- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
kasiulka w zasadzie to czekam na ukończony 37 tydzień, czyli jeszcze tydzień wtedy malutka może się nawet urodzić
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Otrzymane podziękowania: 0
ale ja osobiscie cesarki nie chce miec chyba ze bedzie taka koniecznosc.
wizyte mam w przyszla srode i ma mi zrobic usg zobaczyc ile dziecko wazy bo ostatnio na wizycie powiedzial ze dziecko jest napewno duze.
a co do Twojego cisnienia to naprawde nie widze powodu zebys brala 3razy skoro cisnienie i tak masz niskie
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
chłopek tez się wypowiedz! jak to było po urodzeniu Ksawcia? normalnie go rodziłać czy przez cc? długo dochodziłaś do siebe? brałaś znieczulenie?
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
chyba faktycznie wrócę do dawki 2 razy dziennie, tylko jutro uzgodnię to z ginekolog. U mnie często jest tez tak, że denerwuję się już na samą myśl o pomiarze to trzeba być chorym
dopóki nie ma stanu przedrzucawkowego to okej, bierzemy regularnie tabletki, więc powinno być dobrze trzymam za Ciebie i za siebie kciuki i życzę nam porodu naturalnego
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
powodem natychmiastowej cesarki byloby wysokie cisnienie i bialko w moczu dlatego ja na kazdej wizycie dostaje skierowanie na mocz.
Kasiulka ja rodzilam naturalnie bez zadnego znieczulenia. urodzilam mala o 16.35 a na wieczor juz poszlam pod prysznic,oczywiscie polozna poszla ze mna bo sie bala ze moge zaslabnac. ale ja czulam sie bardzo dobrze. smialam sie nawet ze moglabym rodzic nastepnego dnia znow , niektore kobiety to ciagle jeczaly ze cos ich boli i nawet z lozka sie nie podnosily zeby podpaske zmienic a ja z mala na rekach cale dnie przesiedzialam i w takiej pozycji ja karmilam bo bylo mi najlepiej. wiec cesarki nie chce napewno, wiadomo dziecko dostaje sie po kilku godzinach,ale to jest normalna operacja po ktorej dochodzi sie duzo dluzej
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mykam na kolację z mężem:)
odezwę się jutro po wizycie, buziaki
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Poza tym z tego co mówicie jeżeli wejdziecie w 41tc bo wiadomo dzidzia może się urodzić później to według Was będzie to już 42tc a dziecko można przenosić do 2tygodni a nie słyszałam jeszcze żeby ktoś chodził 43 tygodnie w ciąży a według waszych obliczeń tak wygląda 42tc tak więc ja wciąż trzymam się swojej wersji.
Kasiulka gratuluje zdania egzaminu
Co do cesarki zdecydowanie wolę naturalny poród bo jak to nataleczka napisała cesarka to operacja jakby nie było i dochodzi się po niej dłużej do siebie no ale jak zajdzie taka potrzeba i będzie to miało uratować życie mojego dzieciątka to niech mnie tną.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Coś mnie dzisiaj cały dzień podbrzusze pobolewa W ogóle wcześniej musiałam się położyć bo czułam jakbym miała zaraz zemdleć i jakiś dreszczy dostałam na szczęście teraz zostały tylko bóle podbrzusza.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mnie od wczoraj tez boli podbrzusze caly czas w sumie. takie nie przyjemne twardnienie czuje. na dodatek niesamowity bol plecow,szczegolnie lopatki mnie bola juz jakis trzeci dzien.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój siostrzeniec się urodził w pierwszym dniu 37tc bo siostra miała cholestaze i lekarze czekali aby dziecko nie było wcześniakiem tak więc już niedużo nam zostało
Ja też wole urodzić wcześniej niż przenosić także będę rozmawiać z moim synkiem żeby za tydzień i 2 dni już wychodził na świat bo mamusia czeka aby go wyściskać
Strasznie chcę go już zobaczyć!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
chłopek to że pierwszy poród tak wyglądał to nie znaczy że drugi taki będzie na pewno będzie tym razem dużo lepiej
a z tym liczeniem - każdy liczy po swojemu, mnie tak nauczyła lekarka, kalkulatory ciąży też tak pokazują więc nie widzę powodu żeby to wszystko zaniżać. Pierwszy dzień 38 tygodnia, to pierwszy dzień 38 tygodnia a nie 37...
Czyli widzę, że nie ma zwolenniczek cesarki tu na forum... Ja od początku planuję rodzić naturalnie, ale w internecie różne opinie na ten temat czytałam - niektóre laski mówiły że gdyby drugi raz miały rodzić to nigdy naturalnie. Chociaż w sumie to też może być kwestia nastawienia, albo faktycznie traumy podczas porodu, bo jeśli kobieta przeszła przez jakąś straszną rzeźnię to się nie ma co dziwić... Na szczęście u nas na forum nikt nie demonizuje porodu naturalnego. Mam nadzieję, że jakoś dotrwamy do końca szczęśliwie
Oby nasze porody były szybkie!
- mamusia-85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie wyobrażamy sobie życia bez Martusi :):*
Moj maz dzis odebral wyniki na paciorkowca - ujemny takze wszystko ok Mala sie wygina, a trzy dni pod rzad miala biedna czkawke.Ostatnio mi jej coraz bardziej szkoda, bo ma coraz ciasniej w brzuszku u mamusi
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa