BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #369613 przez mamusia-85
Dziwczyny ja mam do was pytanie, czy bralyscie gynalgin-tabletki dopochwowe, bo ja podczas ostatniej wizyty dostalam recepte z tym lekiem, bo moja gin marudzi na temat nadmiar sluzu jaki mam, ale czy ona nie przesadza...?!Z tego co wiem duzo sluzu pod koniec ciazy to w sumie norma, a oprocz tego nic mnie nie swedzi, nie mam infekcji, a sluz jest wodnisto-bialy wiec nie wiem czy brac ten antybiotyk co jeszcze sie dowiedzialam, ze to jest na bakterie i grzybice pochwy. Nie chce sie faczerwoac antybiotykami niepotrzebnie, wczesniej juz bralam na ten sluz tez inny antybiotyk, bo mi zapisala, ale nic nie pomogl, bo nadal sluz mam. Co o tym myslicie??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #369625 przez Kasiulka
Mamusia Ty nie bierz tego! To jest bardzo silny lek, ja uzywałam go na nadżerkę żeby złuszczyć śluzowkę macicy całą! Zawroty glowy, wymioty i różne takie. Nie wolno tego brać w ciąży!

12 lata 7 miesiąc temu #369626 przez Madeline
Mamusia ja Ci nie pomogę, bo nie wiem co to jest, ale skoro Ciebie nic nie swędzi ani nie piecze to ja na Twoim miejscu bym tego nie brała. Nie ma co się faszerować.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369631 przez Kasiulka
Mamusia ale mnie przestraszyłaś tym postem. Co to za lekarka. Na ulotce jest napisane że nie wolno w ciąży! Można stosować to jedynie bezpośrednio po miesiączce. Tego leku używa się w przypadku poważniejszych infekcji, tylko gdy jest wyraźne wskazanie. A przecież zwiększona wydzielina w ciąży jest normalna. Miałaś robiony wymaz z pochwy? Jak tam wyjdzie coś niepokojącego to można myśleć o antybiotyku, ale nie tak silnym. Co to za lekarze...

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369647 przez Joanna
mamusia-85pod koniec ciąży ilość śluzu zwiększa się i jest to naturalne zjawisko, dopóki nic Ciebie nie szczypie i nie piecze to chyba nie ma sens tego aplikować, no chyba że masz jakąś infekcje, drożdżaki o których lekarz Ci nie powiedział? u mnie w 30 tygodniu pojawiły się jakieś bakterie, choć nic mnie nie szczypało czy swędziało, ale i tak dostałam clotrimazolum w czopkach, ale to jest zdecydowanie słabsze...

12 lata 7 miesiąc temu #369650 przez Kasiulka
joanna ja też brałam clotrimazolum, jest bezpieczne w ciąży :)
Jak się dzisiaj czujesz? :)

12 lata 7 miesiąc temu #369651 przez Joanna
kasiulka czuję się całkiem dobrze, poza tym że czasem jestem ospała od tabletek na ciśnienie :blink:
a jak u Ciebie?:)

12 lata 7 miesiąc temu #369653 przez Kasiulka
Joanna ja podobnie ospała, ale to chyba przez te upały ;) dziś dzień matki i tak sobie rozmyślam, że gdyby Zuzia się dziś urodziła nie byłoby źle ;) to byłby najwspanialszy prezent :)

12 lata 7 miesiąc temu #369654 przez Joanna
kasiulka lepiej niech sobie jeszcze posiedzi w brzuszku :) już za niedługo dzieciaczki będą z nami, aż nie wierzę, że to tak blisko:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369655 przez Kasiulka
Ja nie mogę się już doczekać :) Nie wiem kiedy ta ciąża mi zleciała!

Szukam sobie w internecie pas poporodowy, ale w sumie skąd ja mam wiedzieć który jest skuteczny, a który nie? Używałyście kiedyś? Planujecie używać?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369656 przez Joanna
Hmmm, nie myślałam o tym...może po porodzie zakupię takie specjalne majtki :lol: ale teraz myślę juz tylko o porodzie i dzidziusiu :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #369658 przez Joanna
Mykam, bo za niedługo xfactor :lol:
Miłego wieczorku :)

12 lata 7 miesiąc temu #369660 przez Kasiulka
Joanna miłego wieczoru :)

12 lata 7 miesiąc temu #369750 przez nataleczka_92
mamusie ja juz gotowa do porodu:) wszystko co potrzebne mam, i na same duperele poszlo prawie 300zl :ohmy:
ale jak wejde do sklepu a te malutkie rzeczy sa takie sliczne to zawsze musze cos dobrac,i coreczka tez mnie namawia kup to braciszkowi:)
i tak zapomnialam jeszcze czapeczek,ale w sumie niewiem czy jest sens zakladac cos na glowke maluszkowi w czerwcu...?

Kasiulka wstrzymaj sie z tym pasem,na poczatku nie mozna zakladac takich rzeczy bo macica bedzie sie slabo odkurczac,i moze dojsc do krwotoku.
ja tak mialam jak urodzila sie Oliwka i kupilam pas poporodowy,zalozylam go 7dni po urodzeniu i zaczelam coraz mocniej krwawic.

12 lata 7 miesiąc temu #369756 przez Koni
No kochane to i jak dołączam do mam urlopujących się :D
Zostałam wyściskana na koniec i dostałam kartkę z życzeniami powodzenia ;)

nataleczka_92 coś ciekawego kupiła? Ja muszę jeszcze poprasować a potem niech się mały rodzi :P Co do czapeczek to ja mam kupione bo nie zawsze będzie słońce a i czasem na wiaterek też lepiej założyć bawełnianą czapunie ;)

Dziewczynki co do butów to ja mam jedne rozczłapane i mam nadzieje że doczłapie w nich do końca.

Pasy mam dwa jeden szerszy drugi węższy w spadku po siostrze ale o ile się nie mylę to do 6 tygodni a tyle się macica obkurcza nie wolno ich zakładać więc macie czas :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka