcze ok 7 z rana świeciłoo pięknie słońce a teraz pochmurno i pada... :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #349767 przez asia886
hej dziewczyny:-)
mam pytanie czy to prawda ze w ciązy nie powinno pić się gazowanego bo maleństwo ma później kolki?

12 lata 8 miesiąc temu #349776 przez chłopek
asia ja piłam cała ciąże z Ksawciem cole i młody nie miał wogóle kolki

12 lata 8 miesiąc temu #349839 przez Madeline
Ja tam też jak mam ochotę to piję gazowane :) Ale mnie dziś na sprzątanie wzięło, od 10 sprzątałam, ale już się poddaje :) Zostało mi tylko wyprać w rękach koszule męża i wsio na dziś :)

12 lata 8 miesiąc temu #349842 przez blue01
hej hej,niedawno znow ucielam drzemke bo pogoda taka ,ze nie daj Boze :) chyba dzis caly dzien spedze w lozku,pozdrawiam wszystkie kobietki:)

12 lata 8 miesiąc temu #349845 przez nati.olsztyn
Witajcie Mamusie:)
Za mną dziś ciężka noc, nie dość że całą noc się przewalałam i zasnąć nie mogłam to jak na chwilę przysypiałam to śniły mi się takie głupoty, że wolałabym chyba wcale nie zasypiać...hehe I takim oto sposobem zwlokłam się z łóżka dopiero po 9.;)

A powiedzcie jak jest u Was ze skurczami i twardnięciem brzuszków?

12 lata 8 miesiąc temu #349857 przez asia886
mnie strasznie boli brzuch mała nie ma juz miejsca mam taki twardy ale kocham jak kopie i jak się przewraca:-) tylko nigdy nie wiem co wypina:-) haha

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka