- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
co do opadania brzucha to tak jak ktoras z was wspomniala niema na to reguly bo ja zauwazylam ze brzuszek opuscil sie okolo 34tyg niemam zgagi i latwiej sie oddycha,z reszta widac taka przerwe pod biustem. a w poprzedniej ciazy brzuch opuscil sie tego samego dnia co rozpoczal sie porod i byl naprawde niziutko prawie ze "na kolanach"
dzis odwiedzila mnie kolezanka ze swoja dwumiesieczna corka i jak wzielam ja na rece to w sumie balam sie zeby nic jej nie zrobic bo to takie malenstwo.
ale ze swoim dzieckiem jest zupelnie inaczej, wiadomo od razu jak je przewinac ,jak nosic zeby nic sie nie stalo. po prostu instynkt macierzynski:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
A jak tam Wam, Brzuszki, mija wieczorek?
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja dziś miałam mega egzamin, który trwał ponad 3 godziny. Jak wróciłam do domku z uczelni to padłam i spałam aż do 19. Posprzątałam mieszkanko i tak się to wszystko kula powoli.
Upał strasznie mi się daje we znaki, często też boli mnie szyjka jak podczas @. O parciu na odbyt (to takie nieładne słowo ) już nawet nie wspominam.
Do porodu 28 dni, ale myślę ,że nasza Mała Rybcia urodzi się szybciej.Jak będzie w rzeczywistości to się jak byliśmy w piątek w szpitalu to ważyła nieco ponad 3kg duża ta nasza dziewczynka
A Wasze maluszki ile ważą teraz?
nataleczka_92 ja mam wizytę w środę, ale w sumie nic się nowego nie dowiem. ale tym razem trochę cwaniacko się zachowałam, bo zapisałam się ponad miesiąc temu do gin na kasę chorych (a zawsze chodzę do niej prywatnie) tylko po to żeby mi wystawiła skierowania na wszystkie badania i żebym chociaż raz nie musiałą za nie płacić a co tam, choć raz będę pazerą
nati.olsztyn jak mnie ci lekarze denerwują czasami.zachowują się jakby ich coś kosztowało zrobienie tego usg, a nie zdają sobie chyba sprawy jakie to dla nas ważne żeby zobaczyć nasze Maluszki
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
A żeby jeszcze ciekawiej było to boli mnie strasznie całe podbrzusze i reszta dołu po badaniu...
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
na pewno będzie wszystko dobrze, o nic się nie martw tyle już w tej ciąży chodzimy więc tą końcówkę damy radę
nati mnie też dół bolał po badaniu ;/ teraz to już całkiem człowiek obolały chodzi, ale już końcówka, trzeba zacisnąć zęby, mimo że ciężko.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jej, ale u mnie gorąco...mykam powoli, może coś obejrzę z mężem, buziaki
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dziś poprasowałam wszystkie ubranka, więc jutro poukładam co do szpitala i będę gotowa na wszelki. Niby tak dużo tego nie kupiłam a prasowania końca nie było widać i mam tak spuchnięte stopy, że aż bolą:/
Jutro ide na posiew na te paciorkowce zrobiłam całą liste pytań "przy okazji"
Jeśli już śpicie to kolorowych senków Wam i maluszkom
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Kręgosłup mi daje tak popalić że masakra a po tak długim staniu w pracy moje nogi nie mają kostek
Co do terminów to mój jest według OM bo to jest jedyny nie zmienny termin a USG nie koniecznie lekarz dobrze może wymienić choć Kacperek jest cały czas tydzień do przodu od samego początku czyli od 9tc.
No ale kiedy ma się urodzić sam zdecyduje
Co do brzucha to ja już pisałam że mi koleżanka jakiś tydzień temu mówiła że się opuścił a mi też się wydaje że jest niżej.
Ja mam tyle ciuchów do przejrzenia że maskara bo dzisiaj dostałam paczkę z rzeczami po siostrzeńcu i muszę posegregować co małe ale nie spodziewałam się że siostra tyle tego ma skoro połowa już była u mnie
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
iwonka_wwa jak ja prasowałam ubranka to musiałam to podzielić na kilka porcji bo w życiu bym nie dała rady, podobnie jak Ty nie spodziewałam się, że aż tyle się tego nagromadziło
Miłego dnia dla Was i Bobasków Zapowiada się kolejny upalny dzień.... ruszam na uczelnię, a tak mi się nie chce strasznie....
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Miałam się położyć spać, ale jakoś nie mogę zasnąć ostatnimi czasy, u mnie w domu już jest 24 a wczoraj doszło do 26, gdyby nie wiatrak to chyba bym się rozpuściła
Ja wizytę mam 30 maja i powiem Wam, że już odliczam, bo się doczekać nie mogę Podobnie jak Wy ciekawa jestem ile mój szkrab waży A 30 maja będzie 37 tydzień także mam nadzieję, że to już ostatnia wizyta i czekanie w tych kolejkach
Koni podziwiam Cię kobietko, bo ja na pewno nie dałabym już rady.
Zaczynam się oglądać za wózkiem i nie wiem jaki kupić. Myślałam o firmie Kunert, któraś z Was kupiła go? Bo wiem, że kiedyś coś było o tym wspomniane. Ciekawa jestem opinii na ten temat, bo czytałam na necie, że ponoć jest ciężki. A dopiero teraz szukamy wózka, bo nie mamy gdzie go schować, a nosidełko będzie potrzebne do szpitala na wyjście.