BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #367630 przez Koni
sister.anna właśnie wczoraj o Ciebie pytałam i tak sobie myślałam że na porodówce jesteś. Dużo siły życzę i oby szybko poszło i obyło się bez cesarki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #367632 przez nati.olsztyn
sister.anna Trzymam za Was kciuki!:) Na pewno będzie wszystko dobrze, musi być! Trzymaj się tam cieplutko! I daj znać w wolnej chwili jak się sytuacja rozwinie.

A mi chyba zaczął czop śluzowy odchodzić.:)

12 lata 7 miesiąc temu #367638 przez martynka9996
Cześć dziewczyny
Miałam mieć dziś USG przepływowe ale się nie dostałam :( ja chodzę naormalnie na funfusz i dziennie są robione tylko 4 badania USG ginekologiczne i się nie dostałam. Dzwoniłam do mojego lekarza i powiedziala że to ważne badanie i mam na nic nie czekac tylko iść prywatnie bo nie wiadomo jak to łożysko wygląda tak na prawdę. Zapisałam się juz właśn9ie do niego prywatnie na jutro na 17.30

blue01 gratuluję bardzo córeczki ale napewno przeżyłaś ten poród tu wody tu skurcze i do tego pępowina owinięta i łożysko odklejone. Ale najważniejsze wszystko już za tobą :laugh: życze szybkiego powrotu do domku i czekamy na zdjęcia małej.

Powiem wam szczerze dziewczyny że chyba mniej przeżywalam przed pierwszym porodem bo człowiek nieświadomy taki a teraz wszystko mi się kojaży że to może już bóle tylko patzre na zegarek czy regularne wydzielina obserwuje czy to śluz zwykły czy już może czop i do tego te zwidy że coś ze mnie leci. Masakra lepiej napewno przeżywalam to za pierwszym razem a teraz to :ohmy:

12 lata 7 miesiąc temu #367640 przez Madeline
Nati No Tobie to ma prawo już odchodzić ;) Kurczę moment i się połowa z nas rozpakuję :P

12 lata 7 miesiąc temu #367641 przez Koni
Mamusie czerwca jeszcze nie ma a nasze dzieciaczki zaczęły się już wykluwać ;)

Ciekawe która będzie następna? Ja to bym tak chciała z 2-3 tygodnie mieć już synka w ramionach ;)

A tak jeszcze zapytam te dziewczyny które biorą magnez, czy będziecie go odstawiać tak ze 2 tygodnie przed terminem? Jakby nie było magnez ma działanie rozkurczowe więc pewnie też spowalnia skurcze i rozkręcenie się akcji porodowej ;) Ja biorę 3 razy dziennie i zamierzam odstawić w 37tc.

12 lata 7 miesiąc temu #367645 przez martynka9996
jak tak obserwuję to wszystko to nasuwa mi się jeden motyw film oszukać przeznaczenie na kogo teraz wypadnie kolej. Dosłownie wyliczanka nigdy żadna nie wie czy to ona nie bedzie następna

sister.anna Trzymam za Was kciuki

12 lata 7 miesiąc temu #367647 przez Madeline
Martynka masz rację :)

Ale ja mam dziś twardy brzuch :( Jak skała dosłownie :( Ciekawe od czego? A jak mały się rusza to mnie tak brzuch boli, że aż go głaszcze by był bardziej delikatny.

12 lata 7 miesiąc temu #367649 przez Koni
martynka9996 to fakt patrząc po tym wszystkim każda z nas może się spodziewać porodu ;)

A co do USG przepływowego to tak jak i wielu rzeczy w Irlandii tego nie robią. Gdyby nie to że miałam bóle brzucha i farta w 28 tc to ostatnie moje USG skończyłoby się w 20tc więc chyba nie jest tak strasznie jak się tego nie zrobi.

12 lata 7 miesiąc temu #367657 przez Kasiulka
Sister.anna modlę się za Was gorąco ! Wszystko będzie dobrze :) czekamy na wieści od Ciebie!

12 lata 7 miesiąc temu #367660 przez martynka9996
Koni Przy pierwszej ciąży to miałam 3 USG przez całą ciąże i tylko krew i mocz żadnych innych badań.
A teraz to całkowicie inaczej jakieś HIV, toksoplazmozy, różyczki, współczynniki Compsa i już 5 USG a to przepływowe muszę zrobić ze względu złego satnu łożyska że może nie prawidłowo funcjonować.

12 lata 7 miesiąc temu #367671 przez Koni
martynka9996 no chyba że jak coś jest nie tak to tutaj też robią ale na pewno u Ciebie jest wszystko w porządku! Nie może być inaczej :)

A powiedz mi czy wy już wiecie co będzie bo gdzieś mi umknęło?

12 lata 7 miesiąc temu #367674 przez Joanna
koni ostatnio pytałam blue i pisała, że córeczka ma na imię Natalka :)

12 lata 7 miesiąc temu #367683 przez Koni
Joanna już poprawiłam ;)

A ja jeszcze ponowie pytanie w sprawie magnezu? Czy któraś z Was bierze?

12 lata 7 miesiąc temu #367684 przez nataleczka_92
oj kochane ale sie dzieje... widac ze TO wszystko zbliza sie wielkimi krokami. w szoku jestem,a jeszcze nie mam torby spakowanej i dla malego pampersow :ohmy:
zobaczymy co mi jutro gin powie,jesli stwierdzi rozwarcie lub cos podobnego to od razu po wizycie jade na zakupy,bo zwlekam i zwlekam i wkoncu bedzie tak ze jak bede jechac rodzic to wtedy bede musiala kupic :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #367685 przez Madeline
Mam ochotę na coś do jedzenia, ale w sumie nie wiem co bym zjadła :) Coś mięsnego i pikantnego, jakieś propozycje? :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka