BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #350241 przez Królowa
elo dziewczyny pwiem wam ze juz bym chciala zeby byl czerwiec tzn boje sie czy dam sobie rady z takim malym dzieciatkiem ale strasznie sie juz mecze wszystko mnie boli ;/ a wy jak sie czujecie dzisiaj??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #350250 przez Madeline
Mnie dziś mały też nieźle skopał, aż wyczułam jego nóżkę :) Ja mam poprane wszystko i poprasowane dla małego i moje rzeczy do szpitala. Mam już kosmetyki i pampersy, zostało mi tylko kupić dla siebie stanik do karmienia, majtki figi, bo zawsze nosiłam stringi, podpaski do szpitala i dla małego spirytus 70%. :)

12 lata 8 miesiąc temu #350263 przez nati.olsztyn
Koni Ja też już w zasadzie wszystko dla Małego mam, brakuje mi tylko kosmetyków i pieluszek( na początek do szpitala jednorazówki a potem wielorazóweczki:)), ale wielorazówki to dość duży koszt więc czekamy na prezencik ślubny (teściowa ma dać kaskę na wielorazówki:)hehe) i wtedy zamówimy; łóżeczko już stoi, cała reszta też albo jest albo zamówiona...:) tylko jeszcze dla siebie do szpitala muszę kupić co nieco: koszule do porodu i do karmienia,podpaski i takie tam drobiazgi...

Królowa Ja dziś rano czułam się kiepsko, potem poszłam z koleżanką-sąsiadką i jej 3-miesięcznym synkiem na spacerek i było super:)...no a teraz muszę swoje wycierpieć bo łaziłyśmy aż 2h i to chyba jednak dla mnie za długo... brzuch boli, napina się co chwila i jeszcze kręgosłup się odzywa... ale się rozpisałam...

12 lata 8 miesiąc temu #350264 przez Joanna
Madeline wcale się nie dziwię, że Twój mąż jest dumny z powodu syna, chyba większość mężczyzn rozpiera duma, gdy na świat ma przyjść dziecko, tym bardziej chłopiec:)

odnośnie przygotowań, wyprawki...większość rzeczy już mam zakupionych, w maju wybieram się na zakupy końcowe, aczkolwiek najważniejsze - nie mam nic dla siebie po porodzie i do szpitala, dla malutkiej kosmetyków, pampersów i wielu innych drobiazgów, a przede wszystkim brakuje mi dziecięcego proszku do prania :lol: myślę, że po majowym zacznę prać i prasować ubranka, pościel itd. Torbę też zapewne spakuję, będę wtedy spokojniejsza :)

dziewczyny jakiej firmy kosmetyki dla szkrabów zamierzacie zakupić, co polecacie ?:)

12 lata 8 miesiąc temu #350273 przez Koni
Ja muszę kupić wanienkę i nianie ;) Poza tym zaczęłam już prasować ciuchy a do prania została mi tylko pościel (plus to co mi siostra wyśle ale to pewnie w maju dojdzie). A do szpitala muszę sobie kupić jakieś małe kosmetyki i tak wszystko chyba będzie.

A kiedy macie zamiar ubrać łóżeczko?

12 lata 8 miesiąc temu #350290 przez nati.olsztyn
Joanna Oliwkę to na pewno kupię Bambino bo ją uwielbiam, a resztę to albo też Bambino albo Nivea, ewent. Mustela bo podobno fajne... Na pewno wiem że nie johnsona.

12 lata 8 miesiąc temu #350297 przez Joanna
nati.olsztyn fakt, oliwka bambino jest świetna! :) sama zaczęłam jej ostatnio używać, ciało jest po niej takie gładkie i bardzo długo pachnie, a co najważniejsze większość twierdzi, że seria kosmetyków bambino nie uczula. W mojej szkole rodzenia z kolei polecali kosmetyki johnson'a...już sama nie wiem, a mustela jest droga, prawda?

koni łóżeczko zamierzam ubrać na początku czerwca, po co ma się kurzyć, poza tym mam ciekawską kotkę, która z chęcią spałaby w nim :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #350299 przez nati.olsztyn
Koni U mnie łóżeczko już rozstawione jakiś czas, dziś je wyprałam, znaczy troszkę odświeżyłam bo to turystyczne, dostaliśmy od rodzinki:) Początkowo mieliśmy kupić drewniane a to miało służyć na wyjazdy, ale okazało się że jest wręcz idealne: 120/60 i dwupoziomowe...także tylko czekamy na grubszy materacyk:) Ale pościeli jeszcze nie ubierałam... Myślę że zrobię to gdzieś w połowie maja:)

12 lata 8 miesiąc temu #350303 przez nati.olsztyn
Ja jakoś mam uprzedzenia co do johnson'a bo swego czasu sporo maluchów trafiało do nas na oddział z uczuleniami właśnie przez te kosmetyki. Ale wiem tez ze część mam używa i sobie chwalą, ja jednak mam uprzedzenia:)

12 lata 8 miesiąc temu #350310 przez Joanna
nati.olsztyn w takim razie będę musiała poważnie się zastanowić nad wyborem kosmetyków :)

12 lata 8 miesiąc temu #350322 przez nati.olsztyn
Zmykam na filmik z Ukochanym...hehe:) Miłej nocki Mamusie:)

12 lata 8 miesiąc temu #350334 przez Madeline
Ja myślę, że na początek czerwca ubierzemy lub mąż ubierze jak będę w szpitalu :) Kochane czy któraś z Was miała kontrolę z Zus-u? Jeśli tak to jak ona wyglądała? Bo moja teściowa jest na chorobowym 2 czy 3 miesiąc i ona ma, a zastanawiam się jak to wygląda u kobiet ciężarnych.

12 lata 8 miesiąc temu #350336 przez iwonka_wwa
Witam przyszłe czerwcowe mamusie!
Cieszę się, że znalazłam to forum, podzielę się z Wami swoją niecierpliwością w oczekiwaniu na maleństwo. Termin mam na 24 czerwca, będzie chłopczyk i 16 kwietnia ważył 1820g. O niczym innym już nie mogę myśleć, tylko kiedy już będziemy razem :) Ale widzę, że nie ja jedna..hehe.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350379 przez Koni
iwonka_wwa witaj :) Napisz coś więcej o sobie, wybraliście już imię dla maluszka? Dodaj sobie suwaczek to będziemy wiedziały w którym tygodniu jesteś ;)

Ja mam kosmetyki z Nivea bo są ponoć dobre ale musiałam je przytransportować z PL bo w Irlandii jest tylko Johnson :dry:

Ja też będę ubierać łóżeczko w czerwcu a teraz sobie wszystko wyprasuje i wsadzę do szuflady ;)

nati.olsztyn ja mam i turystyczne i drewniane bo mieszkamy w domku i nie będę biegać z maluchem z góry na dół :S Tak więc w dzień śpi na dole w nocy u góry.

Aktualizacja listy:

Rozpakowane mamusie:

01. 22.03.2012 - natalia^^ / Synek - Jaś (1620g) - cc

Lista :

01. 01.06.2012 - natalia^^ / Synek (Jaś)
02. 02.06.2012 - sister.anna / Córeczka
03. 05.06.2012 - Jolcia / Córeczka
04. 06.06.2012 - Hea / Synek (Wiktor)
05. 08.06.2012 - martynka9996 /???
06. 08.06.2012 - Monia889 / Córeczka
07. 08.06.2012 - Andzia / Córeczka (Gabrysia)
08. 08.06.2012 - nati.olsztyn / Synek (Dawid)
09. 12.06.2012 - magda__kielce / Synek (Bartosz)
10. 13.06.2012 - asia886 / Córeczka (Amelka)
11. 15.06.2012 - nataleczka_92 / Synek (Filipek)
12. 16.06.2012 - zuzek144 /???
13. 18.06.2012 - chłopek / Synek
14. 18.06.2012 - gumis24 / Synek (Ryan)
15. 18.06.2012 - Kasiulka / Córeczka (Zuzia)
16. 21.06.2012 - blue01 / Córeczka
17. 21.06.2012 - Królowa / Synek (Karolek)
18. 22.06.2012 - madeline /Synek (Aleksander)
19. 24.06.2012 - iwonka_wwa / Synek
20. 26.06.2012 - mamusia-85 / córeczka (Marta)
21. 26.06.2012 - Joanna / córeczk (Alicja)
22. 27.06.2012 - Koni /Synek (Kacper)
23. 30.06.2012 - rybka19834 / Synek (Wiktor)

12 lata 8 miesiąc temu #350393 przez magda__kielce
Hej dziewczynki dlugo mnie nie bylo ale to z powodu braku internetu wszystko juz nadrobilam i przeczytalam :laugh: a rozpisalyscie sie przez te kilka dni :laugh: witam nowe mamusie
Jesli chodzi o mnie to w czoraj mialam wizyte i zadecydowalam z lekarzem ze czas na zwolnienie bo niewiele ale zaczela mi sie skracac szyjka i w trakcie badania moj gin czol glowke mojego maluszka wiec bezdyskusji zgodzilam sie na zwolnienie.
Pozaty czytalam wasze posty i tez sie zastanawiam na kosmetykami jedyne co mam to oliatum do kompieli i chusteczek kilka rodzji z roznych firm, teraz jak bede miala juz wolne to wybiore sie na spokojnie na zakupy
pozdrawim zycze milego dnia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka