BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #370582 przez nataleczka_92
hej kochane.
kontaktowalam sie dzis z Blue:) jutro lub pojutrze wychodza do domku. mala jak na wczesniaka ma sie bardzo dobrze. kazala was wszystkie pozdrowic i jak bedzie w domku to napewno sie odezwie.

Chlopek ja tez mam syf w domu,ale tak mi sie nie chce ogarnac ze dalam sov=bie spokoj i zrobie to kiedy indziej...

Kasiulka czemu zaczynacie 38tydz? u Chlopka na suwaczku jest 37 i 1 dzien...?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #370583 przez gumis24
nataleczka_92 no jak napisalam ZACZYNAM 38 tydzien czyli mozna tez powiedziec SKONCZONY 37 plus 1 dzien..jak zwykle mozna na ten temat dyskutowac...ja wole te 1 forme jako ze daje mi zludzenie blizszego konca..ale nadal jesli ktos pyta zostaly 3 tygodnie...

12 lata 7 miesiąc temu #370589 przez nataleczka_92
gumis24 ok rozumiem. zastanwiam sie tylko jak w szpitalu na to patrza,tzn ktory tydzien ciazy jak sie dziecko urodzi.

12 lata 7 miesiąc temu #370591 przez gumis24
nataleczka_92 lekarze licza tak jak na suwaczku u chlopka czyli 37tydzien ciazy i 1 dzien

12 lata 7 miesiąc temu #370592 przez Joanna
z tego co słyszałam, to co szpital to inaczej patrzy na tygodnie ciąży, tak samo lekarze...ale jak dla mnie 37 i 1 też oznacza, że leci właśnie 38 tydzień, w domyśle, że skończył się 37 :)
kasiulka gratuluję! teraz możesz skupić się na sobie i dziecku :blink:
na pewno jutro dam znać co u lekarza, ciekawe jak przebiegły dzisiejszy wizyty u dziewczyn?:)

12 lata 7 miesiąc temu #370593 przez nataleczka_92
Joanna a jak Twoje cisnienie?ile razy bierzesz Dopegyt?

12 lata 7 miesiąc temu #370594 przez Joanna
nataleczka_92 dopegyt biorę 3 razy dziennie,tak jak Ty? zazwyczaj jest niskie, jak się zdenerwuję, czy mam jakiś napad nieuzasadnionego lęku to skacze nawet 150/95, ale zaraz potem opada...ja kiedyś leczyłam się na na nerwicę i z powodu skoków ciśnienia byłam w szpitalu, ale okazało się wszystko w porządku...teraz może franca się odezwała plus może troszkę nadciśnienia też jest...a jak u Ciebie? zastanawiam się tylko, czy my w takim wypadku możemy domagać się skierowania od lekarza na cesarkę?

12 lata 7 miesiąc temu #370596 przez Kasiulka
Moja Pani doktor liczy, że 38 więc i ja tak liczę :) No i jak byłam wtedy w szpitalu jak się źle czułam to też tak liczyli.
z resztą jak wpisuję w kalkulatory ciąży to mi też wyskakuje 38. Używam kalkulatora ze strony mamazone, wpisuje się pierwszy dzień ostatniej miesiączki i już :) chociaż mówię - co lekarz to inna teoria, no i suwaczki też zależy z jakiej strony się bierze ;)

12 lata 7 miesiąc temu #370597 przez Joanna
oczywiście wolałabym rodzić naturalnie :)

12 lata 7 miesiąc temu #370599 przez Joanna
kasiulka zgadza się, kalkulatory pokazują aktualny tydzień ciąży, więc jutro zaczynam z malutką 37 tydzień :)

12 lata 7 miesiąc temu #370600 przez Kasiulka
Joanna wydaje mi się,że nadciśnienie jest wskazaniem do cesarki, jutro się koniecznie dopytaj lekarza. Tak chociaż żeby orientacyjnie wiedzieć :)

a skoro już jesteśmy przy tym temacie - co uważacie o cesarce na życzenie? fanaberia, czy warto korzystać jak się ma okazję?

12 lata 7 miesiąc temu #370601 przez nataleczka_92
Joanna ja te skoki cisnienia mialam przez pare dni, i bralam trzy razy Dopegyt. jak poszlam na wizyte to kazal mi brac normalnie dwa razy dziennie ,powiedzial ze trzy razy moze byc troche za duza dawka ,gdzie wystepuje sennosc,zawroty glowy,mdlosci. dlatego biore dwa razy i jak mierze nadal codzien to mam przewaznie 130/80 .
a czemu skierowanie na cesarke???

12 lata 7 miesiąc temu #370602 przez Kasiulka
Joanna to pewnie oddychasz z ulgą co? Ja się nie mogłam już doczekać tego 37 tygodnia :) modliłam się cały czas żeby do niego dotrwać bezpiecznie.

12 lata 7 miesiąc temu #370604 przez chłopek
mój lekarz liczy ze 37 tydzie i ja tez tak liczę

12 lata 7 miesiąc temu #370606 przez Kasiulka
chłopek macie już imię dla Synka? :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka