BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #371644 przez magda__kielce
Hej dziewczynki ja wczoraj chyba za bardzo sie przemeczylam domowymi obowiazkami i w nocy bolalo mnie wszystko a dodatkowo mam problem nieciekawy hemoroidy mialam nadzieje ze chociaz to mnie ominie ale nie musze miec wszytskie objawy ciazy bo chyba mam lub mialam wszystko,moze macie jakies sposoby badz leki ktore mozna w ciazy zarzywac bo niechce czekac az sie powieksza

Natalia^^ Synus boski ,pozdrawiam i ciesze sie ze wszystko dobrze sie uklada

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #371656 przez Kasiulka
Magda ja tak samo wczoraj przesadziłam i w nocy umierałam na kręgosłup. A co do hemoroidów to Ci powiem że od połowy ciąży z nimi prowadzę nierówną walkę. Najlepszym jak dla mnie sposobem okazało się bardzo dużo pić no i jak najczęściej się załatwiać nawet po trochu żeby się nie gromadziło wszystko w jelitach. No i muszę przyznać że jak na przykład było już bardzo ciężko to pomagało zjedzenie mega tłustego posiłku.

12 lata 7 miesiąc temu #371705 przez nataleczka_92
hej kobietki
to i ja łącze sie z Wami w bólach.
w nocy myslalam ze do lazienki nie dojde tak mnie wszystko ciagnelo. wyszlo mi wczorajsze sprzatanie...
chcialabym juz urodzic,bo mam dosc tych wszystkich boli.

12 lata 7 miesiąc temu #371737 przez iwonka_wwa
Natalia słodziak z tego Twojego synka!

Mi wczoraj Michałek na wieczór połobuzował w brzuszku, więc kamień z serca.
Ale przeżyłam wieczorem szok, bo pośliznęłam się w wannie - szczęście w nieszczęściu poleciałam na plecy i tylko lewą nogę sobie obiłam. Ale przestraszyłam się strasznie i dostałam ataku paniki. Na szczęście wszystko ok.

A dziś od rana mam te bóle @, chociaż nie sądze że one coś oznaczają. Jutro usg, może dowiem się coś więcej.

12 lata 7 miesiąc temu #371782 przez Joanna
magda_kielce mam ten sam problem, mnie pomaga procto-hemolan w kremie, polecam :blink: oczywiście hemoroid nie zniknie, ale na pewno przestanie dawać przykre dolegliwości^^
iwonka_wwa matko! uważaj na siebie, ja kilka razy zaliczyłabym glebę, ale zimą, jak było ślisko...
kasiulka daj znać jak wyniki, ja na swoje czekam, mają być najpóźniej jutro :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #371820 przez chłopek
ja po wizycie wyniki dobre, szyjka sie skraca, nastepna wizyta z tydzien

12 lata 7 miesiąc temu #371823 przez Joanna
chłopek być może powoli zmierzasz do finału :) ja jestem 'pozamykana' szczelnie jak to lekarz określił, szyja też długa :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #371876 przez asia886
Hej:) ją właśnie zrobiłam sobie drzemkę godzinną:) dziś w nocy od 3 nie mogłam zasnąć:( malutka mi wierci główką przy pęcherzu. Jak się czujecie?

12 lata 7 miesiąc temu #371881 przez mamusia-85
Hej Kochane:)!
Natalia super ten twoj Jasio, slodziutki;)
Magda-kielce ja tez mam hemoroidy i odkad zmienilam diete z powodu cukrzycy (wiecej blonnika) to mam z nimi spokoj, wczesniej sie pojawialy, pomaga mi na to masc Posterisan:)
Iwonka uwazaj na siebie, ja tez mam stracha jak sie myje i wylaze z wanny teraz to juz wogole trudno zlapac rownowage.
Wczoraj wieczorem zlapal mnie na 5 minut bol jak na okres troche silniejszy, ale przeszedl.
Ja mam laktator reczny firmy AVENT, bo podobno dobry kosztowal ok 100 zl.
Torbe do szpitala mam prawie spakowana, zostalo pare rzeczy do wlozenia, kosmetyki, badania itp.
Mala sie kreci i wierci, ale ja juz czuje, ze porod coraz blizej, oby bylo wszystko ok u mnie i u was dziewczeta :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #371922 przez Madeline
Hej kochane.

Ja już po wizycie u lekarza, mały waży 3500g z tym, że mówiła, że maszyna może się trochę mylić, ale mniej niż 3200 g nie ma :) Mam nakaz przytulasków z mężem, żeby mi pomógł przyspieszyć poród, bo jak mały teraz tyle ma to później będzie mi ciężko rodzić i jak się teraz urodzi to nawet lepiej dla mnie, a jemu nic nie będzie bo jest gotowy na ten świat :) GBS nie mam, wyszedł wynik ujemny :) Szyjkę mam miękką i krótką, ale bez rozwarcia, nie mam się tym przejmować, bo rozwarcie może zrobić się w ciągu kilku godzin. Od jutra dwa razy w tygodniu mam jeździć na ktg, dostałam takie zalecenie :) Także nic innego mi nie zostaje tylko czekać na maluszka :D Następną wizytę mam 13 czerwca i pani doktor się śmiała, że ma nadzieję, że już się nie zobaczymy w poradni no chyba, że na oddziale z maluszkiem ;)

Wczoraj w nocy, bolał mnie mocno brzuch i miałam skurcze i chciałam wziąć nospę, ale jak się położyłam i znalazłam wygodne miejsce to po dwóch godzinach udało mi się zasnąć, a dziś jest już oki. Moja ginekolog mówiła, że to normalne i że te bóle będą coraz częstsze.

12 lata 7 miesiąc temu #371947 przez Kasiulka
Hej :) madeline to super! U mnie wymaz też w porządku wyszedł na szczęście :) dziś kupiłam resztę kosmetyków dla Zuzi (wszystko praktycznie z nivea) i piżamę dla siebie do szpitala. Jutro wyniki krwi i moczu. Czytałam sobie dziś o apteczce niemowlaka, jutro postaram się ją skompletować. Już się nie mogę doczekać naszej Małej , codziennie rozmyślam jak to będzie kiedy się już wykluje :D :)

12 lata 7 miesiąc temu #371997 przez magda__kielce
Hej mamuskie ja zamiast sie uspokoic i wyciszyc to coraz bardziej sie stresuje jutro ide na ktg jesli beda skurcze to zostane wiec jesli do piatku sie nie odezwe to znaczy ze rodze :laugh:
Ale strasznie mnie irytuja w mojej rodzinie ludzie przez9 miesiecy sadzilam ze zaplace za porod rodzinny a wzasadzie za sale pozniej, to moja tesciowa miesza mi teraz w glowie zeby oplacic jeszcze polozna a ja uwazam ze to przesada, co wy myslicie macie oplacane polozne albo jakies znajomosci w szpitalach????

12 lata 7 miesiąc temu #371999 przez nataleczka_92
magda__kielce a ktory tydzien u Ciebie?
moje zdanie jest takie ze oplacenie poloznej lub lekarza to przesada. im za to placa,taka ich praca. wiec nie widze zadnego sensu aby im placic. porod musza odebrac a przeciez zwrocic sie do Ciebie tez musza normalnie.

12 lata 7 miesiąc temu #372007 przez magda__kielce
nataleczka_92 u mnie38 tydzien i 4 dzien

12 lata 7 miesiąc temu #372009 przez iwonka_wwa
magda..przesadą może bym tego nie nazwała, bo jest to na pewno udogodnienie. Taka opłacona położna jest zawsze pod telefonem nawet przed porodem i jak coś się dzieje zawsze pomoże, uspokoi, sprawdzi itd - z tego co słyszałam. Pozatym przy porodzie jest z tobą cały czas, a nie lata od pokoju do pokoju, więc może Ci podpowiedzieć pozycje żeby uśmierzyć ból itd.

Dla mnie jednak jest to za droga przyjemność, jeśli ciąża przebiega prawidłowo to przed porodem raczej nie jest Ci niezbędna, a płacić 1500zł (tyle kosztuj to u mnie w szpitalu) za poród to już ekstrawagancja. A prawda jest taka, że taka szpitalna nie opłacona położna też przy Tobie będzie jeśli coś by się działo i poświęci Ci więcej czasu.

Z drugiej strony, jeśli ktoś bardzo boi się porodu, a ma pieniążki rozumiem że może chcieć skorzystać z takiego udogodnienia. Jeśli jednnak Ty uważasz to za zbytek, powinnaś postawić na swoim, a nie robić tak jak chce teściowa.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka