BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #367305 przez nati.olsztyn
Koni Powiedziała, że pewnie taki Jego urok, ale trzeba to pokontrolować.:)no i pomierzyła mi ilość wód plodowych i przepływy w naczyniach pępowinowych (podobno po 36 tyg bardzo ważne żeby to kontrolować) i wszystko jest dobrze, więc jestem duuuużo spokojniejsza:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #367311 przez chłopek
ale mnie coś brzuch boli i szyjka kłuje masakra, chyba przez to ze mały sie strasznie rusza i uciska strasznie

12 lata 7 miesiąc temu #367341 przez martynka9996
nati.olsztyn ja też jutro ide na to USG z przepływami i powiem szczerze że się trochę denerwuje czy wszystko ok po ostatnim pobycie w szpitalu troche mnie nastraszyli z tym moim łożyskiem że w kiepskim stanie.

Ale co racja to racja nigdy nic nie wiadomo kiedy nas dopadnie. Przy pierwszej ciąży urodziłam tydzień wcześniej choć nic nie zapowiadaoo. Byłam w sobote na weselu mojej siosrty w niedziele poprawiny w poniedziałek pojechałam pomóc jej sprzątać sale bo tak dobrze się czułam we wtorek oddaliśmy klucze a w środe na porodówkę pojechałam :laugh:

A teraz już przecież 2 tygodnie chodzę z rozwarciem 2 cm skurcze mam cały czas takie lekkie nieregularne szyjka 12 mm to juz od 28 tc więc wszystko może być lada moment tym bardziej że zostasło 17 dni.

12 lata 7 miesiąc temu #367347 przez nataleczka_92
Koni ostatnio Ci pisalam ze jak znajdziesz chwilke to zebys zmienila moj termin na 21czerwiec.z gory dziekuje ,
a ja sie tak cieszylam ze przez tyle dni mnie zgaga nie meczyla,pewnie ponad dwa tyg jak jadlam wszystko a tu od wczoraj po wszystkim mega zgaga...:(

12 lata 7 miesiąc temu #367359 przez mamusia-85
Ojoj blue rodzi i to miesiac przed terminem, mam nadzieje, ze urodzi sprawnie i szybko tego jej zycze i trzymam kciuki mocno :blink: Mysle, ze to w duzej mierze sprawa upalow...Wszystkie sie zaczelysmy denerwowac, ze tez mozemy wczesniej urodzic i ja tez..., ale to i tak wszystko zalezy od naszych malych dzieciaczkow kochanych ;)
U mnie teraz 17 stopni normalnie mozna sie ugotowac...ok 18 bylismy na dzialce, na swierzym powietrzu troche odpoczelam i sie zrelaksowalam :) Coraz czesciej sie mysli o porodzie, a ja nie mam jeszcze wszystkiego dopietego na ostatni guzik pare rzeczy zostalo do zalatwienia.

12 lata 7 miesiąc temu #367369 przez mamusia-85
Dobranoc kobietki ja zmykam :)
Dobrej nocy zycze :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #367400 przez korba00666
Witam Was porannie dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja spac po nocach ie mogę a jak spie cała noc ( nie liczac ciaglego wstawania na si) to potem od 5latam juz po domu :P

12 lata 7 miesiąc temu #367403 przez chłopek
czesc dziewczyny blue urodziła dzisiaj przez cc o godz 1. córeczkę:) mała waży 2900 ale niepamietam jaka długa jest.
blue musiała miec cc bo nie było rozwarcia, mała była pępowina owinięta, źle obrócona główka no i odklejało sie łożysko, ale wszystko jest ok

12 lata 7 miesiąc temu #367413 przez Kasiulka
Chwała Bogu! Jak się cieszę że blue ma to już za sobą! Serdecznie gratuluję i czekam na zdjęcie Malutkiej! Ale się cieszę, to będzie udany dzień :-)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367422 przez korba00666
Serdecznie gratulacje dla blue tylko pozazdrościć i życzyć szybkiego dojścia do siebie, faktycznie zapowiada sie wspaniały dzien od rana takie wiadomosci ;D

Nie jestem na bierząco, czy Blue miała wczesniej jakies problemy? Jakieś zagrożenie przedwczesnym ?

12 lata 7 miesiąc temu #367424 przez andra88
Witam dziewczyny :)
Jestem z mamusiek wrześniowych, podglądam Wasze forum od paru dni :) Bo jestem ciekawa jak się przygotowujecie do porodu :D Nam jeszcze zostało +/- 4 miesiące więc można powiedzieć że mamy jeszcze troszkę czasu ( a może i nie :D hihi).

Chłopek co tam u Ciebie kochana?? Jak się czujesz?? Dawno do wrześnióweczek nie zaglądałaś :P

Chciałam serdecznie pogratulować wszystkim mamusiom które już urodziły i trzymam mocno kciuki za Was mamuśki które są jeszcze podwójne :) Życzę lekkiego porodu :)

Miłego dnia :)
I będę jeszcze do Was zaglądać :)

12 lata 7 miesiąc temu #367431 przez magda__kielce
Bardzo sie ciesz ze Blue juz ma dzidziulka ze soba zeby tylko dobrze sie czuly :)

Ja czuje dzis dosc kiepsko wogole ostatnie dni niemam jakos sily nieweim czy to upaly czy zblizajacy sie porod, ja caly czas mam wieczorne bole brzuszka, jak na miesiaczke i mocno sciskajace :silly: Mam nadzieje ze moj synus poczeka do poniedzialkowej wizyty a potem moge rodzic do terminu zostalo 20 dni ;) zbliza sie przerazenie

12 lata 7 miesiąc temu #367439 przez Madeline
Hej mamuśki, ja też spać jakoś nie mogę, dzisiaj spałam tylko na bokserkach i cieniutkiej bluzce, bo w domu w nocy mam 27 stopni :ohmy: :huh: A wczoraj w ciągu dnia dochodziło do 29 nawet. Takie są uroki poddasza :)

Wczoraj wieczorem miałam strasznie twardy brzuch i mój mały chyba nie lubi jeździć samochodem, bo miałam wieczorem kurs jakieś 80 km i myślałam, że nie dojadę do domu, dobrze że mąż prowadził. Każda dziura na ulicy dosłownie sprawiała mi ból. Szkrab się tak wyginał, że wyczułam jego stópkę w okolicy pępka :) Gdybym była w domu to na bank wyczułabym paluszki :)

Blue gratuluję kochana :)

Damy radę dziewczynki, kto jak kto, ale my damy na bank :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #367444 przez Kasiulka
Magda ja właśnie jadę do lekarza :) słuchaj nie daj się nerwom- kiedy mnie dopadają powtarzam sobie, że poród to tylko kilka godzin, a później na całe życie mamy ze sobą nasze Maluszki :) kiedyś kobiety same rodziły bez niczyjej pomocy, a my teraz mamy wiele udogodnień , wszystko po to żeby nam pomoc:) już minęły czasy kiedy poród był rzeźnią-teraz pacjentka to klient i się o nią zabiega :)

andra dziękuję za dobre słowo :) we wrześniu też bedziemy trzymać kciuki za Was :) podglądajcie nas do woli :)

zapowiada się kolejny upalny dzień, wczoraj ponad 30 stopni było. No koszmar...

12 lata 7 miesiąc temu #367449 przez magda__kielce
Tez sobie tak tlumacze ze nie ja pierwsza i nie ostatnia ale mimo wszystko sie boje to chyba hormony tez troszke tak nam podsowaj takie mysli

naplanowalam sobie na dzis tyle rzeczy do zrobienia a siedze i niemoge sie zwlec z fotela ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka