BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #366383 przez Joanna
bule01 brzusio prześliczny, bardzo mi się podoba :) to najważniejsze, że wszystko w porządku u lekarza;) ja mam wizytę za tydzień i nie mogę się doczekać, jak zawsze :lol: spodziewasz się chłopca czy dziewczynki? i jak waga maluszka?

U mnie kiepska noc, co chwilę wstawałam do wc, zasnęłam dopiero koło 2.00 :( jeszcze wszedł mi jakiś ból, tzn. kuje mnie z jednej strony u ujścia pochwy i nie wiem od czego :dry:
poza tym od rana gorąco, niedobrze bo palce spuchnięte i stopy na koniec dnia również...apetyt przy takiej pogodzie też nijaki, echh :blink:
cóż trzeba to przeżyć ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #366385 przez iwonka_wwa
Ja też mam zerowe doświadczenie z dziećmi, ale mnie pocieszyła położna na szkole rodzenia widząc moją przerażoną minę. Powiedziała: "niech się pani tak nie stresuje i tak nikt nie zrobi tego lepiej od pani". I jakoś te słowa tak do mnie dotarły, że nie ja pierwsza i nie ostatnia bez doświadczenia rodzę dziecko. Wszystkie mamusie na pewno się tym stresują i początki nie są łątwe, ale też zdecydowana większość wychowuje swoje maluszki najlepiej na świecie i u mnie też tak będzie :Db Damy radę mamusie!!!

Z drugiej strony dobrze, że mamy to forum i w razie co możemy się nawzajem wspierać i poprzeżywać :)

12 lata 7 miesiąc temu #366389 przez Koni
blue01 , Hea to chyba doczekacie z nami do czerwca ;)
Jak sobie pomyślę że już niedługo zaczniemy rodzić to aż nie mogę uwierzyć kiedy to zleciało ;)

Wczoraj mąż się mnie zapytał czy się boję porodu! No a jak tu się nie bać jak masz takiego dzidziusia z siebie wypchać i jeszcze może Cię porozrywać nie mówiąc już o bólu ale staram się o tym nie myśleć bo nagroda jest bardzo cenna.

iwonka_wwa wszystkie będziemy dobrymi mamusiami bo kto będzie wiedział lepiej niż my co naszemu maluszkowi dolega?! Żadne doświadczenie nie przebije więzi między rodzicami a dzieckiem :lol:

Eh idę ubierać się do pracy :dry: Może ma ktoś ochotę iść za mnie?

12 lata 7 miesiąc temu #366390 przez Joanna
koni jeszcze przedwczoraj miałam ochotę na powrót do pracy, ale już dzisiaj odechciało mi się :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #366404 przez Madeline
Może nie będzie tak źle? Damy sobie jakoś radę, jak co to przecież tutaj jedna drugą wspiera i zawsze pomoże :)

Jestem ciekawa, która z nas pierwsza urodzi, czy będziemy "jechały" według listy czy się zdarzy, że któraś się pospieszy :D

12 lata 7 miesiąc temu #366407 przez Joanna
ja też się trochę boję, jak przyszło nam na szkole rodzenia rozbierać i przewijać lalki to aż mi się ręce trzęsły :blink: na szczęście mąż jest bardzo chętny do kąpani Małej, póki nie podrośnie :) dla mnie noworodek to taki okruszek, że aż strach dotknąć :lol: myślę jednak, że w stosunku do własnego dziecka będziemy bardziej śmiałe i zdecydowane, w końcu nie damy zrobić własnemu dziecku krzywdy :-)

12 lata 7 miesiąc temu #366411 przez sister.anna
A ja ciagle udupiona w domu ggrrrr czekam od 8 rano na tego babsztyla polozna i nic !!! A sloneczko cudowne ehhhhh.

Wiecie, ja chodzilam na 2 zestawy zajec przed porodowych, do 2 roznych szpitali, jeden wniosek ktory mi sie wysunal to ze nasze organizmy zrobia to po prostu same. Nasze cialka sa tak madre i tak skomplikowane ze zadne sztuczne wywolywanie nie moze sie temu rownac. trzeba sie poddac naszej fizjologii i sluchac sie tego co cialo robi i podpowiada. Setki kobiet rodza poza szpitalami, bez znieczulen, bez lekarzy, takze my mamy naprawde dobrze i po prostu musimy to przejsc. A strach niestety pobudza produkcje testosteronu i hamuje porod takze musimy byc naprawde dzielne :)

12 lata 7 miesiąc temu #366421 przez Joanna
sister.anna Ty masz ter?min na czerwiec? nie załapujesz się czasem na maj? :)

12 lata 7 miesiąc temu #366432 przez Kasiulka
Ja właśnie przyjechałam z uczelni i padam na twarz. Miałam dziś mega egzamin-pisaliśmy ponad 3 godziny. I jeszcze ten upał. Jestem wykończona. Ja mam wizytę teraz w środę-ale skoro w piątek byłam w szpitalu to nic nowego się nie dowiem. Jedynie mnie skierują na badania i tyle. Podobnie jak niektóre z Was odczuwam parcie na odbyt. Szyjka czasami mnie boli jak podczas @, ale to oznaka że trzeba zwolnić tempo. Niech sobie Zuzia jeszcze posiedzi w brzuszku :)

12 lata 7 miesiąc temu #366444 przez chłopek
hej ja wróciłam z wymazu, wyniki bede miec 30 maja
położna mi powiedziała ze juz mi brzuch opadł i że mozliwe że w 37 tyg urodze

12 lata 7 miesiąc temu #366445 przez Joanna
chłopek o kurcze, w takim razie możesz być pierwsza :) ważne, że dzidzia donoszona :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #366447 przez chłopek
a wam brzuszki jeszcze nie opadły?

12 lata 7 miesiąc temu #366451 przez Joanna
chłopek trudno powiedzieć, ale nie czuję żeby mi opadł, poza tym przez całą ciążę nie miałam brzucha jakoś specjalnie wysoko :blink: a jak opada brzuch to jakie jest to uczucie?ma się go dosłownie na kolanach jak się siedzi?

12 lata 7 miesiąc temu #366453 przez Joanna
z drugiej strony przypomniało mi się, że moja ginekolog mówiła ostatnio, że brzuszek opada na 2-4 tygodni przed porodem :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #366455 przez chłopek
joanna ja też nie miałam jakoś wysoko brzuszka i od samego poczatku jak siedziałam to brzuch prawie na kolanach miałam :)
ale sama dzisiaj zauważyłam ze mi brzuch opadł widac ze jest niżej

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka