BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #365950 przez nati.olsztyn
Ja się nie moge już doczekać jutra... odbieramy z hurtowni wózek i materacyk do lózeczka i wtedy będziemy mieć już wszystko dla małego... Strasznie się cieszę, będę mogła wreszcie ubrać łóżeczko:) A jak tam Wasze wyprawki?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #365955 przez Madeline
Ja w sumie wózka jeszcze nie mam, bo nie mam gdzie go schować :( A tak wszystko już mam :) Z mężem wczoraj rozmawialiśmy, że 1 czerwca na dzień dziecka ubierzemy łóżeczko :D

12 lata 7 miesiąc temu #365958 przez sister.anna
Czesc Kobitki!

Kiedy ten czas leci?? Ja ledwo sie zajme sniadankiem, zakupkami itd a tu juz za chwile wieczor prawie. Zrobilam sobie cala liste rzeczy do zrobienia/wyprania i uporzadkowania, zajmie mi to chyba caly przyszly tydzien, ale lepiej po malu zeby sie nie nudzic i nie przemeczyc za bardzo.

Kupilam dzisiaj drugi stanik Bravado do karmienia, tym razem czarny i czarne gacie obciskowe. Ponoc po ciazy jak sie macica obkurcza dobrze jest nosic cos obciskowego na brzuszku. Dawniej kobitki sie musialy bandazowac.

Nataleczka nie wiem czy powinnas sie martwic, nasze maluszki bardzo sa rozne jakby nie bylo. Wazne zeby bylo 10 ruchow dziennie ponoc. Moja sie rozciaga wzdluz i wszerz i nozki czesto z lewej wyciaga. Nie denerwuj sie kochana, bierz to na logike jakos i powodzonka slonce.

12 lata 7 miesiąc temu #365960 przez Joanna
nati.olsztyn ja w zasadzie też już mam wszystko, teraz na dniach przyjdzie jeszcze koszula do karmienia, dorzucę ją do torby do szpitala i gotowe :) do kupienia zostały mi same dodatki typu dywanik, nowe firanki, regalik/komoda z koszami wiklinowymi na różne rzeczy i lampka do pokoiku Ali :blink: jestem więc spokojna :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #365962 przez nataleczka_92
dzieki mamusie za wsparcie:) podjadlam obiadek i slodkiego i sie polozylam,maly sie rozruszal. co do kopniaczkow to ich wogole od dluzszego czasu nie czuje tylko takie przeciaganie ale na tym etapie to normalne:)
Koni co do skurczy to jak na razie cisza,tylko brzuszek twardnieje ale mam nadzieje ze na wizycie w czwartek wszystkiego sie dowiem:)
cisnienie tez w miare sie trzyma,co prawda jest troche wysze mimo iz zwiekszylam dawke leku.

ja mam w sumie prawie wszystko,wozek,kolyska,ubranka,kosmetyki, jedyne czego mi brak to pampersow,chusteczek nawilzonych,koszuli dla siebie i podpasek po porodzie. ale w tym tygodniu zamierzamy jechac dokupic i wsumie bede miec wszystko i spakuje torbe

12 lata 7 miesiąc temu #365970 przez Koni
Co prawda mieliśmy odpoczywać ale wstawiłam pranie :P Przy okazji wyprasowałam ciuchy do pracy i ciuchy które biorę do szpitala dla siebie żeby się jakoś ubrać na wyjście :P Długo się zastanawiałam co wziąć ale padło na leginsy i tunikę bo w swoje jeansy mogę jeszcze nie wejść ;)

sister.anna ja mam pas obciskający w spadku po mojej siostrze a stanik do karmienia mam tylko jeden kupiony bo mi odradzali kupowania ze względu na to że nie wiem jaki rozmiar pod biustem i w biuście będzie po porodzie. Teraz jest ciężko dobrać bo brzusio wysoko i obwód się zwiększa a po porodzie będzie mniejszy do tego biust też może być większy bo się w nim mleczko zalęgnie ;)

Znowu się odezwał mój bolący ząb z lutego :angry: Muszę z nim wytrzymać jakoś do września bo wtedy planujemy urlop.

Co do wyprawek ja praktycznie wszystko już mam tylko wciąż czekam na paczkę która miała dojechać wczoraj i dalej nic i chyba tak o 20 zadzwonię i zapytam o co chodzi bo wczoraj mówili że dzisiaj dojdzie.

12 lata 7 miesiąc temu #365971 przez blue01
czesc dziewczeta,ja to wogle nie moge sie zmotywowac by spakowac torbe do szpitala a czas leci :) dzis bylam na komuni,wrzucam dwie fotki tylko nie smiejcie sie ze mnie :laugh: zapodaj.net/8688a5a7aba39.jpg.html zapodaj.net/7edc4e055f0a2.jpg.html

12 lata 7 miesiąc temu #365973 przez Koni
blue01 bardzo ładnie wyglądasz i jaki krąglutki brzunio :D
Zazdroszczę pogody :side:

12 lata 7 miesiąc temu #365976 przez blue01
26 stopni a mnie i tak bylo bardzo goraco,za tydzien mam dwie komunie,ale chyba sobie odpuszcze,wystarczy,ze ta mnie bardzo zmeczyla,nie nadaje juz sie na imprezowanie ;)

12 lata 7 miesiąc temu #365979 przez Koni
blue01 u nas dzisiaj wyjątkowo 17'C ale i tak nie za ciepło bo brak słońca więc naprawdę zazdroszczę ;) Ostatnio cały czas mamy po 12'C więc ja ciągle w płaszczu chodzę a najgorsze jest to że ledwo go dopinam oczywiście tylko na jeden guzik bo reszty nie ma mowy żeby zapiąć :P

Rozumiem doskonale zmęczenie bo ja też już powoli nie mam siły dlatego tak się cieszę że przyszły tydzień będzie moim ostatnim w pracy! Byle do soboty :side:

12 lata 7 miesiąc temu #365981 przez nati.olsztyn
blue Ślicznie wyglądasz:)

12 lata 7 miesiąc temu #365986 przez blue01
oj Koni,nie zazdroszcze ci takiej pogody,nie cierpie chlodu brrrrrrrr

12 lata 7 miesiąc temu #366133 przez iwonka_wwa
Halo Mamusie!
U mnie dzisijszy dzionek super, bo przyjechał do mnie tatuś i siostra z mężem iprzywieźli żarełko na grilla i sobie podjadłam samych pyszności :) Potem poszliśmy całą rodzinką na spacer do lasu - za długi zdecydowanie jak na moje możliwości, bo ledwo wróciłam z powrotem, ale czyje się tak pozytywnie zmęczona. W pełni wykorzystany dzionek :)
blue ślicznie wyglądasz!

12 lata 7 miesiąc temu #366164 przez Joanna
nataleczka_92 a w jakich granicach masz ciśnienie? :blink: u mnie jakoś trzyma się, ale zdarzają się wysoki koło 140/90, od wczoraj jest zdecydowanie lepiej, nawet jestem senna po leku, bo ciśnienie niskie :)

12 lata 7 miesiąc temu #366171 przez sister.anna
Blue sliczna z Ciebie dziewczyna, masz piekne wlosy i brzusio tez :) Chociaz calkiem calkiem rozmiarowo ten brzuszek :)

Koni ja tez czekalam z drugim stanikiem az do teraz, te sa bardzo miekkie i dobre i w rozmarze S,M i L, maja po 5 szlufek z tylu i miseczka "rosnie" jakby. Jestem super zadowolona z niego takze obwod pod i w biuscie sam sie dopasuje do potrzeb.
Walcz kochana z ta robota, malo Ci juz zostalo. A swoja droga to niezle malpy masz w tej pracy, nie wiem skad taka znieczulica i to jeszcze miedzy kobietami.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka