BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #368984 przez nataleczka_92
hej mamuski.
ja sie koszmarnie czuje ,jestem okropnie przeziebiona sline ledwo przelknac moge tak mnie gardlo boli:(
mnie wczoraj dosc bolesne skurcze lapaly ale podejrzewam ze to po badaniu bo strasznie bolalo. a dzis jakos duzo sluzu.
w sumie to juz sie nie moge doczekac malego na swiecie,ale wole zeby posiedzial jak najdluzej(tylko nie tak dlugo zeby porod byl wywolywany) bo skoro tyle wytrzymalam to te 4tyg to nic...:) a pozniej bedzie z nami przez cale zycie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #368987 przez Koni
Cześć mamusie :)

My znowu w trakcie szykowania się do pracy :P

Ja noc przespałam dość dobrze i nawet siusiu byłam tylko raz ale za to wszystko mnie dzisiaj tak boli jakbym miała zakwasy :dry:

Madeline hehe dobra jesteś :P A z palcem dobrze zrobiłaś bo mogło by mieć to jeszcze wpływ na małego.

Kasiulka z tego co dziewczyny pisały to w Lidlu są nie drogie staniki do karmienia.

chłopek uważaj na siebie jeszcze tylko troszkę i możesz rodzić.

nataleczka_92 kuruj się żebyś do porodu wyzdrowiała bo nie będziesz miała siły. Na gardło Tantum Verde choć teraz też można i strepsils brać ale lepiej się zapytaj w aptece.

misia88 dziękujemy u nas już mamusie marcowe, kwietniowe i majowe są a teraz czekamy do czerwca aż się następna rozpakuje :P

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369006 przez sister.anna
Czesc kochane Mamusie!a my juz po :D Corcia 2,93kg, w 1min 8 w skali Apgar,w 5min 10. Jest po prostu idealna,taka mieciutka i kochana. Dzisiaj nadamy jej imie. Siara mi sie sama pojawila jak malutka zaczela ssac. Porod byl..hmm..podlaczyli mnie pod kroplowe na skurcze,strasznie szybko zaczela dzialac,skurcze co 1-2min kontynuowalam na totalnego zywca 1,5h az anestozjolog podal mi epidural i wtedy zycie stalo sie piekne :D napisze wiecej juz z domku,czyli dzis/jutro. Szczerze to tego bolu juz w zasadzie nie pamietam,a moje kochanie lezy mi teraz na cycuszkach i chrapie :D trzymam za Was kciuki kochane kobitki,tak bardzo warto bylo i jest! :*

12 lata 7 miesiąc temu #369018 przez misia88
Koni Nawet marcowe? O proszę, to chyba dużo za wcześnie się dzidziuś urodził?

Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek! :D

12 lata 7 miesiąc temu #369021 przez sister.anna
aha,a cukiereczek sie urodzila 24.05 o godz 21:22. Akurat w nasza 4rocznice poznania :D

12 lata 7 miesiąc temu #369026 przez Koni
sister.anna gratulacje i radości i zdrówka dla Was :kiss:

Pochwal się malutką jak już wrócicie do domku :)

12 lata 7 miesiąc temu #369030 przez mamusia-85
Dzien dobry kobietki:)!!!
Sister.anna. serdeczne gratulacje i duzo zdrowka wam zycze i powiem szczerze, ze zazdroszcze, bo jeszcze moge do miesiaca poczekac na swoje rozwiazanie.
Super, ze mala jest juz z Toba i, ze wszystko dobrze :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #369040 przez Madeline
Sister.anna z całego serca Ci gratuluję i cieszę się, że masz już swoją księżniczkę przy sobie :)

Kobietki, niech już jest ten czerwiec, co my też zaczniemy się rozpakowywać :) Ja już się nie mogę doczekać mojego niunia, a dni ostatnio bardzo mi się dłużą :(

12 lata 7 miesiąc temu #369044 przez nati.olsztyn
sister.anna Ogromnie GRATULACJE! Cieszę się bardzo że wszystko z Wami w porządku!

U mnie dziś chyba hormony szaleją bo od rana sprzątam i ryczę, ryczę i sprzątam...i dalej mam wrażenie że wszędzie jest syf... masakra jakaś... powoli mam dość...a wczoraj było tak pięknie...

12 lata 7 miesiąc temu #369079 przez nataleczka_92
sister.anna ogromne gratulacje dla Ciebie i malutkiej:) ale Ci zazdroszcze ze juz mozesz tu;ic swojego skarba. no i mamy pierwsza mamusie w terminie:)

nati.olsztyn to chyba syndrom wicia gniazda przed porodem:) ciagle chce sie sprzatac:)

12 lata 7 miesiąc temu #369082 przez iwonka_wwa
sister.anna GRATULACJE! Jesteś naprawdę dzielną mamusią! Teraz życzę wam duuuużo, duuużo zdrówka! I czekamy na zdjątko.

Szczerze mówiąc ja też nie mogę się doczekać swojego Michasia. Z jednej strony chcę, żeby doczekał chociaż tego 38 tyg, z wiadomych powodów, a z drugiej strony jestem już tak zniecierpliwiona, że wydaje mi się że w tej ciąży to całe życie jestem.

Madeline ja też ostatnio poszłam na badania i wogóle zapomniałam, że mocz też muszę oddać. Po czym Pani spytała mnie czy mam mocz i dopiero sobie uświadomiłam, że powinnam była zrobić. Na szczęście krew mi pobrali, a mocz dowiózł mąż dnia następnego..hehe.
To chyba znak, że faktycznie kobiety w ciąży są roztargnione ;)

nati.olsztyn mi też jakoś od rana wyjątkowo sprzątać się zachciało chociaż humor mi dopisuje. Ale nie martw się, ze łzami wychodzi wszystko co złe, potem nastąpi cudowne uczucie ulgi. Głowa do góry!

12 lata 7 miesiąc temu #369083 przez asia886
Sister.anna bardzo ci gratuluję. Też już bym chciała poczuć się mama:) a twoja trafiła jak ulał przed dniem matki:) a mi wszyscy mówią że za dobrze wygladam jak na córeczkę. I że będę mieć chyba chłopczyka. Ale mój gin. Powiedział że na 100% dziewczynka. Termin mam na 10czerwca a już bym chciała być po:) dluzy mi się :*

12 lata 7 miesiąc temu #369087 przez korba00666
Gratulacje dla nowej mamusi!!! :)
Ja od dziś 40 tc :P za tydzien w piatek mam termin.

12 lata 7 miesiąc temu #369089 przez nataleczka_92
korba00666 a to Twoja pierwsza ciaza? zadne starania nie pomogly urodzic wczesniej?

12 lata 7 miesiąc temu #369099 przez chłopek
korba dziusowi sie nie spieszy niech sobie siedzi w brzuszku, ja urodzilam w 41 tyg

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka