BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #366173 przez Koni
sister.anna o ciekawy ten staniczek ;) A jakiej firmy i gdzie kupowałaś? Może i u nas będą w jakimś sklepie :unsure:

Co do moich koleżanek w pracy to niestety ostatnio usłyszałam że cały czas narzekam (choć tak wcale nie jest) od dziewczyny która też jest w ciąży z tymże jej brzuch i mój brzuch to wielka różnica bo ona jest drobinka do tego jest 5 tygodni przede mną a ja do 28tc na nic nie narzekałam teraz mi się zrobiło bardzo ciężko po 30tc więc ciekawa jestem jak ona się będzie czuć za 2 tygodnie eh szkoda gadać na szczęście to już ostatni tydzień :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366174 przez sister.anna
Koni ten stanik nazywa sie Bravado Body Silk Seamless Nursing Bra i zakup to spora ekstrawagancja bo kosztuje prawie £30 ale ja jestem z tych co wole raz a porzadnie i miec na dlugo tym bardziej ze pewnie bedzie trzeba w nim spac i zyc pol roku :silly: nie cierpie takich gniotacych pod biustem, ten to mistrzostwo swiata.

Ja kupowalam z Johnie Lewisie chociaz normalnie unikam tego sklepu ze wzgledu na ceny wlasnie. Wpisz sobie w google jak cos.

Tu jest przykladowa tabela rozmiarow itd
www.nursingbra-shop.co.uk/ShowDetails.asp?id=112

12 lata 7 miesiąc temu #366203 przez magda__kielce
Hej dziewczynki:) ciezko nadazyc za wami z czytaniem a raptem tylko wczoraj odpuscilam wizyte na naszym forum

Widze ze wieszosci dopisuja humorki nie tak jak ostatnio :) U mnie tez troszke lepiej brzuszek ,mniej boli wiec sie ucieszylam ze wytrzymamy jeszcze ten tydzien chociaz :)

Jesli chodzi o pakowanie torby to my wlasciwie jestesmy gotowi brakuje mi tylko jakis chemicznych drobiazgow,łózeczko gotowe ubrane czeka,wózeczek tez ciuszki poprasowane wiec wlasciwie tylko czekam ;)
Ale napewno o czyms zapomnialam :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #366209 przez blue01
ja to napewno o czyms zapomne :laugh: mam to we krwi,wydaje mi sie,ze po wczorajszym dniu opuchlizna z nog mi nie zeszla,w nocy tez mnie nogi bolaly,dobrze,ze ide dzis do gin,to mi powie czy mam sie martwic czy nie,dzis kolejny sloneczny dzien :)

12 lata 7 miesiąc temu #366222 przez magda__kielce
mnie tez puchno troche nogi ale jak od[poczne to opuchlizna schodzi. u mnie tez slonecznie
blue01 napisz jak tam po wizycie

12 lata 7 miesiąc temu #366224 przez Madeline
Hej laseczki kochane :)

Wysłałam męża do pracy i jakoś nie mogę zasnąć drugi raz, to mówię wejdę do Was i zobaczę co słychać :P

U nas zapowiada się upalny dzień, ale wolę jak jest ciepło niż ma znów być deszczowo i nijako.

Wy też w nocy często znów latacie do wc? Bo ja na początku ze trzy razy w nocy wstawałam, potem był taki etap, że tylko raz, a od dobrego tygodnia znów po dwa lub trzy razy. I mam wrażenie, że mały jest tak jakoś dziwnie ułożony, że mi główką napiera na odbyt, bo czasami aż usiąść nie mogę :(

12 lata 7 miesiąc temu #366228 przez magda__kielce
Madeline kochana ja wstaje co dwie godziny na siku czyli srednio 4-7 razy w nocy

12 lata 7 miesiąc temu #366236 przez blue01
mnie tej nocy zdarzylo sie dwa razy pojsc do wc,a tak tylko po razie,moze bardziej z lenistwa ;) tez mam takie odczucia,ze dziecko naciska na odbyt i kregoslup

12 lata 7 miesiąc temu #366238 przez magda__kielce
Zycze wam dzis milego i spokjojnego dnia ja lece jeszcze dzis troszke popracowac mam nadzieje ze przez to nie zaczne wczesniej rodzic :silly:
Oby nic was nie bolalo i milo spedzaly dzisiejszy dzien pozdrawiam do pozniej :)

12 lata 7 miesiąc temu #366301 przez Madeline
Magda fajnie by było :)

Ja z dnia na dzień coraz bardziej nie mogę się doczekać mojego szkraba :) A te dni tak wolno mi lecą, że szok :( Ale teraz już z górki :) Wy też tak macie, że czasami cieszycie się na dziecko, a czasami płakać Wam się chce, bo boicie się, że sobie nie dacie rady, itp.? Ja w ciągu dnia mogę kilka razy się popłakać, bo będę złą mamą dla mojego niuńka, a zaraz cieszę się i wiem, że dam radę. Hormony buzują we mnie jak nie wiem :( Tak samo jak mąż wystarczy, że coś powie dla żartów, np. że się mało dziś starałam i że obiad jest powiedzmy za słony to już mam łzy w oczach, wiem, że on to dla żartów mówi i że chwali moje jedzenie, ale to jest silniejsze ode mnie.

12 lata 7 miesiąc temu #366331 przez iwonka_wwa
Witam mamusie!
U nas też zapowiada się śliczny dzionek, ale po wczorajszym spaceerku dziś nie mam siły się ruszać, niby nic nie boli, ale jakoś mi słabo.
Co do wstawania w nocy to różnie mam - zanim zasne to najwęcej spaceruje, potem jak usnę to dopiero nad ranem się budzę. Chociaż dziś obudziłam się dodatkowo w nocy ze straaaasznie bolącym i twardym brzuszkiem. Jeszcze maluch mi wiercił się strasznie, ale załatwiłam co trzeba i szybko usnęłam :)
Madeline mi już chyba hormony przestały tak buzować i albo wstaje w dobrym humorze, albo w złym, ale raczej zależy to do pogody :)

12 lata 7 miesiąc temu #366337 przez Koni
Hej mamcie ;)

sister.anna u mnie nie ma tego sklepu :(

U nas dzisiaj piękna słoneczna pogoda aż jestem w szoku może w końcu doczekamy się lata?

blue01 daj znać jak tam wizyta u gin ;)

Madeline ja chodzę do toalety w nocy ze 3-4 razy do tego prawie całą noc ostatnio boli mnie brzuch i wstaje z bólami jak na okres ale na szczęście przechodzi jak się podniosę. Co do hormonów ja mam tak że jak poczuję czasami nózie lub inną część ciała małego to sobie myślę że cudownie będzie można wyściskać i wycałować tą kruszynkę i że już bym ją chciała mieć w ramionach :P oczywiście zdarzają się dni kiedy hormony mnie dopadają i mam wrażenie że wszystko będzie nie tak no ale tłumaczę to tym że takie stany emocjonalne w ciąży są normalne więc spokojnie.

Zaraz zaczynam się szykować do pracy :huh: Dziś zaczynamy ostatni tydzień...

12 lata 7 miesiąc temu #366343 przez sister.anna
Czesc kochane !
Sloneczko widze dzis w calej Europie, chyba do parku na spacerek wyskocze troszke zeby nieco naturalnej witaminki D naprodukowac :) Ale poki co jestem usidlona w domu i czekam na polozna bo mialysmy plan porodu dzisiaj dyskutowac. Miala byc w zeszla srode do 12 i oczywiscie o 12:05 odwolala. Mam nadzieje ze nie zepsuje mi dzis calego dnia nie przychodzac :angry:

Madeline faktycznie te mysli od euforycznych do skrajnie depresyjnych sie pojawiaja, chociaz nie placze, po prostu sie obawiam jak to bedzie bo mam zerowe doswiadczenie z dzieciatkami.
A z sikaniem to co noc ok 2:30, potem kolo 5 i rano 7-8 jakos. Najgorzej jak przespie ta 2:30 to wtedy okropnie mnie brzuch boli i ciezko wstac.

Milego dzionka Mamusie i korzystajcie ze sloneczka !

12 lata 7 miesiąc temu #366355 przez blue01
a ja juz po wizycie,szyjka ladna,zamknieta,dostalam ostatnie skierowanie na badania i tylko czekac juz na final,mam lekkie obrzeki nog wiec musze jeszcze sie troszke podkurowac lekami i to by bylo na tyle :)

12 lata 7 miesiąc temu #366381 przez Hea
Hej Wam :)

Dziś byłam u mojego gin (w końcu wrócił z urlopu) Szyjki mi zostało 1 cm więc chyba jeszcze trochę do porodu zostało;p Na piątek zapisał nas na ostatnie USG :laugh: Myślałam, że już nie będzie żadnego usg a tu jednak niespodzianka :P Anemii już nie mam a na te swędzenie to mi przepisał leki i maść
Ogólnie czuje się dość dobrze :)
U nas też dziś ciepło i słonecznie więc czas wyjść na spacer :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka