BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #366883 przez Madeline
Oj ale się dzieje :)

Blue trzymam kciuki :)

Spisałam sobie Wasze nr :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A brzuszki macie śliczne :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #366896 przez martynka9996
Cześć dziewczyny ale się dzieje

Bluetrzymam kciuki

U mnie jakoś leci ciepło bardzo jest więc znowu spuchłam nogi jak u słonia :( ale tak chyba bede miec juz do końca. Wczoraj byłam u lekarza i na jutro mam się zgłosić na USG bo muszę mieć zrobione USG przepływowe bo łożysko ostatnio już mi wyszło że za szybko się starzeje jest w nienajlepszym stanie. Jutro jak lekarz zobaczy że przpływy są ok to w poniedziałek KTG.

Brzuszki macie śliczne :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #366929 przez Hea
O matko co tu się dzieje :P
Powodzenia Blue!

W sumie ta sytuacja tylko mi uświadomiła, że objawy, objawami ale poród może zacząć się ni z tą ni zowąd tak nagle :ohmy: W każdej chwili można urodzić

U mnie na razie spokojnie :) Śliczna pogoda więc trzeba na spacerek, dolegliwości żadnych nie mam jak na razie tylko trochę słabo jak dużo chodzę

A mój numer to: 510 135 296 Gosia

Dziewczyny śliczne brzuszki i fakt każdy prawie inny...u mnie jest taki bardziej szpiczasty, mały w sensie cienki ale właśnie taki wystający :laugh: I fakt jest już obniżony bo jak zakładam bluzki, w których wcześniej chodziłam to widać że tak się inaczej układają bo jest przerwa między brzuszkiem a piersiami. Jak zrobię zdjęcie to wstawię :P

12 lata 7 miesiąc temu #366937 przez mamusia-85
Witajcie!:)
Ojej ja sie tez przerazilam...Blue dawaj znac!
Ja kiedys tez myslalam, ze mi wody sie sacza jak wstawalam po nocy z lozka rano to zawsze mi leciala wodnisto-biala wydzielin, ale skurczy nie mailam ani boli...
To juz rzeczywiscie Kochane juz niedlugo wielkimi krokami sie zbliza...ja przez to ostatnio czesto placze, wszystko mnie denerwuje i nie mam humoru, maz sie ze mna kloci i mam wrazenie, ze nikt mnie nie rozumie :dry:
Mala dzis bardziej sie przekreca w brzuszku i jest leniwa przez ta pogode 29 stopni masakra, ja dopiero pod wieczor gdzies wyjde dopiero, mam troche roboty w domu wiec nie bede sie nudzic :blink:
Na razie Kochane i uwazajcie na siebie i maluszki ;)
:kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #366942 przez chłopek
mamusia ja też miałam podobnie myślałam ze to wody, a to taka wydzielina była,
ja też siedze w domu bo upał nie miłosierny, a później mnie brzuch boli wiec wole siedziec w domu

12 lata 7 miesiąc temu #366949 przez nati.olsztyn
Dzieje się dzieje:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #366989 przez iwonka_wwa
O matko, matko! Ale się dzieje. Blue powodzenia, 3mam kciuki, żeby poród był szybki i bezbolesny!!!

A ja własnie wróciłam od gina i moja waga doszła do 21kg :ohmy: nie wiem jak to zrzuce, ale będę martwić się potem. Szyjka mi się skróciła do 2cm, ale nadal zamknięta. Mam się nie przemęczac, żeby jeszcze ze 2-3 tyg wytrzymać.
Nogi mi znów spuchły jak u słonia, więc dziś już chyba nic męczącego robić nie będę.

Ale jestem podekscytowana, jakbym sama zaczęła rodzić ;)

Dziewczynki, super brzuszki. A poniżej mój :)
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #366994 przez korba00666
Witam Was czerwcowe mamusie. Wcześniej nie pisałam ale czytam ostatnie strony i przeżywam sytuaję Blue(trzymam swoje cztery kciuki za Was ), sama mam termin na 1 czerwca. W sumie mam do Was pytanie, zacznę od tego że 10-11 . 05 tj. czwartek i piątek na raty" odszedł mi czop śluzowy, był zabarwiony krwią. Wszędzie są informacje że czop może odejsć kilka H przed porodem jak i tydzień, dwa przed. U mnie w czwartek będzie dwa tygodnie porodu jak nie było tak nie ma. Jak myslicie może od odejscia czopa to wszystko trwać trzy tygodnie ? Jestem zielona w tym temacie, moja gin tez mowiła mi ze od odejscia czopu moze minąć nawet dwa tygodnie i wszędzie jest ze dwa dwa dwa, a może wiecej ? Jak uważacie, może któraś ma doświadczenia ? Z góry dziękuję za odpowiedz pozdrawiam Wasze brzuszki! :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366995 przez chłopek
iwonka cudo brzusio i taki okrąglutki
korba ja ci nie pomoge bo przy pierwszym mi nie odszedł czop wiec jestem zielona w tym temacie,
moze zadzwon do gin i sie zorientuj, a czujesz maluszka?
bedziesz miec synka czy córeczkę ? no i skąd jestes

12 lata 7 miesiąc temu #366999 przez korba00666
Jestem z Dolnego Śląska, okolice Bolesławca. Płci nie znamy, nasza dzidzia płata figle i nóżkę na nóżkę zakładała albo pupą się wypieła, wstydliwa ;) Ale moje przeczucie mówi mi o córeczce :) Do gin nie mam numeru właśnie w piątek mam wizytę ale nurtuje mnie to pytanie...tym bardziej ze od tygodnia chodzę jak na szpilkach bo przez 2-3h mam regularne skurcze co 20 min potem przechodzi i nic... ;

12 lata 7 miesiąc temu #367002 przez Madeline
Korba ja na Twoim miejscu pojechałabym na IP i się upewniła, może zaczyna się poród?

12 lata 7 miesiąc temu #367007 przez iwonka_wwa
Korba niestety nie mam doświadczenia w tym temacie, ale jeśli nie masz nr do lekarza, pojechałabym na izbę przyjęć. Lepiej sprawdzić czy wszystko ok.

12 lata 7 miesiąc temu #367008 przez chłopek
korba skórcze co 20min to duzo
mój tato był w bolesławcu w wojsku :)

12 lata 7 miesiąc temu #367010 przez korba00666
Madeline ale tak od tygodnia ?? Ogólnie nic nie czuje, zadnych zapowiedzi porodu, ani nie miałam oczyszczenia organizmu, nic kompletne tylko te przepowiadajace zmieniajace sie w regularne ipotem znow odchodza i rzadziej są. Głupawki mozna dostać. Dodam ze od prawie miesiaca mam rozwarcie na 2 cm.

12 lata 7 miesiąc temu #367011 przez korba00666
Chłopek widzisz jaki ten świat mały :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka