BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #368321 przez magda__kielce
Ja mysle ze ztym zastrzalem to lepiej nieczekac jak sie nic nie poprawi i biec do lekarza zeby zakarzenie sie nie zrobilo wieksze i nieszlo dalej w organizm

A co do spania to ja niestety tak sypiam a raczej nie sypiam od kilku tygodni :( srednio co 1,5h wstaje do toalety a potem ciezko usnac, ale ostatnio lape krotkie drzemki w dzin i nawet niewiem kiedy zasypiam 15min i sie budze ale dodaje mi to energi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #368354 przez Kasiulka
Koni im cieplejsza tym lepsza

12 lata 7 miesiąc temu #368358 przez magda__kielce
Dziewczyny poradzcie co bedzie najlepszy prezentem na rocznice slubu biorac pod uwage okrojony budzet oraz to ze w kazdej chwili moge zaczac rodzic, mysle od rana i nic mi do glowy nie przychodzi, czyba tylko kolacja w domku

12 lata 7 miesiąc temu #368364 przez martynka9996
Koni moja pierwsza córcia to Patrycja ma 7 lat.

Królowa gratuluję i przykro że musiałaś się tak nastresować ale najważniejsze że już razem i że już dobrze.

Ja na szczęście nie mam problemów ze spaniem troche musze poleżeć żęby usnąć ale później już śpie jak zabita tylko jakieś 4-5 razy wstaje siusiu ale od razu zasypiam.

12 lata 7 miesiąc temu #368365 przez chłopek
magda ja nie mam pomyslu

12 lata 7 miesiąc temu #368367 przez martynka9996
Kasiulka nie martw się z tymi egazaminami asz radę ja też tak miałam w pierwszej ciąży a obronę jak moja Patrycja miała 2 tygodnie. Nie stresuj się niepotrezbnie bo malństwo też przeżywa niepotrzebnie. Trzymam kciuki

12 lata 7 miesiąc temu #368370 przez mamusia-85
Witajcie Kochane!
Ja tez sie zastanawiam nad fotelikiem do samochodu czy trzeba miec by przewiesc dzieciatko ze szpitala, bo chyba nie mozna na rekach w rozku???
Od wczorajszych szybkich porodów to ja tez sie spiesze zez wszystkim zeby zdarzyc i byc spokojna :blink:
Dzis mala w nocy tak mnie obudzila, a bylo to o 3!!!Doslownie mi dokopala z prawej strony bylam clala obolala, jest coraz wieksza ma malo miejsca i jej ruchy sa juz bardzo bolesne...Dzis tez zywotna, jak kopnie to normalnie allllccccc :S

12 lata 7 miesiąc temu #368381 przez chłopek
mamusia zalezy jaki szpital bo ja musiałam miec fotelik, ale moja sisotra rodzina w innym i tam wystarczyło taki wkład do wózka mieć, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi

12 lata 7 miesiąc temu #368393 przez martynka9996
Ja przy mojej pierwszej córci odbierałam ją ze szpitala w gondoli od wózka bo była taka fajna i sztywna. Ale jest to zakazane tylko w foteliku można przewozić dzieci wieć później woziłam ją w nosidełku tym pierwszym foteliku od 0-9kg tylko na dół kładłam poduszeczke bo powiem szczerze te foteliki nawet te pierwsze mają wymuszoną pozycję lekkiego siedzenia a takie maleństwo nie powinno przecież siedzieć wieć jak podlożyłam cieniutką poduszeczkę to leżała sobie prawie na płasko

12 lata 7 miesiąc temu #368398 przez chłopek
martynka no widzisz a moja siostra rodziła rok temu i włąsnie w tym wkładzie z gongolki jej chcieli mala dac a ja rodzilam w 2010 i w foteliku malego mialam zalezy od szpitala

12 lata 7 miesiąc temu #368402 przez iwonka_wwa
Królowa, gratuluję synusia! Strasznie mi przykro, że tyle musieliście się wycierpieć, ale mam nadzieję że już wszystko bdzie w porządku. Uważajcie na siebie!

Madeline ja jak miałam zastrzał robiłam tak jak Koni, zanurzałam na pół sekundy we wrzątki u i robiłam okłady z sody. Mi przeszło jakoś po dwóch dniach. Jak nie pomoze też radziłabym Ci wizytę u chirurga.

Ja wczoraj spakowałam torbę, choć odkładałam to na później. Stwierdziłam, że wolę być przygotowana niż dodatkowo stresować się, jak coś zacznie się dziać. A łóżeczko i komodę złożymy na początku czerwca.

mamusia u nas wymagania prawne mówią, iż dziecko nie może być przewożone na rączkach, tylko w foteliku. I tu akurat uważam iż jest to słuszne, bo bezpieczniejsze dla dzieciątka.

Mi się dziś tak dobrze spało, do łązienki wstałąm tylko raz, od razu usnęłam, a nad ranem obudziłą mnie bzycząca nad uchem mucha. Wstrętna i upierdliwa :/

12 lata 7 miesiąc temu #368411 przez Koni
Hehe co do zastrzału to do Madeline nie do mnie ;)

Ja właśnie skończyłam prasować pościel małego, zrobiłam pranie, teraz się maluje i zaraz wstawię obiad a na 14 do pracy :dry:

Za to dzisiaj sobie kupie lody w MCdonaldzie bo uwielbiam :lol: a że pogoda piękna to sobie pozwolę a co :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #368422 przez iwonka_wwa
Faktycznie, patrze że to cłopek pisała, ze wkłąda do wrzątku ;P Już i głowa jakoś nie tak jak trzeba działa.

Idę do Lidla obejrzeć te staniki. Byla już któraś?

12 lata 7 miesiąc temu #368423 przez korba00666
Ja osobiscie polecam przewożenie maleństwa w foteliku szczegolnie jezeli na trasie mogą pojawić sie panowie w niebieskich mundurkach ;)
Sama mamfotelik z wkładem dla noworodków takim specjalnym więc nie mam problemu z tym w razie jak zimno bedie kocykiem nakryje i giciu ;)

12 lata 7 miesiąc temu #368427 przez Madeline
Dzięki kochane, na razie próbuję wodę gorącą z szarym mydłem, bo tej soli się boję, że będzie szczypać :P I dzwoniłam na oddziale gdzie pracuję, bo to jest oddział chirurgii i traumtologii dzieci i młodzieży i jak mi nie zejdzie to mam podjechać i ordynator zobaczy mi ten palec, bo jeśli jest to faktycznie zastrzał to zbiera się ropa i bakterie a przy noworodku nie bardzo takie paskudztwo i najlepiej wyleczyć to zanim się mały urodzi.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka