BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #365876 przez Koni
iwonka_wwa no właśnie u nas tak dziewczyny lądują że zaraz po zakończeniu pracy na drugi dzień porodówka :dry: Ja nic nie będę miała przeciwko ale dopiero za 2,5 tygodnia bo chcę żeby malutki był donoszony ;)

A co do zwracania uwagi to ja nawet nie mogę powiedzieć że mnie nogi bolą bo zaraz słyszę że ciągle narzekam tak więc już się po prostu nie odzywam :S

Znowu dzisiaj mnie bolał krzyż w nocy i miednica i w ogóle tak w kroku mnie ciągnie :huh:
Czy wy też tak macie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #365888 przez Joanna
koni miednica mnie nie boli, ale czasem jakby prawa nerka ;) u Ciebie objawy mogą się nasilać z powodu aktywnego trybu życia, wiesz praca robi swoje...niech synuś poczeka te 2,5 tygodnia :)

12 lata 7 miesiąc temu #365890 przez Koni
Joanna no oby sobie jeszcze poczekał ;)

A to tak obrazowo przed porodem ;)

isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm

A tak w ogóle ciekawe co z nati.olsztyn coś jej ostatnio nie widać.

12 lata 7 miesiąc temu #365895 przez Joanna
koni fajna stronka :) ostatnio widziałam nati.olsztyn na forum majówek :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #365899 przez Koni
Joanna też mi się spodobała bo tak właśnie obrazowo jest pokazane ;)

A no to ok bo właśnie zastanawiałam się czy na porodówce nie wylądowała ;) W ogóle za 10 dni powoli zaczniemy się rozpakowywać i pomyśleć że to już 9 miesięcy z brzuszkami chodzimy!

A ty jak się dzisiaj czujesz?

12 lata 7 miesiąc temu #365900 przez Joanna
koni dziękuję, dziś czuję się nawet dobrze :blink: tylko troszkę ospała jestem, zapewne od tabletek na ciśnienie. Chyba zdrzemnę się za chwilę...dzisiaj rano nie miałam siły wstać, a musiałam bo odwiedziła mnie rodzinka :) teraz jestem znowu sama, czekam na męża do 20.00 ;) jak mi się dobrze siedziało w domu, tak teraz nabrałam ochoty na powrót do pracy :lol: a jak Twoje samopoczucie? dzidzia rozpycha się? u mnie dzisiaj po raz pierwszy maluch bardzo mocno otarł się o moje żebro, dziwne uczucie :)

12 lata 7 miesiąc temu #365904 przez Koni
Joanna to nie ma na co czekać tylko do łóżka wyspać się potem będziemy się modlić o takie chwile ;)

A ja dzisiaj ok. Kręgosłup po nocy się uspokoił więc nawet daję radę siedzieć, brzuch rano się troszkę stawiał ale już odpuścił a malutki wypycha dupcie albo nóżki pod moje żeberka to ostatnimi czasy jego ulubione zajęcie ;)
Jedynie mam taki ból naprężanej skóry w koło pępka jak się niunio wypchnie że aż boli ale dajemy radę.

A jeszcze tak zapytam gdzie się reszta mamuś podziała co?!

12 lata 7 miesiąc temu #365912 przez nataleczka_92
hej kobietki.
jak to jest u was z ruchami?bo u mnie w sumie od paru dni zrobily sie slabsze ,a od wczoraj nie czuje malego prawie wcale...:( i zastanwiam sie czy jechac na IP?czy poczekac?moze maly spi a nie chce panikowac... chocby z tego wzgledu ze corka bedzie musiala zostac z tata lub babcia jak mnie poloza...

12 lata 7 miesiąc temu #365919 przez Koni
nataleczka_92 ja małego czuję praktycznie tylko jak się przeciąga i wystawia części ciała, kopniaków już prawie żadnych nie mam bo pewnie brakuje mu miejsca więc spokojnie ;) Może zjedz coś słodkiego, popukaj w brzuszek a jak się bardzo denerwujesz to jedź to sprawdzić. A jak Twoje skurcze?

12 lata 7 miesiąc temu #365928 przez nati.olsztyn
Hej Mamusie! Przyjemnie tak czytać, że się o mnie troszczycie:) Na szczęście jeszcze nie jestem na porodówce. U nas zalatany weekend, wczoraj byliśmy świadkami na ślubie męża kuzyna, a dziś rano na badankach, potem nad jeziorkiem a jeszcze później u rodzinki i obiadek na miescie i dopiero dotarliśmy do domku:)
Czuję się średnio, Mały strasznie napiera na dół i ta pogoda mnie troszkę zmęczyła...
A jak u Was? Jak się czujecie? Ja to myślę, że poród już niedaleko...ale mogę się mylić.

12 lata 7 miesiąc temu #365930 przez Kasiulka
nati.olsztyn ja już też czuję że to wszystko będzie niedługo. Jak byłam w szpitalu z mężem to kazali mi dużo mniej chodzić i odpoczywać coraz więcej bo za duże obroty sobie narzuciłam. Czas już zwolnić tempo. Myślę ,że Zuzia urodzi się tak za 2 tygodnie, ale zobaczymy. Jestem już taka ociężała i obolała,że z jednej strony chciałabym mieć to już za sobą, ale z drugiej strony niech sobie jeszcze Mała posiedzi w brzuszku :)

Przewieźliśmy wszystkie rzeczy Malutkiej do teściów i wszystko czeka na narodziny :)

12 lata 7 miesiąc temu #365931 przez Madeline
Hej kochane :)
Ja dopiero dotarłam do domku, bo wczoraj zostaliśmy u rodziców na noc :) Bo mężuś sobie "troszku" wypił ;P Ja jestem w pełni zadowolona i najedzona :P Moja mamusia zapakowała mi pełne torby tego co zostało z wczorajszego grilla i chętnie się z Wami podzielę kochane. ;)

Wczoraj mój mały nie współgrał ze mną :( Prężył się i miałam wrażenie, że zjeżdża mi na dół, przez co miałam twardnienia brzucha i ból, ale nie mocny.

Cieszę się mimo wszystko, że jestem u siebie w domku, bo przynajmniej się troszku położę i odpocznę.

Dzisiaj też jestem do 19 sama, ale jeszcze zostało trochę czasu i zleci raz dwa.

A jak u Was i Waszych maluszków? Ja mimo tych upałów cieszę się, że jest ciepło a nie szaro i zimno jak było ostatnio.

12 lata 7 miesiąc temu #365939 przez Joanna
nataleczka_92 faktycznie dzidzie teraz dużo śpią i w zasadzie kopniaków już nie uraczysz na tym etapie ciąży, tylko takie właśnie rozpychanie, przeciąganie...już kiedyś też pisałaś o zmniejszonych ruchach i chyba byłaś wtedy na IP? synuś był wtedy odwrócony, dlatego słabiej go czułaś?

U mnie pogoda też śliczna, ale na szczęście nie ma upału :) właśnie zdrzemnęłam się, ale głód mnie obudził :lol: idę coś zjeść :) :)
dziewczynki Wy też macie może bardziej wzmożone pragnienie?

12 lata 7 miesiąc temu #365942 przez nati.olsztyn
Ależ mi się przysnęło po powrocie do domku, najpierw mnie co chwilę dopadał jakis dziwny kłujący ból brzucha, ale jakos zasnęłam i spałam do tej pory:)teraz też brzusio boli ale inaczej- jak na @...

12 lata 7 miesiąc temu #365944 przez Koni
Ja to sobie tak mamusie myślę że nam i tak już za dużo czasu nie zostało do rozwiązania więc te bóle i dolegliwości będą coraz częstsze.

My się właśnie objedliśmy obiadkiem i zamierzamy z malutkim leżeć do góry brzusiem do końca dnia :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka