BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #366460 przez mamusia-85
Cześć Kochane:)!
Ostatnio sie nie odzywalam, a to nie bylo czasu, a to zmeczenie czy np. jak wczoraj ladny dzien wiec sie nie siedzialo w domu. A wczoraj wlasnie bylismy z mezem i tesciami nad morzem troche posiedzielismy pogoda super, a potem pojechalismy do braci mojego meza na peryferia miasta i tam byl festyn i troche jedzonka i zabawy;)
U mnie i Martusi dobrze, mala ruchliwa jest nadal informuje o wszystkim np gdy jest glodna :silly: Wczoraj troche bolal mnie brzuch, bo mala naciskala cos na dol, a konkretnie to tak jakby na szyjke?!Potem przeszlo na szczescie, dzis z rana bylam na badaniach, bo w srode z wynikami jade na wizyte do diabetologa, a cukier mam w normie ;) W czwartek mam wizyte u swojego gina i z wymazem na paciorkowca jedziemy do szpitala.
Mnie ostatnio tez nachodza rozne nastroje od placzu do euforii, najgorsze sa sprzeczki z mezem, ktory czasem mam wrazenie nic nie rozumie..., a np. porod tuz tuz i duzo obaw az mi sie cos tam w nocy przysni. Z jednej strony bardzo sie ciesze, ze mala juz niedlugo bedzie z nami, a z drugiej boje sie czy dam rade i czy bede dobra mama, zwlaszcza, ze z takim maluszkiem nie mialam nigdy do czynienia tylko ze starszymi dziecmi...
Do torby mam juz wszystko naszykowane tylko spakowac :blink: Czekamy jeszcze na materac do lozeczka, mamy do kupienia jeszcze wozek i kosz na pieluchy, ale to w czerwcu. Zastanawiam sie jeszcze nad drugim stanikiem do karmienia w Lidlu od czwartku sa i do tego ladny jasny rozowy :)
Teraz sie szykuje do wyjscia, bo mam dzis pare spraw do zalatwienia :)
Milego dnia i trzymajcie sie mamusie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #366461 przez Joanna
Ty wiesz najlepiej co widzisz...ale spokojnie, po ostatniej wizycie w szpitalu synuś nadal w brzuszku, więc powinien jeszcze wytrzymać trochę...

12 lata 7 miesiąc temu #366464 przez mamusia-85
Dziewczyny mi tez juz troche brzuszek opadl, a ja w 35 tygodniu w sumie jestem i troche sie boje, ze to za wczesnie, bo termin mam na 20 wg okresu albo 26 wg USG i chcialabym urodzic o czasie, a jesli tak to najszybciej 12. 06, bo wtedy to juz 38 tydzien:)
A ktorej jeszcze z was brzuszek opadl i w ktorym tygodniu?

12 lata 7 miesiąc temu #366465 przez Joanna
mamusia-85 warto mieć dwa staniki, ja mam jeden taki typowo bawełniany bez usztywnienia, będzie dobry do szpitala i w domu, żeby czuć się swobodnie a drugi tak lepszy do wyjścia usztywniany :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #366466 przez Joanna
mamusia-85 a na które usg patrzy Twój lekarz? na aktualne?

12 lata 7 miesiąc temu #366474 przez mamusia-85
Ja mialam wizyte ostatnia 30.04. i wtedy mialam robione usg, ale lekarka moja nic konkretnego nie powiedziala jesli chodzi o date porodu, a mam wlasnie dwa terminy...?!
Wtedy to ja jeszcze mialam brzuszek wyzej, nie opadniety, wiec nie wiem..., a czemu Joanna pytasz?

12 lata 7 miesiąc temu #366475 przez Madeline
Ja też mam dwa staniki do karmienia, jeden czarny i jeden biały. Mój szkrab jak dzisiaj się wierci, ale to dobrze, niech się rusza póki jeszcze może ;) Przynajmniej ja jestem spokojniejsza :)

A co do opadnięcia brzucholka, to mi mój tata ostatnio mówił, że mam niżej i dawno też zgagi nie miałam, więc może?

12 lata 7 miesiąc temu #366481 przez blue01
yhhhhhh,mnie raczej brzuch nie opadl bo mam wciaz silne zgagi ;) ,Joanna nie wiem ile wazy teraz niunia bo ostatnie usg mialam w 31 tc,a spodziewam sie Natalki :)

12 lata 7 miesiąc temu #366489 przez Joanna
mamusia-85 pytam z ciekawości, bo u mnie w sumie też nic nie wiadomo, wg OM termin mam na 26 czerwca, ale z ostatnich usg nawet 16 czerwca :blink: zobaczymy :)

12 lata 7 miesiąc temu #366490 przez Joanna
oczywiście bardziej nastawiam się na 26 czerwca :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #366493 przez nati.olsztyn
Hej Kobietki!:)
Ja dziś tylko Was podczytuje, tak zakręcony dziś dzień był:) ale dzięki temu szybko zleciało do tej pory, a na 18 mam wizytę u ginki i może zrobi mi łaskawie usg a jak nie będzie chciała to się upomnę i tyle:)jestem strasznie ciekawa ile Synuś waży:)

12 lata 7 miesiąc temu #366505 przez iwonka_wwa
chłopekJak byłam oststnio u gin to powiedziała mi, że z tym opadaniem brzucha to różnie bywa. Najwyżej powinien być pomiędzy 34, a 36 tc., ale zdarza się tak, że kobieta ma bardzo wysobo brzuch a i tak rodzi, a kobieta która ma nisko musi czekać. Podobnież nie jest to regułą. Tak więc spokojnie, staraj się nie przemęczać i dotrwaj jeszcze te 2 tygodnie.
Joanna ja z OM mam termin na 24 czerwca, a z USG w 30tc wyszło mi, że 11 czerwca. Ale lekarz mi powiedział, że to nie dlatego iż mam urodzić 11 czerwca, tylko że prawdopodobnie dziecko urodzi się większe. Strasznie pogmatwane mi się to wydaje :)

12 lata 7 miesiąc temu #366508 przez Joanna
iwonka_wwa pewnie o to chodzi, u mnie dzidzia też jest większa o 10 dni, czyli po prostu będzie większa niż normalnie :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #366513 przez iwonka_wwa
Joanna no właśnie, nie przeraża Cię ta wielkość? Bo dwa tygodnie większy to u mnie był w 30tyg, a teraz to wole nie myśleć :O I ja nie mogę przestać jeść...ani zgaga, ani upał nie mogą mi w tym przeszkodzić :/

12 lata 7 miesiąc temu #366519 przez Joanna
iwonka_wwa u mnie w 33 tygodniu wyszło, że dzidzia jest właśnie o 1,5 tygodnia większa :) wiesz, wolę jak dziecko będzie troszkę większe niż martwić się, że jest zbyt małe :blink: a Ty co o tym sądzisz?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka