BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #367818 przez magda__kielce
Z tego co mi wiadomo dzieciaczki 100% sa bezpieczne po ukonczonym37 tygodniu
A magnez troszke dziala rozkurczowo ale napewno nie az tak mysle ze do37 tygodnia mozna brac spokojnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #367820 przez gumis24
Koni ja nie biore magnezu wiec niewiem..jeszcze przed ciaza ginekolog kazal mi brac yoduck complex i do dzis kaza mi go brac ale w skladzie nie ma magnezu jest tylko kwas foliowy,witamina B12 i potas...

12 lata 7 miesiąc temu #367831 przez chłopek
madeline chyba nie czytałam ze to normalne że drętwieją dłonie
magda_kielce ja ostatnio pisałąm ze położna mi powiedziałą ze opadł mi brzuszek, ale nadal mam zgagę. i moja mama mówi ze przy Ksawciu tez miałam nisko brzuch, a przenosiłam, wiec to chyba nie prawda że jak opada brzuch to szybko sie poród zapowiada

12 lata 7 miesiąc temu #367842 przez magda__kielce
Dziewczyny a mnie sie wydaje ze u kazdej jest inaczej jedne maj nisko drugie wysoko a trzecie po srodku i wszystko zalezy od budowy ciala i maluszka ktory w nim mieszka

12 lata 7 miesiąc temu #367843 przez magda__kielce
o brzuszek oczywiscie mi chodzilo

12 lata 7 miesiąc temu #367864 przez korba00666
Mi brzuch niedługo na kolanach wyląduje a porodu ani widu ani słychu wiec to nie ma znaczenia raczej, znam dziewczyny ktore cały czas miały nisko brzuch, taka uroda

12 lata 7 miesiąc temu #367869 przez Madeline
Ja też zauważyłam, że jak siedzę to mam brzuch na kolanach, aż muszę nogi rozszerzyć, bo niewygodnie mi się siedzi. Oby do środy, ciekawa jestem co moja ginekolog na to powie :)

Zaraz mężuś przyjdzie z pracy, zjemy kolacyjkę i może na jakiś spacer go wyciągnę :D

Do juterka ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367884 przez asia886
Madeline. Ją będę zamawiać wózek wielofunkcyjny z firmy kunert:) mi się bardzo osobiście podoba:) ją coś ostatnio mam mocne bóle krzyżowe i dziś pierwszy raz od początku ciąży wstałam do wc i to 3 razy w nocy miałam 2 skurcze pod brzuchem

12 lata 7 miesiąc temu #367892 przez sister.anna
kochane,bardzo dziekuje Wam za wsparcie,naprawde teraz tego potrzebuje,kochane jestescie jak nie wiem!a my znowu po parku przy szpitalu sie krecimy,ten 24h zel niewiele dal,rozwarcie na czubek palca od ponad doby :( corcia sie nie spieszy ale tetno super i dobrze jej na szczescie. Teraz mi wsadzili prostin,cos duzo mocniejszego i ok 21znowu sprawdza szyjka. Ale dzis to juz z tego nic nie bedzie raczej. Kochane pakujcie torby i szykujcie co tam macie bo my mielismy taki chaos w pon ze szok,polowy rzeczy nie wzielam :P blue gratuluje coreczki!!! Buziaki mamusie.

12 lata 7 miesiąc temu #367894 przez Koni
sister.anna mam nadzieje że coś się w końcu ruszy i nie będzie potrzebna cesarka ale jak malutkiej jest dobrze i wszystko z nią ok to najważniejsze ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367913 przez magda__kielce
sister.anna Kochana wszytkie tu bardzo mocno trzyamy kciuki miejmy nadzieje ze urodzisz naturalnie i ze sie zrobi piekne rozwarcie i szybciutko wyskoczy niunia
Trzymam kciuki

Ja czekam z niecierpliwieniem na porod dzis przyleciala moja przyjaciolka wiec jeszcze pewniej sie poczulam a raczej jej wsparcie poczulam

12 lata 7 miesiąc temu #367963 przez Kasiulka
sister.anna jak dobrze że się odezwałaś :) cały czas o Was myślę i trzymam za was mocno kciuki :)

Ja dziś byłam u lekarza, zrobili mi wreszcie wymaz, wyniki w poniedziałek do odbioru. Padam na twarz z tego upału, dziś znowu ponad 30 stopni....

12 lata 7 miesiąc temu #367984 przez Koni
Posprzątałam ostatni pokój który został po przeprowadzce ;)

Jeszcze muszę ogarnąć pranie i prasowanie ale to mi tak zejdzie z kilka dni bo nie mam gdzie tego suszyć a potem Kacperek może się już rodzić :P

A tak apropo mojego synka to tak się dzisiaj rozpycha że zaraz mi z brzucha wyjdzie :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #368007 przez Madeline
Koni mój też daje czadu :)

Chyba robi mi się zastrzał na palcu, bo boli mnie od paru dni, puchnie i pulsuje :( Nie wiem jak mam go zwalczyć, macie jakiś pomysł?

12 lata 7 miesiąc temu #368044 przez nataleczka_92
Koni ja mam jutro wizte wieczorem u swojego gina to moge go spytac jak to jest z tym magnezem.
ja dzis umylam okna, pozniej posprzatalam i poodkurzalam, i wzielam sie za obiadek.
jak maz wrocil z pracy to pojechalismy z corcia na plac zabaw i pozniej na zakupy,cos na jutrzejszy obiadek...
za to cisnienie znow mialam wysokie i maly jakos bardzo ruchliwy,i znow zaczely lapac mnie skurcze w dole brzucha...oby do jutra :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka