BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #364897 przez Joanna
koni wiem, wiem :) od początku planowałam, że wezmę ze sobą ulubionego jaśka, a dziś pakując torbę zupełnie o tym zapomniałam :laugh: powiedz kochana na jaką firmę kosmetyków dla maluszka zdecydowałaś się? :blink: ja ostatecznie do kąpieli kupiłam oillan, który od razu natłuszcza skórkę, a reszta kosmetyków z nivea baby nutri sensitive. Chciałam na początku bambino, ale wg. opinii innych mam zbyt ciężki i tłusty a johnson's uczula...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #364899 przez martela89
Polecam kosmetyki PENATEN :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 7 miesiąc temu #364908 przez Koni
Joanna ja właśnie też się zdecydowałam na Nivea ;) Pewnie potem przejdę na Johnsona bo w Irlandii tylko to jest no i jeszcze Oliatum ale tego ponoć lepiej nie używać od początku bo świetnie się sprawdza gdy coś się dzieje a lepiej dzidzi na nie nie uodparniać od razu ;)

12 lata 7 miesiąc temu #364961 przez nataleczka_92
no wiec tak ja dzis kupilam sobie koszule do szpitala. jutro jedziemy po pampersy,kosmetyki i dla mnie rzeczy do porodu. i zaczynam pakowac torbe. kupilam tez dzis posciel do tej kolyski i zastanawiam sie czy juz ustawiac ja w pokoju.
godzine temu mierzylam cisnienie i bylo 148/88 :ohmy: takze jesli jutro sie nic nie uspokoi to zamierzam zglosic sie do szpitala.
co do tego oszustwa z lozeczkiem,to jesli znajdzie sie wiecej osob to bedzie pozew zbiorowy. nie zalezy mi az tak na zwrocie pieniedzy,ale na tym zeby ta osoba nikogo wiecej nie oszukala

12 lata 7 miesiąc temu #364967 przez Hea
asia886 wiem właśnie jak najszybciej pójdę do swojego gin. To w końcu powiedzieli Ci skąd masz te swędzenie skoro to nie wątroba?

12 lata 7 miesiąc temu #364979 przez chłopek
A mnie boli podbrzusze i plecy i maly malo ruchliwy

12 lata 7 miesiąc temu #365008 przez KAMI
Witam dziewczyny, tak Was sobie podczytuję, bo nas Majówek już niewiele zostało nierozpakowanych :)
Widzę, że też się niecierpliwicie, ja już też nie wiem co robić by urodzić. Fajny mi pomysł podsunęłyście z jaśkiem do szpitala, dorzucę do torby !
Powodzenia :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365012 przez Koni
nataleczka_92 z takim ciśnieniem i bólami to ja bym się chyba jeszcze dzisiaj wybrała.

A co do łóżeczka to kiepska sprawa dlatego jak ja coś kupuje to przeważnie biorę za pobraniem ;)

Hea koniecznie udaj się do swojego Gina choć wydaje mi się że jak jest świąd skóry to powinni Cię tak czy inaczej przyjąć. Jak się okaże że to cholestaza i będziesz pod opieką lekarza to dzidzie będą monitorować i wszystko będzie ok tak więc spokojnie. Tak jak mówię moja siostra miała cholestaze od 34tc i mały urodził się w 37tc i jest zdrowiutkim dzieckiem ;)

chłopek może weź gorący prysznic i zjedź coś słodkiego to się dzidzia rozrusza?
Mój się prawie 4 dni nie odzywał jak wylądowałam w szpitalu a wszystko z nim było ok.

KAMI jak wylądowałam na patologi to się umordowałam w nocy bez jasieczka więc teraz nie zamierzam i leży już na torbach i czeka na spakowanie do samochodu ;)

12 lata 7 miesiąc temu #365087 przez Joanna
nataleczka_92 odnośnie ciśnienia, to też przed chwilą miałam skos 150/90...ale zaraz potem spadło, aktualnie zażywam dopegyt 3 razy dziennie...poza tym przed ciążą miałam nerwice i u mnie ciśnienie skakało na tle nerwowym, być może teraz obudziła się franca, bo często czuję taki niepokój i wtedy ciśnienie wyższe :(

12 lata 7 miesiąc temu #365110 przez KAMI
Joanna ja też brałam dopegyt 3x dziennie a potem już tylko wieczorem. Jak się po nim czujesz? ja mogę powiedzieć, że na mnie działał jak lek usypiający, bo po pół godzinie od zażycia spałam.
Moje skoki też dochodziły do 155/95 ale standardem było 144/90, teraz się już unormowało i sądzę, ze to też zasługa pitej herbatki z pokrzywy i głogu oraz drastycznego ograniczenia spożycia soli i cukru.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365129 przez Joanna
kami na początku faktycznie bardzo obniżał ciśnienie, bardziej spać mi się chciało...
rozważam kupno właśnie jakiejś herbatki uspokajającej typu melisa bądź też to co Ty polecasz :blink: wiesz, martwię się tymi skokami, nie chcę żeby dziecku coś się stało :kiss: teraz ciśnienie wyszło 110/70...

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365153 przez Koni
Joanna meliska jak najbardziej wskazana a jeżeli chodzi o stany niepokoju to powiem Ci że mnie też czasami napadają :(

12 lata 7 miesiąc temu #365159 przez Joanna
koni ja myślę, że to też związane jest ze zbliżającym się porodem...a ciśnienie masz w porządku?

12 lata 7 miesiąc temu #365162 przez KAMI
ja generalnie pijam głównie herbatki ziołowe, melisa jak najbardziej wskazana i mięta. Pokrzywa i głóg mają też właściwości obniżające ciśnienie. Ważne żeby nie przesadzić z melisą bo dzidziuś nie będzie się ruszał a to też niedobrze. Aha i ważna informacja w wielu herbatkach uspokajających bądź tych na serce czy też obniżających ciśnienie jest serdecznik, nie wiem dokładnie dlaczego ale nie powinnyśmy go pić. Podobnie rzecz się ma z szałwią ale ją to raczej na stany zapalne jamy ustnej się stosuje.

12 lata 7 miesiąc temu #365166 przez Koni
Joanna jak mi mierzą to jest bo jest w normach czyli tak jak miałam ostatnio w szpitalu 120/75 choć ja jestem niskociśnieniowcem i miałam zawsze 100/60 no ale nie czuję się pod tym względem źle więc chyba jest ok, czasami tylko głowa mnie strasznie boli.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka