- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Tak więc pralka chodzi już od wczoraj a jak mężuś mi dzisiaj szafę przeniesie to będę ogarniać pokój
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
Koni co do magnezu to ja nie biore wiec tez nie pomoge. mi zostal wozek do wyprania,bo byl schowany w piwnicy i dziwnie pachnie. i musze poprasowac posciel do kolyski, bo jak bede w szpitalu to maz ja tylko rozlozy i uszykuje.
- korba00666
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do magnezu nie wiem jak jest ale jak mnie brzuch tydzien temu bolał wziełam nospe powiedziałam otym lekarce to mnie zjechała z gory do dołu bo to hamuje rozwój porodu, a jak są już takie uciazliwe bole porodowe to nie pomoże a przez to że ma działanie rozkurczowe to szyjka przestaje sie rozwierać...tak wiec ja osobiscie bym odstawiła
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
mi tez brzuszek twardnieje i jeszcze dzisiaj zdrętwiałą mi ręka
- martynka9996
- Wylogowany
- gaworzenie
- korba00666
- Wylogowany
- gaworzenie
- martynka9996
- Wylogowany
- gaworzenie
Jutro spytam tak z ciekawości ale co bedzie to bedzie najważniejsze żeby było zdrowe
Na początku denerwowała mnie ta niewiedza aż mi było przykro że wszyscy wiedzą wybierają imiona a ja nie ale sie juz przyzwyczaiłam jak dziewczynka to bedzie Aleksandra czyli Ola a jak chłopiec to Szymuś i tyle
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
martynka9996 , korba00666 to będzie niespodzianka Też fajnie
martynka9996 ja bym się nie sugerowała słodkim bo ja się cały czas za jakąś czekoladkę biorę a będzie synuś
A Twoja pierwsza niunia to córcia czy synuś?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Chlopek dasz radę, mi też często drętwieje, np. ręka, palce, albo cały bok akurat na tym co leżę. A drętwienie to też jakiś z objawów porodu?
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
martynka[/b 4 USG w ciągu dnia? to jakaś msakra. dobrze, że zapisałaś się prywatnie bo z tym NFZem to coraz gorzej się robi. Ja też dziś na tej krwi - przyjmują od 7:45, ale babka zawsze przychodzi spóźniona, kawke musi sobie zrobić, przyjdzie koleżanka i wepchnie się bez kolejki, a Ty czekasz :/
koni ja też biorę magnez, ale dopiero od tygodnia, więc na razie pobiorę, tyle ż mi kazała 2 razy dziennie. Będę u niej teraz 4.06, to zapytam czy dalej brać.
Ja dziś kiepsko, jak rano wstała, tak koło 12:00 zasnęłam i niedawno się obudziłam. A już jakiś czas nie musiałam odsypiać, a teraz widzę organizm cgyba na przyszłość chce nadrobić
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja mialam dzis inspekcje cioci i potwierdzila moje spostrzerzenia ze brzuszek mi opadl wiec mozliwe ze bede nastepan ale musze wytrzymac do poniedzialku do wizyty bo moj gin na urlopie do poniedzialku
A jesli chodzi o magnez to bralam tylko jak mi drentwialy nogi i przechodzilo nieslyszalam zeby mialo to wplyw na porod, a nospe biore kiedy bardzo mnie ciagnie brzuch wiekszosc osob z ktorym rozmawialam twierdzi ze jezeli zaczna sie bole porodowe to nospa i tak nie bedzie dzialac i wtedy napewno bede wiedziec ze to juz
- gumis24
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
Ja dzis bylam u poloznej az 13 kilo na plusie ale sie zdolowalam kompletnie niewiem skad wogole sie nie objadam nawet apetyt mi nie dopisuje..poza tym wszystko ok maly juz ulozony do porodu i nadal mam bole jakby na miesiaczke...dzis popludniu zdretwiala mi cala reka a nawet usta i jezyk!i wogole jakos dziwnie sie czulam jakby cos bylo nie tak...juz chcialam dzwonic po meza bo bylam sama w domu...ale zasnelam i mi przeszlo..moze poprostu zmeczenie w nocy spac nie moge a w dzien ciagle cos do zrobienia...
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
A jesli chodzi o kilogramy to naprawde nieduzo ja tez wcale sie nie obiadam a juz mi 19 kg wskoczylo i od tamtej pory sie nie waze bo poco sie stresowac
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja właśnie nie wiem czy ma to jakiś wpływ czy nie ale skoro działa rozkurczowo to chyba coś tam ma a ja bym wolała urodzić w 38tc niż ją przenosić
Te bóle jak na okres to już chyba większość z nas ma na szczęście bliżej nam jak dalej i myślę że dzieciaczki już są bezpieczne.