BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #367013 przez korba00666
Ostatnim razem jak na IP przyjechałam własnie z tymi co 20 min to lekarz 2 min sie mna zajmował tylko badanie ginekologiczne, powiedziałze rozwarcie jest tak jak w karcie ciazy zapisane i tyle ani KTG ani nic wiec wole w domu siedziec juz i czekac.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #367022 przez Madeline
korba ale jeśli Cię to niepokoi to jedź, ja uważam, że lepiej jechać 10 razy niż raz za mało a potem siebie obwiniać, że z dzieckiem se coś stało. Na pewno Cię nie opieprzą ani nic nie powiedzą, bo to jest ich zasrany obowiązek Cie zbadać, a Ty się przynajmniej uspokoisz.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367025 przez chłopek
ja przy Ksawciu tuż miałam miesiac przed porodem rozwarcie na 2cm a po terminie urodziłąm :)
dziewczyny w lidlu będą staniki do karmienia:)

korba no 20min to za rzadkie skórcze, ja na porodówke pojechałam miałam skórcze co 5 min i mi powiedziałą ze za rzadko

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367041 przez Joanna
Ojej, to się u nas dzieje...może ten upał tak działa? :cheer: na szczęście jesteśmy w takich tygodniach ciąży, że dzieci są już bezpieczne, ale po co mają się spieszyć...
bule01 trzymam kcuiuki, może to jeszcze nie poród! :blink:
Brzuszki śliczne :)
nataleczka_92 jak dla mnie nadal masz wysoko brzuszek
kasiulka fajny, spiczasty brzusio
ja może też później zrobię jakieś zdjęcie i wstawię :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #367072 przez iwonka_wwa
chłopek kiedy te staniki? daleko nie mam, warto zajrzeć ;)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367075 przez magda__kielce
Hej kobitki ja po wizycie u dentysty dzieki bogu nic dzis nie bolalo ale wazne ze juz z glowy mam nadzieje ze moj synus sie bardzo nie zestresowal :)

Macie jakies informacje od blue01 czy to nie falszywy alarm???
ja tez sie martwie jak jej idzie i uswiadamiam sobie ze moge byc nastepna :laugh:
jak kazda z nas :laugh:
J dzis nawet niemam zadnych dziwnych skurczy mnie dopada zazwyczaj na wieczor i w nocy wiec zobaczymy, siedze w domku bo u nas tez straszny upal i niestety tez spuchly mi nogi

12 lata 7 miesiąc temu #367076 przez Madeline
A o to mój brzusio :
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #367078 przez Madeline
W styczniu jak się przeprowadzałam to obiecałam, że pokaże Wam moje malowidło dla szkraba nad łóżkiem i jakoś nie mogłam zdjęcia załadować, może teraz się uda :)
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #367082 przez magda__kielce
Madeline ślicznie fantastycznie
Brzuszek sliczny zazdroszcze ze ani jednego rozstepu na nim nie ma ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367085 przez iwonka_wwa
Madeline Ty to sama namalowałaś? Ślicznie!!! Będzie maluchowi się przyjemniej usypiało z takim widokiem. Jak byś nie mieszkała tak daleko to bym Cię wynjęła żebyś i u mnie coś machnęła ;)
I śliczny brzusio, też taki krąglutki :D

12 lata 7 miesiąc temu #367086 przez mamusia-85
Iwonka ww-a na kiedy masz termin i fajne masz zdjecie z brzuszkiem;)
Z tego co wiem staniki w Lidlu sa od czwartku, tez sie wybietam, bo mam jeden bialy i chcialam inny kolor wiec kupie rozowy i widzialam, ze z koronka sa wiec bardziej eleganckie :blink:
Madeline super malowidlo bardzo mi sie podoba masz talent i fotka z brzusiem tez fajna!!!
;)

12 lata 7 miesiąc temu #367089 przez iwonka_wwa
mamusia-85 Dziękuję :) A termin mam 24 czerwca, więc jeszcze troche, aczkolwiek mam nadzieję że załapię się raczej na czerwiec niż na lipiec. Ty chyba też masz podobny termin?
Ja staników do karmienia kupiłam sobie wcześniej 3 - jeden na fiszbinie, delikatnie usztywniany, a dwa takie bawełniane. I do tych bawełnianych nie mogę się przyzwyczaić i muszę kupić coś jescze.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367090 przez mamusia-85
Tak wlasnie ja mam dwa terminy wg OM 20.06. a wg USG na 26.06., ale mysle, ze moge urodzic pomiedzy, a moze szybciej zobaczymy, bo brzuch mi sie juz troche opuscil, ale widzialam, ze Ty na zdjeciu masz go jeszcze raczej wysoko :)

12 lata 7 miesiąc temu #367092 przez Hea
korba00666: Co do tego czopa to się nie znam ale wydaje mi się, że z każdą ciążą może być na prawdę różnie i np u Ciebie może się zacząć dopiero po 3 tygodniach od wypadnięcia.
Ale co do tych skurczy to bym się nie przejmowała jeśli trwają tylko kilka godzin i nie są co raz bardziej bolesne i w co raz krótszych odstępach. Ja tydzień temu leżałam w szpitalu na obserwacji i robili mi 2 razy na dzień KTG i np miałam skurcze co 8 minut i w skali sięgające do 50 chociaż ich prawie nie czułam i jakoś jeszcze nie urodziłam a już tydzień temu wypuścili mnie ze szpitala

Madeline: jejuś śliczny ten obrazek! Zazdroszczę bo też bym chciała taki mieć :P

12 lata 7 miesiąc temu #367094 przez Madeline
Dzięki dziewczyny :blink: Podbudowałyście mnie troszku :lol: Trzy dni mi to zajęło, ale powiem, że warto było się męczyć na drabinie :D

Chętnie namaluje, tylko szkoda, że tak daleko od siebie mieszkamy :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka