BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #367687 przez Koni
nataleczka_92 ja też się tak wczoraj przejęłam bo muszę poprać i poprasować ciuszki dla małego które dostałam od siostry i posprzątać jeden pokój i stwierdziłam że wezmę się za to dzisiaj bo później mogę nie zdążyć :lol:
Tak więc pralka chodzi już od wczoraj a jak mężuś mi dzisiaj szafę przeniesie to będę ogarniać pokój :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #367691 przez nataleczka_92
Madeline ja Ci nie pomoge bo przez ten upal to nic mi sie nie chce jesc,tylko paltki z mlekiem albo jogurty na zimno.wczoraj jadlam truskawki z makaronem;)
Koni co do magnezu to ja nie biore wiec tez nie pomoge. mi zostal wozek do wyprania,bo byl schowany w piwnicy i dziwnie pachnie. i musze poprasowac posciel do kolyski, bo jak bede w szpitalu to maz ja tylko rozlozy i uszykuje.

12 lata 7 miesiąc temu #367704 przez korba00666
No to kolejna babeczka na porodowe czeka ;)
Co do magnezu nie wiem jak jest ale jak mnie brzuch tydzien temu bolał wziełam nospe powiedziałam otym lekarce to mnie zjechała z gory do dołu bo to hamuje rozwój porodu, a jak są już takie uciazliwe bole porodowe to nie pomoże a przez to że ma działanie rozkurczowe to szyjka przestaje sie rozwierać...tak wiec ja osobiscie bym odstawiła

12 lata 7 miesiąc temu #367713 przez chłopek
koni ja biore magnez i lekarz kazał mi dalej brać.
mi tez brzuszek twardnieje i jeszcze dzisiaj zdrętwiałą mi ręka

12 lata 7 miesiąc temu #367742 przez martynka9996
Koni jeśli chodzi o płeć mojej pociechy to ci nie umkneło bo my nadal nie wiemy co bedzie. :unsure: Na każdym kolejnym USG sie pytam i nic nie widać jak nie pośladki to pępowina między nóżkami mamy małego wstydziocha i tyle :P jutro mam nadzieje że sie ujawni ale mam przeczucie że to jest dziewczynka nie wiem czemu ale jakoś tak bardziej mnie na słodkie ciągnie więc się tym kieruje bo jeśli chodzi o przebieg ciąży to zupełna odwrotność pierwszej z której urodziła się córeczka. Torbę spakowałam do szpitala już dawno i zabrałam same białe i żółte ciuszki żeby nie było :)

12 lata 7 miesiąc temu #367746 przez korba00666
Martynka to jstesmy w takiej samej sytuacji tylko mi gin powiedziała że do porodu juz sie nie dowiem bo dziecko duze ułożone głowkowo i już do porodu wiec nogi podkulone, bedzie niespodzianka :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #367762 przez martynka9996
korba00666 powiem ci że już sie przyzwyczailam nie wiedzieć :)
Jutro spytam tak z ciekawości ale co bedzie to bedzie najważniejsze żeby było zdrowe :)
Na początku denerwowała mnie ta niewiedza aż mi było przykro że wszyscy wiedzą wybierają imiona a ja nie ale sie juz przyzwyczaiłam jak dziewczynka to bedzie Aleksandra czyli Ola a jak chłopiec to Szymuś i tyle :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #367764 przez Koni
chłopek dzięki bo się właśnie zastanawiałam. Jak miałam te bóle jak na okres i dzwoniłam do gina to kazał dalej brać ale to było 3 tygodnie temu. A kiedy będziesz odstawiać magnez?

martynka9996 , korba00666 to będzie niespodzianka ;) Też fajnie :P

martynka9996 ja bym się nie sugerowała słodkim bo ja się cały czas za jakąś czekoladkę biorę a będzie synuś :P
A Twoja pierwsza niunia to córcia czy synuś?

12 lata 7 miesiąc temu #367777 przez chłopek
koni wizyte mam za tydzien to sie zapytam. o ile dotrwam, bo mi dzisiaj cos brzuch twardnieje jeszcze mi reka dzisiaj zdretwiala

12 lata 7 miesiąc temu #367785 przez Madeline
Martynka mój synuś będzie miał na imię Aleksander :)

Chlopek dasz radę, mi też często drętwieje, np. ręka, palce, albo cały bok akurat na tym co leżę. A drętwienie to też jakiś z objawów porodu?

12 lata 7 miesiąc temu #367793 przez iwonka_wwa
sister.anna trzymamy kciuki i myślami jesteśmy z Tobą!

martynka[/b 4 USG w ciągu dnia? to jakaś msakra. dobrze, że zapisałaś się prywatnie bo z tym NFZem to coraz gorzej się robi. Ja też dziś na tej krwi - przyjmują od 7:45, ale babka zawsze przychodzi spóźniona, kawke musi sobie zrobić, przyjdzie koleżanka i wepchnie się bez kolejki, a Ty czekasz :/

koni ja też biorę magnez, ale dopiero od tygodnia, więc na razie pobiorę, tyle ż mi kazała 2 razy dziennie. Będę u niej teraz 4.06, to zapytam czy dalej brać.

Ja dziś kiepsko, jak rano wstała, tak koło 12:00 zasnęłam i niedawno się obudziłam. A już jakiś czas nie musiałam odsypiać, a teraz widzę organizm cgyba na przyszłość chce nadrobić :P

12 lata 7 miesiąc temu #367798 przez magda__kielce
Hej kochane niebylo mnie od rana na forum a tu znowu takie rewelacje mam nadzieje ze u naszej kolezanki wszystko wpozadku a dopiero w poniedzialek z nia pisalam bo mamy podobne terminy, mam nadzieje ze porod minie jej szybciutko i wszystko bedzie dobrze

Ja mialam dzis inspekcje cioci i potwierdzila moje spostrzerzenia ze brzuszek mi opadl wiec mozliwe ze bede nastepan ale musze wytrzymac do poniedzialku do wizyty bo moj gin na urlopie do poniedzialku
A jesli chodzi o magnez to bralam tylko jak mi drentwialy nogi i przechodzilo nieslyszalam zeby mialo to wplyw na porod, a nospe biore kiedy bardzo mnie ciagnie brzuch wiekszosc osob z ktorym rozmawialam twierdzi ze jezeli zaczna sie bole porodowe to nospa i tak nie bedzie dzialac i wtedy napewno bede wiedziec ze to juz

12 lata 7 miesiąc temu #367806 przez gumis24
gratulacje dla rozpakowanych mam:)
Ja dzis bylam u poloznej az 13 kilo na plusie ale sie zdolowalam :( kompletnie niewiem skad wogole sie nie objadam nawet apetyt mi nie dopisuje..poza tym wszystko ok maly juz ulozony do porodu i nadal mam bole jakby na miesiaczke...dzis popludniu zdretwiala mi cala reka a nawet usta i jezyk!i wogole jakos dziwnie sie czulam jakby cos bylo nie tak...juz chcialam dzwonic po meza bo bylam sama w domu...ale zasnelam i mi przeszlo..moze poprostu zmeczenie w nocy spac nie moge a w dzien ciagle cos do zrobienia...

12 lata 7 miesiąc temu #367812 przez magda__kielce
gumis24 jak tylko mozesz to spij ile sie da pora dnia sie nie przejmuj :)
A jesli chodzi o kilogramy to naprawde nieduzo ja tez wcale sie nie obiadam a juz mi 19 kg wskoczylo i od tamtej pory sie nie waze bo poco sie stresowac

12 lata 7 miesiąc temu #367813 przez Koni
Dziewczyny będę wdzięczna za informacje na temat magnezu ;)

Ja właśnie nie wiem czy ma to jakiś wpływ czy nie ale skoro działa rozkurczowo to chyba coś tam ma a ja bym wolała urodzić w 38tc niż ją przenosić ;)

Te bóle jak na okres to już chyba większość z nas ma na szczęście bliżej nam jak dalej i myślę że dzieciaczki już są bezpieczne.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka