BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #372059 przez chłopek
iwonka od wczoraj nie biore, bo gdzies wyczytałam ze juz powinno sie przestać brac w 37 tyg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372069 przez Joanna
ja też mam nadzieję, że wybrałam dobry szpital i się nie zawiodę :) opinie ma pozytywne,ale wszystko wyjdzie w praniu;)

koni a Ty co się nie odzywasz? mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku

12 lata 7 miesiąc temu #372072 przez iwonka_wwa
To też pobiore do końca 36 tyg i przestane.

Magda 3mam kciuki żeby jutro poszło szybciutko i bezboleśnie. Jak będziesz miała jak to informuj nas na bieżąco.

Qrcze ja też już czekam do tego porodu i coraz bardziej niecierpliwa się robię. Nie mogę normalnie już myśleć o niczym innym, tylko kiedy się zacznie i jak się zacznie...w sobotę będzie już 37tydz, a ja raczej mam wrażenie że przenoszę :/

12 lata 7 miesiąc temu #372076 przez asia886
ja też chodzę od rana do wieczora i przez cały dzień szukam jakiś sygnałów rozpoczynającego się porodu u mnie kończy się 38 tydzień wiec od jutra prawidłowo według okresu zaczynam 39 tydzień. kochane jak to zleciało prawda?

12 lata 7 miesiąc temu #372079 przez magda__kielce
iwonka_wwa dzieki za wsparcie napewno sie odezwe jak tylko bede mogla

12 lata 7 miesiąc temu #372088 przez chłopek
iwonka ja tez mam wrazenie ze przenoszę, a wielce juz mi groził poród przedwczesny w 33 tyg

12 lata 7 miesiąc temu #372193 przez nataleczka_92
Kasiulka a jak Twoje łopatki?bo mnie nadal okropnie bolą, po prostu ledwo wytrzymac mozna:(

ja mysle ze juz na dniach powinnam urodzic, mam dosc mocne regularne skurcze,mdli mnie ciagle,synus malo sie rusza:( co mnie niepokoi. na dodatek okropne bole glowy mam od wczoraj ale tabletki nie wezme,kawy tez sie nie napije bo wysokie cisnienie od wczoraj. dzis bylo 144/92:(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372199 przez Joanna
nataleczka_92 ja mam też dzisiaj skoki ciśnienia, 140/95:( a głowa też mnie boli ostatnio niemalże codziennie, pewnie od ciśnienia...

12 lata 7 miesiąc temu #372202 przez nataleczka_92
Joanna a obrzeki tez? bo ja choc niema upalu mma nogi i rece jak balony i obawiam sie zeby wszystko bylo ok a wizyta dopiero w srode

12 lata 7 miesiąc temu #372209 przez Joanna
nataleczka_92 ostatnio miałam spuchnięte stopy, ale od dwóch dni prawie wcale, nawet mąż to zauważył, myślę że to zasprawą pogody poniekąd. Mocz tez mam czysty...dzwoniłam dziś do ginekologa, jeżeli jutro też będzie taki kiepski dzień to spotkamy się w piątek znowu zbadać przepływy i coś czuje, że pójdę do szpitala :( a u Ciebie stale jest podwyższone czy Ci skacze? mnie bardziej skacze...

12 lata 7 miesiąc temu #372214 przez nataleczka_92
Joanna od wczoraj mam te pozdwyzszone cisnienie i tak sie utrzymuje w sumie...maz to zaraz gada to jedziemy na szpital ale ja nie chce ze wzgledu na oliwke itp,a tam mnie poloza i cisnienie bedzie w porzadku. a w domu wiadomo ze cale dnie nie bede lezec tymbardziej ze maz cale dnie w pracy. mam nadzieje ze wytrzyma maly do srody bo wtedy mam miec usg

12 lata 7 miesiąc temu #372227 przez asia886
Czy wy też jak leżycie to czujecie jak maleństwa wiercą główką w kanale rodnym?

12 lata 7 miesiąc temu #372281 przez Koni
Joanna dzięki za zainteresowanie :kiss: Ostatnio mamy z mężem ciężkie dni więc poszłam się odstresować na miasto ale mały jak na razie na swoim miejscu :)

Co do opłacenia położnej to szkoda by mi było na to kasy, nie jestem bogata i wolałabym te pieniądze wydać na Kacperka a jakoś urodzić muszę.

Co do magnezu ja też będę odstawiać w przyszłym tygodniu bo wolę żeby mały urodził się w 38tc niż w 41tc także to ostatni tydzień brania.

asia886 ja mam nie raz wrażenie jakby mi malutki rączki lub główkę wkładał tak nisko jakby w łonie więc też sądzę że jest bardzo niziutko.

Pochodziłam 4h po mieście i ledwo do domu wróciłam, dobrze że już do pracy nie muszę chodzić.
Przytrafiła mi się dzisiaj miła sytuacja :) Poszłam kupić shake do klienta ode mnie z pracy i chciałam mu zapłacić a ten do mnie że to na koszt firmy i życzy mi udanego początku urlopu :P Strasznie miło mi się zrobiło :lol: a i kupiłam sobie pysznego arbuza!!!

12 lata 7 miesiąc temu #372311 przez gumis24
ja to jestem troche ta syyuacja w Polsce i tym podwojnym placeniem za wszystko zbulewesowana...dlaczego mamy placic za cos za co juz placimy?totalny absurd...a z drugiej strony gdybym mieszkala w Polsce i byloby mnie ta to stac chyba bym zaplacila bo pewnie te ktorego tego nie zrobia sa olewane..no mam nadzieje ze nie!!to nie powinn miec miejsca... zycze wam abyscie kochane mialy super pomoc ze strony personelu :)
ja dzis caly dzien na wyskoich obrotach a teraz wszystko mnie boli..maly ciagnie w dol,wygina sie..krzyze mnie bola...ah ciekawe ile jeszcze....

12 lata 7 miesiąc temu #372334 przez Koni
gumis24 pochwal się tym pięknym zdjęciem z pokoikiem dzidzi w tle!

sister.anna wyszłyście już ze szpitala? Pochwal się malutką :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka