BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #367185 przez chłopek
kasiulka nie stresuj sie, napewno nie bedzie tak zle na wizycie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #367187 przez Koni
Kasiulka ja też nie wiem jak to możliwe że skóra aż tak się rozciąga a potem jakby nigdy nic wraca do normalności :laugh:

A czemu myślisz że Cię zatrzymają w szpitalu?

U nas na szczęście nie ma upałów ale ja za to w nocy się męczyłam z migreną bo u nas zmiany ciśnienia - wczoraj słońce a dzisiaj deszcz :angry: Wieczorem mnie głowa bolała więc wzięłam paracetamol i troszkę przeszło a potem po 0:30 obudził mnie silny ból głowy więc musiałam wziąć jeszcze jedna tabletkę nic to jednak nie dało i męczyłam się do 4:30 z okładami na głowie :dry:

12 lata 7 miesiąc temu #367191 przez korba00666
Nie nie jestem niestety ale rozmawiałam z wieloma kobietami i różne informacje o lekarzach do mnie doszły ;)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367195 przez Kasiulka
chłopek obyś miała rację:)

Koni bo kazali mi się oszczędzać, jak w piątek byliśmy w szpitalu, ale ja cały czas kursuję między uczelnią a domem i jeszcze ten upał... ciśnie mnie wszystko na dole, mam parcie na odbyt, szyjkę. i pobijam ostatnio swoje rekordy nocnych wizyt w toalecie.

korba00666 a już myślałam że nam coś poradzisz ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367196 przez Koni
Kasiulka mi też się kazali oszczędzać ale w pracy nie da rady do tego już którąś noc z rzędu mam bóle brzucha w nocy :( Damy radę nie martw się ;) Dzidzie już prawie donoszone ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367202 przez Kasiulka
Koni obyś miała rację :) ja codziennie patrzę w kalendarzu ile dni zostało i nie mogę uwierzyć,że ta ciąża tak zleciała :O do terminu już tylko 27 dni... a tu blue miał termin po mnie i właśnie rodzi...

ja Wam powiem że to nie ma reguły na te porody. jak w piątek byliśmy w szpitalu to jedna dziewczyna była na ktg. Zatrzymali ją w szpitalu bo miała już duże rozwarcie, a ona nawet nic nie czuła! ktg wykazywało też spore skurcze, a ona absolutnie nic! i w szoku była że się już zaczęło. jak wychodziłam po wszystkich badaniach to ona już dreptała po korytarzu na ostatnich nogach ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367203 przez korba00666
Kasiulka niestety sama mam wiele rozterek :(

12 lata 7 miesiąc temu #367212 przez Kasiulka
korba00666 jak my wszystkie :) nawet dziewczyny, których nie jest to pierwsza ciąża mają wiele pytań. jednak za każdym razem inaczej się to przechodzi :)

12 lata 7 miesiąc temu #367217 przez korba00666
Kasiulka co fakt to fakt

12 lata 7 miesiąc temu #367219 przez Joanna
tak reasumując to pozostaje nam tylko czekać,bo faktycznie nic nigdy nie wiadomo... :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #367221 przez korba00666
Joanna innej opcji nie mamy

12 lata 7 miesiąc temu #367237 przez nati.olsztyn
Hej kochane! Trzymamy kciuki za blue.

My dziś byliśmy u innego lekarza na wizycie z usg. Cieszę się bardzo, że poszliśmy. Okazało się, że Dawid ma brzuszek sporo mniejszy niż wskazywałby na to tydzień ciąży i musimy to pokontrolować do porodu. Cała reszta w porządku.:) Mały waży ok. 2800g ( +/-200g), więc zapowiada się raczej drobniaczek, ale mąż też ważył 2800 przy porodzie(w 39tc), więc pewnie Malutki wdał się w tatuśka:)

Mnie nadal boli to podbrzusze, ale zdecydowanie mniej niż wczoraj:)

Doktor kazała mi się szykować już na poród i w ogóle porozmawiałyśmy o porodzie i już jestem troszke spokojniejsza:)bardzo się cieszę, że zmieniłam lekarza- to była zdecydowanie dobra decyzja!!

12 lata 7 miesiąc temu #367275 przez Koni
nati.olsztyn powoli każda z nas może się szykować na poród ;) Tym bardziej po przykładzie blue

A co powiedział konkretnie lekarz o tym brzuszku?

Malutkie dziecko łatwiej wypchać więc nie ma co się martwić ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367278 przez iwonka_wwa
Nati to ja też zmieniłam i też bardzo się cieszę. Jednak lekarz któremu możesz zaufać to duża część sukcesu. A dodatkowo zmieniłam z mężczyzny na kobietę i jakoś tak łatwiej mi pytać się o różne rzeczy kobiety niż faceta.

A co do tych kilogramów, to niestety przytyłam nie tylko w brzuszku, ale jak pisałam będę martwic się o to później.

12 lata 7 miesiąc temu #367298 przez Kasiulka
nati.olsztyn bardzo dobrze ,że zmieniłaś lekarza! nie wyobrażam sobie że mogłabyś nie zobaczyć maleństwa przed porodem :(

iwonka Ty się kilogramami nie przejmuj bo w momencie porodu zgubimy na starcie koło 10 kg :) także szybka dieta :D a resztę przy maluszku moment się zgubi, z resztą nic nie widać żebyś gdzieś indziej przytyła niż w brzuszku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka