BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #364023 przez chłopek
nataleczka no to moze sie cos zaczyna
ja mam apetyt mały szaleje jak nie wiem co, a plecy mnie w nocy bolały

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #364027 przez nataleczka_92
Chłopek chcialabym zeby sie nic nie rozkrecalo jeszcze. chociaz do przyszlego tygodnia.
nie mam nawet torby spakowanej, a nawet niektorych rzeczy nie mam kupionych,np pampersow czy koszuli dla siebie itp. i zaczynam panikowac. ale czekam cierpliwie

12 lata 7 miesiąc temu #364035 przez Kasiulka
Nataleczka położ się, nie chodź więcej niż musisz to na pewno się uspokoi.

12 lata 7 miesiąc temu #364054 przez Madeline
Oj kochane, chyba nasze skarby coś się śpieszą na ten świat :)

12 lata 7 miesiąc temu #364065 przez iwonka_wwa
nataleczka dokładnie, połóż się, odpocznij, powinno przejść.
Mój maluszek też dziś jakoś spokojny.. może też nie lubi takiej pogody, bo nie wiem jak u Was, ale u mnie deszczowo, szaro i zimno :/
Ale apetyt mi dopisuje..powiedziałabym raczej że niestety aż za bardzo : :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #364123 przez Kasiulka
iwonka_wwa u mnie z apetytem tak samo, cały czas coś podjadam :)

Zapomniałam się pochwalić - skończyłam licencjat :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #364139 przez Joanna
Widzę, że nie tylko u mnie pojawiają się jakieś problemy...z mężem akurat dogaduję się ostatnio, z brzuchem też nic się nie dzieje, czasem twardnieje. Ale dopadł mnie tak ogromny ból zęba ( wychodzi mi ząb mądrości ), że masakra :( nie czuję połowy szczęki, ból promieniuje aż na ucho i nie mam pojęcia co z tym zrobić :( mam nadzieję, że mi w końcu przejdzie...
brzuszki śliczne :)
czerwcowe dzieci nas straszą, ale chyba jeszcze nie chcą wychodzić na drugą stronę :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #364143 przez iwonka_wwa
Kasiulka, moje gratulacje! To teraz zdecydowanie humor powinien Ci się poprawić :D

12 lata 7 miesiąc temu #364144 przez Joanna
kasiulka gratuluję skończonej pracy licencjackiej i powodzenia na obronie :) rozstępami aż tak się nie przejmuj, pełno kobiet je ma i cóż poradzić...ja mam trochę rozstępów już z czasów dojrzewania,więc nie przerażam się, poza tym można z nimi walczyć i znacznie osłabić ich intensywność. Kiedyś dermatolog zalecił mi, żebym więcej wystawiała się na słońce, rozstępy wtedy bledną.

12 lata 7 miesiąc temu #364148 przez iwonka_wwa
Joanna strasznie współczuje Ci tego zęba mądrości. Mnie na szczęście to ominęło póki co, ale pamiętam jak mojej mamie rósł - to mdlała z bólu, strasznie się męczyła, aż trzeba było usunąć. Jak Ci ból nie przejdzie lepiej idź z tym do dentysty. Lepiej zbierać siły do porodu.

12 lata 7 miesiąc temu #364163 przez Joanna
iwonka_wwa no właśnie ja mam zęby mądrości do usunięcia, bo mogą mi poprzestawiać dopiero co wyprostowane zęby, noszę od 5 lat aparat :( ale zabieg będzie możliwy dopiero jak urodzę, a może nawet później, bo nie chcę stracić pokarmu z nerwów i bólu...

12 lata 7 miesiąc temu #364217 przez Madeline
Mój dentysta mówił, że jak mi będą wychodzić zęby mądrości w ciąży to mam płukać szałwią albo wodą utlenioną, ponoć to pomaga. A mnie Bogu dzięki ominęło to w ciąży :)

12 lata 7 miesiąc temu #364226 przez Kasiulka
Dziękuję bardzo :) humor faktycznie mi się poprawił choć trochę :) zastosuje się do wszystkich Waszych rad jak tylko Malutka się urodzi i zobaczymy co będzie z tym moim brzuchem ;) joanna- na początku ciąży miałam to samo, wszystkie na raz mi wychodziły! bardzo długo trzymał mnie ból, wkońcu zaczęłam sobie pomagać takimi ziołami , nazywają się septosan, są bezpieczne w ciąży. Zaparzasz saszetkę i płukasz obolałe miejsce- znieczuli Cię trochę i nie dopuści do stanu zapalnego :) i pamiętaj żeby maści żadnych do dziąseł nie używać, bo są szkodliwe dla bobasa.

12 lata 7 miesiąc temu #364228 przez mamusia-85
Kasiulka gratulacje z powodu licencjata, super, ze udalo Ci sie obronic przed narodzinami cory :blink:
Dziewczyny macie już spakowane torby z rzeczami swoimi i dzieciaczkow do szpitala, bo ja jeszcze nie, zamierzam dopiero, ale jeszcze w tym tygodniu :)
A i jeszcze jedno pytanie od paru dni mam wrazenie jakby Mala mnie naciska na szyjke, albo to na pecxherz tez tak macie jakby glowka ku dolowi naciskala, czy to moze swiadczyc o skracaniu szyjki?!

12 lata 7 miesiąc temu #364233 przez mamusia-85
A i jeszcze jedno slyszalam, ze pielegniarke srodowiskowa trzeba wybrac przed porodem by do dziecka przychodzila po urodzeniu. Wy juz wybralyscie czy tak jak ja dopiero sie o tym dowiedzialyscie i macie zamiar wybrac???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka