BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #369967 przez Joanna
chłopek mam dokładnie taki sam kosz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #369968 przez chłopek
moja kolezanka chce sprzedać, ja bede miec synka wiec raczej od niej nie odkupie

12 lata 7 miesiąc temu #369989 przez Kasiulka
chłopek ja też mam identyczny :) polecam :)

12 lata 7 miesiąc temu #369997 przez Koni
chłopek u mnie też synuś a poza tym za daleko ale jest śliczny ;)

Co tam u Was mamusie?

Ja właśnie czekam na przyjaciółkę żeby troszkę poplotkować ;)

12 lata 7 miesiąc temu #369999 przez magda__kielce
Koni nic strasznego poprostu jestem juz obolala i czuje jakies skurcze niewielkie ale naprawde zaczynam sie stresowac wszystkim
A jutro wizyta i chcialabym uslyszec ze wszystko gra i ze juz niebawem dzidzia bedzie na swiecie

12 lata 7 miesiąc temu #370014 przez chłopek
magda nie stresuj sie ja nie ma nawet toby spakowanej

12 lata 7 miesiąc temu #370066 przez sister.anna
czesc kochane! Staralam sie troszke poczytac jak tam sie czujecie,wierze ze macie juz po malu tego oczekiwania. Ale juz niedlugo kochane! A musze powiedziec ze macierzynstwo to niesamowita przygoda. U nas sprawy nie potoczyly sie zbyt pomyslnie. W pt o 7 dostalam wypis do domu,czulam ze boli mnie mocno glowa ale sadzilam ze to po porodzie. Pierwszej nocy z Mala (Ala ma na imie :) ) nie przespalismy wcale,ciagle plakala albo jesc chciala. Do rana w mojej glowie biegalo juz stado koni i zygalam nawet po lyku wody. W sob po 11przyszla polozna do domu i widzac moj stan kazala od razu do szpitala wracac. Okazaln sie ze po epiduralu dostalam gigantycznej jakby migreny i sztywnosci karku i plecow,cor zrabali wkluwajac sie i wyciekal mi plyn kregowy. Jestem przeszlo dobe na kroplowkach,kodeinie i innych dropsach i jest juz duzo lepiej,ale min 24h jeszcze spedzimy w szpitalu. Kochane polozne pomagaja mi z Alusia,nawet na noc ja zabraly na 6h. Maz wychodzi ze skory taki jest troskliwy i przejety. Pisze Wam to w szczegolach zebyscie byly swiadome jakby co,niestety widac wszystko ma swoja cene. A z rzeczy do kupienia to kochane duzo pieluch (ja mam i huggies i pampers 1 i sa tak samo dobre) i koniecznie krem na sutki dobry z lanolina,karmienie to niezla jazda,mi mala od 3h ciagle na cycu wisi hehe. A mi juz brzuch prawie plaski sie zrobil,skora nie jest mega napieta ale po 3dniach to i tak jestem w szoku :) a waga nie wiem,na wikcie szpitalnym od pon raczej sie nie spaslam hehe. Kochane trzymajcie sie,jestescie strasznhe dzielne,juz bardzo niedlugo Wasz swiat stanie sie najpiekniejszy :)

12 lata 7 miesiąc temu #370105 przez Kasiulka
Magda kielce trzymaj się dzielnie - już nie dużo na m zostało. i nie stresuj się, jutro lekarz rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości :)

sister.anna jak dobrze przeczytać wiadomość od Ciebie! dziękujemy za wszystkie rady, na pewno ta wiedza nie pójdzie w las :) strasznie mi przykro, że tak cierpisz biedulo :( kto by pomyślał, że coś takiego może się stać po znieczuleniu :ohmy: życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia :)

Jutro ostatni egzamin i wolne, aż do porodu :) nie mogę się doczekać :) ta ciąża taka szybko ucieka, nie mogę w to uwierzyć :)

12 lata 7 miesiąc temu #370111 przez chłopek
sister. anna dobrze ze wszystko ok z tobą i malutką
dlatego ja nie bede miec znieczulenia, bez niego tez dam rade

12 lata 7 miesiąc temu #370137 przez sister.anna
kasiulka i chlopek,dziekuje Wam za mile slowa,bardzo bym chciala zeby Wam wszystkim porody minely ksiazkowo i napewno tak bedzie ! :) chlopek ja tez epiduralu nie planowalam,tak samo jak rodzic przed czasem w totalnie sztuczny i wywolany sposob,ja ladujac na porodowce mialam rozwarcie na 1palca a jak mnie podlaczyli do kroplowy z hormonem to w 4h Ala byla juz na swiecie. Musialam rodzic na lezaco bo bylam do ktg caly czas podlaczona. Planowalam rodzic w wannie troche a potem na kucaka..planowalam... Dziewczyny powiem Wam ze zycze Wam normalnych skurczy i tego by cialo samo zechcialo rodzic. A jak nawet zaczniecie mdlec z bolu to nie zgrywajcie bohatera. Ja bylam 30-pare godz na wywolaniu,2doby jak sie okazalo b.delikatnych skurczy ktore i tak fajne nie byly. Znacie swoje cialka ale nie dajcie sie oszalec kochane,to zaden wstyd drzec sie jak opetana czy prosic o pomoc :D buziaki kochane Mamy i radosnego oczekiwania na Maluszki zycze. PS Te pasy porodowe to jakis nowy wymysl mody ciazowej? Mnie nikt by w kawal ohydnej gumy nie zakul przy 30st upale.. ;)

12 lata 7 miesiąc temu #370138 przez chłopek
sister anna ja przy Ksawciu tez rodziłąm na leżąco, i rozwarcie miałąm na 2 palce, oxy podane o godz 7 i o godz 11.45 urodziłąm

12 lata 7 miesiąc temu #370142 przez mamusia-85
Kasiulkatak 24.06 przy ostatniej wizycie u gina mialam robiony wymaz na paciorkowce, jutro albo we wtorek maja byc wyniki, nic mi nie dolega wiec mysle, ze powinny byc dobre. Tych tabletek napewno nie wezme, bo i tak nie chcialam sie faszerowac, a jak jeszcze napisalas, ze sa silne to juz wogole moja lekarka chyba oszalala :ohmy: !!!
Hea serdecznne gratulacje w powodu narodzin malego Wiktorka, duzo zdrowka dla was! :blink:
sister.anna trzymaj sie juz niedlugo bedziesz w domku ze swoim malenstwem i dziekuje za fajne slowa na koncu twojej wypowiedzi :blink:
Jedenak znieczulenia maja dswoje plusy i minusy, wychodzi na to, ze lepiej bez znieczulenia sie pomeczyc...

12 lata 7 miesiąc temu #370156 przez Kasiulka
mamusia-85 ja wynik też jutro i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :) chyba faktycznie bez znieczulenia lepiej, planuję być tylko na gazie,ale zobaczymy jak to będzie szło...

12 lata 7 miesiąc temu #370167 przez chłopek
a ja w środę wyniki, i też mam nadzije ze wszystko ok

12 lata 7 miesiąc temu #370211 przez iwonka_wwa
Witam mamusie z samego rana!
Od dwóch godzin kręcę się i wiercę i spać nie mogę:/ Pewnie przez to, że wczoraj dużo spałam, ale było mi jakoś słabo i śpiąco. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.

Hea gratulacje, czekamy na zdjęcie maleństwa!

sister.anna faktycznie się umęczysz, mam nadzieję że niedługo wyjdziecie do domku i te niemiłe niespodzianki się w końcu skończą.

Ja wynik paciorkowców mam mieć w czwartek, też mam nadzieję, że wszytko ok. I w czwartek też USG..nie mogę się doczekać :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka