BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #370277 przez chłopek
dziewczyny ja 2 raz bede rodzic i tez mam stresa bo wiem co mnie czeka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #370284 przez magda__kielce
jakie to dziwne ze ten porod przynosi tyle strachu

12 lata 7 miesiąc temu #370289 przez chłopek
dobra ide cos robic, bo sie nie zbiore za nic, jeszcze sobie kawke wypije

12 lata 7 miesiąc temu #370312 przez Madeline
Kochane, ale mam dziś niespodzianki :)

Kupiliśmy wózek i byliśmy nastawieni na to, że przyjdzie jutro albo w środę, a tu niespodzianka i dzisiaj :) Jak mąż wróci z pracy to go zmatujemy :)

Przed chwilą wpadła do mnie położna (z niezapowiedzianą wizytą, nawet nie wiedziałam, że chodzą po domach), zbadała mnie, maluszka i sobie troszkę pogadałyśmy, przyniosła mi gazetki do poczytania i powiedziała, że będzie dwa razy w tygodniu wpadać :) Także mogę się jej spodziewać w czwartek lub piątek. Zaskoczona jestem, bo nie wiedziałam, że jest taka możliwość, ale z drugiej strony cieszę się, że będę miała z kim porozmawiać i że będę pod "opieką".

12 lata 7 miesiąc temu #370326 przez mamusia-85
Witajcie Kochane!
Ja dzis od rana jakas poddenerwowana chodze i tez jakos mam rozwolnienie, dwa razy pogonilo mnie juz do WC takze Kasiulka nie jestes sama. Coraz czesciej mysle o porodzie i tak patrze na moj brzuch i mysle, ze rzeczywiscie mi opadl, a chcialabym w terminie urodzic...
Magda-kielce tez sie denerwuje tak jak my wszystkie zreszta.
Autko moje tez niedawno sprzedalismy, bo do pracy juz nie jezdze wiec niepotrzebnie stalo, a tez do konca sprawne nie bylo wiec jezdze autobusami :)

12 lata 7 miesiąc temu #370327 przez martynka9996
Ja zaraz idę na wizytę i dziś mam zapis KTG ciekawe co pokaże ale chyba nic bo skurcze łapią mnie często ale w zasadzie to zawsze wieczorem a nie rano.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370387 przez Koni
Cześć mamusie :)

martynka9996 i magda_kielce dajcie znać jak tam wasze wizyty.

sister.anna eh z tym epiduralem już kolejną historię słyszę że się źle wkłuli :( Nie rozumiem tylko dlaczego u Was tak szybko do domu wypuszczają?! To jakaś masakra gdyby położna nie przyszła pewnie byś wciąż cierpiała a tak dobrze że się Tobą zajęli. Pochwal się koniecznie Alusią :)

Ja właśnie dlatego nie planuję jak będzie wyglądał poród. Wczoraj mąż stwierdził że on ze mną nie wejdzie na salę porodową choć wcześniej ustaliliśmy że idziemy razem :( Niestety nie zmuszę go bo to musi być jego decyzja, szkoda tylko że nam nie jest dane że poczekamy za drzwiami :S

W ogóle Wam powiem że jak sobie pomyślę że może za tydzień, dwa albo cztery będę miała syna w objęciach to jest to dla mnie jakieś takie nie realne :) Z jednej strony strasznie się nie mogę doczekać a z drugiej boję się porodu i tego jak się będę po nim czuła.

Kasiulka powodzenia na egzaminie!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #370438 przez Joanna
Cześć dziewczynki :)
u mnie pogoda bardzo ładna, od rana coś załatwiałam, a teraz już w domku z mężem siedzimy :blink: zjemy obiadek, kupiłam truskawki, są takie dobre :laugh:
sister.anna życzę szybkiego powrotu do zdrowia, takie 'niespodzianki' jak widać mają prawo się zdarzyć...a imię wybrałaś piękne, bo moja córcia też będzie miała na imię Alicja, ale o tym już kiedyś pisałam :lol:
kasiulka powodzenia na egzaminie
koni do mnie powoli dociera, że córcia lada chwila będzie z nami :)
teraz czekam na 1 czerwca, żeby ubrać łóżeczko :blink:
a jutro wizyta u ginekologa i nie mogę się już doczekać! :)

12 lata 7 miesiąc temu #370465 przez Madeline
Normalnie jakaś masakra dziś, tak mi wolno leci czas, że chyba jajo z nudów zniosę :)

12 lata 7 miesiąc temu #370489 przez Koni
Madeline wlasnie tego najbardziej sie obawiam bedac na urlopie. Man jeszcze prasowanie do zrobienia ale jakos nie czuje sie najlepiej wiec moze później się za to wezmę i wtedy czas będzie leciał szybciej. Teraz powinnyśmy się cieszyć tym wolnyn czasem i odpoczywać bo później nie będzie kiedy :).

12 lata 7 miesiąc temu #370504 przez asia886
Hej dziewczyny. Ją dziś jeszcze w pracy byłam:( Nie mogę się doczekać kiedy Lenka będzie z nami:) dzisiaj całą noc bolała mnie głową i o 1 w nocy wzięłam 2 tabletki na ból głowy paracetamol. Łapią mnie skurcze od czasu do czasu i nie mam problemu z wypróżnianiem. A jak tam u was?

12 lata 7 miesiąc temu #370526 przez gumis24
czesc dziewczyny ja dzis zaczelam 38 tydzien! szok jak to zlecialo...nie mam chyba zadnych objawow ze porod sie zbliza...zadnych skurczy tylko dol brzucha mnie boli,tak jakby ciagnie kiedy wstaje czy obracam sie na bok...no i synus szaleje i duzo sie rusza co bywa bolesne...mam nadzieje ze jeszcze sobie posiedzi w brzuszku...co do porodu to tez zaczynam miec lekkiego stracha ale trzeba byc dobrej mysli... :)

12 lata 7 miesiąc temu #370556 przez Joanna
koni tu masz rację, trzeba korzystać z wolnego czasu, bo zostało go niewiele :)
jednakże czas, który będzie spędzany z naszymi dziećmi będzie najpiękniejszy :kiss:
czas szybko leci, za chwilę pewnie następna mamusia urodzi :)

12 lata 7 miesiąc temu #370561 przez chłopek
mój maly sie mało rusza, wiecej sie przeciąga. Zaczełam sprzatać ale zwątpiłam bo mnie brzuch zaczął boleć

a to Ksawcio
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #370573 przez Kasiulka
Hej dziewczyny :) ja już po egzaminie, dostałam 5 więc widzę że dobrze trzymałyście kciuki :D :) zakończyłam dziś sesję i się bardzo cieszę. Jest straszny upał dziś... Weszłam do domu i się wyleguję :)

gumiśja również dziś 38 tydzień i chłopek też :) ciekawe cz urodzimy w terminie :)

chłopek Ten Twój Ksawcio to przystojniaczek że ho ho :) wybraliście już imię dla Synka?

martynka9996 i magda_kielce już sięnie mogę doczekać aż będziecie po wizytach i napiszecie jak było :)

joanna Ty koniecznie też daj znać jutro!

koni nie smuć się, może Twój mąż zmieni jeszcze zdanie :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka