BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #370916 przez Koni
nataleczka_92 weź ciepły prysznic a jak nie pomoże to licz częstotliwość bóli ;) Jutro będzie już 37tc więc maluszek donoszony także nic się nie martw będzie dobrze. A torbę spakuj może już teraz żeby potem na szybkiego nie szykować?!

Daj znać jak się czujesz żebyśmy się nie martwiły!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #370930 przez Kasiulka
nataleczka odpoczywaj sobie spokojnie i nic się nie martw. Informuj nas koniecznie o przebiegu sytuacji.

12 lata 7 miesiąc temu #370932 przez Hea
Hej wszystkim :)

My już w domku także mam możliwość coś więcej wam napisać o porodzie.
Więc tak w środę poszłam do ginekologa bo dalej mnie wszystko swędziało. Dał mi skierowanie do szpitala bo było podejrzenie tej choleostazy. W szpitalu przy przyjęciu jak zwykle zrobili ktg (mialam skurcze jak wczesniej ale ich nie czułam) i badanie ginekologiczne na którym wyszło że mam 1,5 cm rozwarcia. Lekarz powiedział mi, że zaczął się poród. Szczerze to byłam w szoku :ohmy: Trafiłam na salę przedporodową gdzie co jakiś czas robili mi ktg, byly skurcze ale dalej ich nie czułam. Znowu zrobili mi badanie ginekologiczne (tam coś grzebała mocno ta lekarka) i po tym zaczęłam czuć te skurcze, była godzina 16. Skurcze się nasilały więc podali mi znieczulenie wtedy juz nic nie bolało ale się okazało, że to wstrzymało poród. Rozwarcie bylo 4 cm wiec po 2h gdy znieczulenie sie skonczylo musialam znosic te bole. przebili mi wody plodowe i kazali chodzic po korytarzu tak od ok godziny 19. Bylo co raz gorzej pod koniec to już na męża krzyczałam :P przy kazdym skurczu myslalam ze zemdleje. Póżniej zaczełam czuć takie parcie jak na kupe i wyszlo ze juz jest pelne rozwarcie i trafilismy na porodowkę. Wczesniej zastrzegalam sie ze nie chce by maz byl wtedy ze mna ale w tamtej chwili sama bym sobie nie poradzila. z parciem na poczatku bylo ciezko ale jakos po pol godzinie malutki sie urodzil. Niestety na poczatku nie mogl dobrze zlapac oddechu wiec zabrali go pod takie urzadzenie ale po pol godzinie wszystko sie unormowalo. Dostal 7 punktow wlasnie przez ten oddech. Póżniej jeszcze wyszlo ze maly przy porodzie sie zarazil i musial dostawac antybiotyk. na szczesnie dzis juz mu przeszlo i zaczął przybierac na wadze dlatego nas wypuscili.

Malutki jest na prawde slodki i bardzo spokojny, rzadko placze i przewaznie spi :)

12 lata 7 miesiąc temu #370934 przez Koni
Hea super że już jesteście w domku i że masz już poród za sobą ;)

Pochwal się zdjęciem malutkiego bo chętnie go pooglądamy :P

12 lata 7 miesiąc temu #370935 przez Kasiulka
Hea jak super że znalazłaś chwilkę żeby napisać nam kilka słów :) Wspaniale, że jesteście zdrowi i że czujecie się dobrze :) Zazdroszczę Ci,że już jesteś po wszystkim i że masz Bąbelka w domu :) Ciekawe czy moja Mała będzie taka grzeczna jak Twój Synek :)

12 lata 7 miesiąc temu #370972 przez Hea
Spokojnie dziewczyny na was też przyjdzie pora i przeżyjecie :) Nie jest wcale tak strasznie ciężko a jak położą wam malucha na brzuchu to cały ból odejdzie. Lepiej żeby wasze maluszki urodziły się w terminie bo będą zdrowsze...mój niby urodził się w środę jak dokładnie zaczął się 39 tydzień a jest strasznie malutki, lepiej żeby jeszcze te 2 tygodnie posiedział w brzuszku.
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #370973 przez Hea
Strasznie śmieszne miny strzela ten mój mały :laugh:

Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #370980 przez magda__kielce
Hea przesliczny ten twoj synus slodziachny
Gratuluje jeszcze raz i zycze wszstkiego co najlepsze

12 lata 7 miesiąc temu #370985 przez chłopek
hea ale maluszek kochany, biedny że muszał dostawać antybiotyk, mój był donoszony a tez miał antybiotyki i tydzien w szpitalu leżał,wiem jak jest przykro jak maluszek jest kuty a ty nie możesz nic zrobic

12 lata 7 miesiąc temu #370986 przez magda__kielce
Ja po wczorajszej wizycie uslyszlam ze dzidzius jest juz donoszony i ze mozemy juz rodzi i to co bylo do tej pory zakazane terz jest wskazane :) tzn. pranie sprzatanie odkurzanie i dziwganie bez przesady wszystko oczywiscie, pozatym paciorkowca nie mam, szyjke mam miekka i obnizona gotowa do porodu ale rozwarcia jeszcze brak,w czwartek ide rano na ktg i jesli bedea jakies skurcze to zostaje a jesli nie to jeszcze do domku, dostalam tez skierowanie do szpitala jesli by sie zaczelo wczesniej (a skierowanie dlatego zeby mnie nigdzie nie odeslali do innego szpitala?)
Takze biore sie do jakies roboty zeby wczwartek moj synus chcial wyjsc
A co do tych tygodni co pisalyscie to u mnie jest38 i zostalo mi dzis do terminu rowno14dni

12 lata 7 miesiąc temu #370987 przez KAMI
Hello dziewczyny :)
nie wiem czy zdążę nadrobić Wasze posty, 22 maja urodziłam Maksia :) 4100 g i 61 cm szczęścia :)
widzę, że i u was już ruch w interesie się zaczął :)
powodzenia kochane i z całego serca życzę Wam takich samych emocji i uczuć jakich ja sama doświadczam :)

12 lata 7 miesiąc temu #370988 przez Hea
No włąśnie chłopek szczególnie, że z niego taka mała kruszynka
Dziękuje bardzo wszystkim za gratulacje :)
Trzymam kciuki, żeby u was było wszytsko dobrze i maluszki się urodziły zdrowe :)
A teraz już mykam bo mały wzywa na jedzonko :P

12 lata 7 miesiąc temu #370989 przez Kasiulka
Hea Twój synek to anioł :) jest cudowny!

Magda to po wizycie u lekarza jesteś spokojna co? :) ale masz fajnie :)

12 lata 7 miesiąc temu #370992 przez magda__kielce
Kasiulka napewno spokojniejsza ale teraz to naprawde sie juz doczekac nie moge :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #370996 przez Kasiulka
Kami gratulacje! Tak wczoraj czytałam listę naszych czerwcówek i się zastanawiałam co u Ciebie :) ale wspaniale :) tyle szczęścia teraz na forum :) jeszcze raz gratuluję i życzę Ci żeby wszystko było dobrze, żeby Maksio był zdrowy i grzeczny :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka