BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #365169 przez Joanna
Kami czyli teraz ciśnienie masz w porządku i nawet dawkę dopegytu zmniejszoną? rozumiem, że będziesz mogła rodzić naturalnie? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #365175 przez Joanna
koni masz super ciśnienie! :) ja u siebie widzę związek podwyższonego ciśnienia i stanu niepokoju, czasem jakiegoś nieuzasadnionego lęku...wszystko z głowy idzie ;) a najlepsze jest to, że problem pojawił się tydzień temu...

12 lata 11 miesiąc temu #365180 przez KAMI
Joanna mój gin mi poradził abym obie sama próbowała wyregulować dawkę i właśnie pomogły te naturalne herbatki. Wszystko wskazuje że urodzę normalnie i mam nadzieję, ze już w ten weekend :)

12 lata 11 miesiąc temu #365192 przez Joanna
kami jutro wyślę męża do apteki po jakąś herbatkę, bo w domu mam tylko miętę, może faktycznie pomoże :blink: dziękuję za rady :) właśnie widzę po suwaczku, że Twój dzidziuś coś się nie spieszy...trzymam kciuki, żeby w ten weekend był już przy Tobie:)
pochwal się czy będzie chłopiec czy dziewczynka i ile waży Twoja pociecha? :)

12 lata 11 miesiąc temu #365193 przez Koni
Joanna ja też mam takie stany emocjonalne że zakrawają na depresje ale to jest normalne w ciąży ;) Hormony szaleją :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #365201 przez Joanna
koni w ciąży chyba wszystko jest możliwe...już nic mnie nie zadziwi :blink:
to co, jeszcze chwila i czas ubrać łóżeczka, bo to mi już chodzi po głowie :) pod koniec maja zabiorę się za to :)

12 lata 11 miesiąc temu #365224 przez Koni
Joanna ja ubiorę na początku czerwca tzn. w pierwszy tydzień mojego urlopu ;) Teraz nie mam na to ani czasu ani siły :angry: Naprawdę jestem wykończona już tą pracą :( Jakbym miała tak pracować jeszcze 2 tygodnie dodatkowo to bym padła :dry:
A łóżeczka się już doczekać nie mogę :P Fajnie będzie tak cieszyć oko jego pełnym wyglądem :woohoo:

Mój mały mi chyba zaraz z brzucha wyskoczy! Jej tak mnie ciągnie koło pępka że masakra :S

KAMI ja też życzę aby niunia pojawiła się do końca tygodnia i to w łagodnym porodzie ;)

12 lata 11 miesiąc temu #365230 przez Joanna
koni straszne, żeby kobieta w tak zaawansowanej ciąży nie mogła pójść na normalne zwolnienie... :( przecież wiele ryzykowałaś, naprawdę brak słów...ubieranie łóżeczka to dopiero będzie frajda :) zakupiłaś jakiś komplet pościeli z baldachimem albo moskitierą czy bez tych dodatków? :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #365236 przez Joanna
koni ja czasem śmieję się sama do siebie, jak widzę taką gulkę, która przesuwa się na prawo i lewo, albo jak połowa brzucha jest uwypuklona a reszta płasko :lol:

Mykam powoli spać, oczy się kleją :)
dobrej nocy :)

12 lata 11 miesiąc temu #365253 przez Koni
Joanna kupiłam jeden komplet pościeli 16 elemntowy bo resztę pościeli będę miała właśnie od siostry i w tym moim komplecie jest moskitiera :)

Niestety takie realia i swoje trzeba przecierpieć choć męczę się okrutnie no ale już tylko tydzień :)

Co do gul też je uwielbiam i pierwsze co robię rano jak się budzę to dotykam brzuszka i sprawdzam jak się mały ułożył :D

Ja idę wziąć prysznic bo kręgosłup mnie rwie jak nie wiem :S

12 lata 11 miesiąc temu #365333 przez Madeline
Hej kochane.

Ale się wczoraj rozpisałyście :P Dziś mam trochę w planach porobić porządków i takie tam, choć mi się nie chce :P Zła jestem, bo niecały tydzień temu umyłam okna a są znów brudne przez te deszcze i tak się zastanawiam czy jak je dziś znowu umyję czy nie będzie padać? Chyba najpierw sprawdzę prognozę pogody. ;)

Wczoraj jak jechałam samochodem, ale jako pasażer to sama się z siebie śmiałam, że muszę siedzieć z rozkraczonymi nogami :P Ciężko już mi się wsiada do samochodu i wysiada nie mówiąc o komforcie jazdy...

Byłam wczoraj z mężem u rodziców moich i tata stwierdził, że mi brzuch trochę opadł, hmm... zauważyłam, że mi się lżej oddycha i dawno nie miałam już zgagi, ale czy to możliwe, że już może opadać?

12 lata 11 miesiąc temu #365337 przez nataleczka_92
Madeline brzuch moze Ci sie juz opuszczac. mi juz dawno sie opuscil bo tez zgagi nie mam i latwiej sie oddycha.

12 lata 11 miesiąc temu #365371 przez Koni
Madeline mi koleżanka mówiła już ponad tydzień temu że mi się brzuch opuścił tak więc wszystko jest możliwe ;)

nataleczka_92 a jak ty się dzisiaj czujesz? Jak ciśnienie?

Ja miałam taką paskudną noc że masakra :( Niesamowicie mi się źle spało rwał mnie kręgosłup i miednica :angry: Nie były to skurcze ale normalny intensywny ból więc poszłam w nocy po poduszki żeby sobie podłożyć ale i tak nic to nie dało :dry:

Zaraz się szykuję do pracy bo idę na 13 i chyba dzisiaj będę się prosić żeby dały mi posiedzieć bo nie mam już siły i pewnie od stania mnie tak wszystko w nocy rwało no chyba że mały się z suwał do kanału rodnego i to od tego?! Jak myślicie?

12 lata 11 miesiąc temu #365381 przez Joanna
Madeline moja ginekolog mówiła, że najwyżej brzuszek jest w 35 i 36 tygodniu, a miesiąc przed porodem opada :)
koni ja mam też komplet pościeli z baldachimem, składa się z 15 części:)
na lato baldachim/moskitiera mogą okazać się naprawdę przydatne, chociażby żeby chronić dziecko przed słońcem czy robaczkami :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #365382 przez Koni
Joanna u nas nie ma za wiele robactwa bo nie ma upałów a słońce to też nie tak częste jak w PL ale wygląd mi się strasznie podoba takiego łóżeczka ;)

Jak ubierzesz swoje to się pochwal :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka