- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Poprostu mnie to zastanawia od czego to zalezy ze jednak jest taka rozbierznosc w prowadzeniu ciazy
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja jestem 36tygoniu
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja się już zneutralizowałam na pewne badania i się nie przejmuje czy ktoś miał bo w Irlandii się ich nie robi choć by nawet glukozy którą wykonuje się na całym świecie ale dzieci się tutaj rodzi dużo w końcu jest to kraj z jednych z największym przyrostem
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
A jak mam byc szczrea to chyba sie tak doszukuje bo chcialbym zeby sie juz niebawem zaczol porod bo juz ledwo zyje
Wogole niespie albo bardzo niewiele i boli mnie miednica a dzis chyba przez ta beznadziejena pogode to mam taki kiepski humor mam nadzieje ze 28.05 na wizycie uslysze ze cos sie zaczyna dziac
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do męża to wydaje mi się, że do niego jeszcze tak do końca nie dociera że będzie ojcem. Jak wczoraj zaczęłam prać ubranka, to zaytał czy nie za wcześnie, przecież jeszcze się zakurzą. Ja mu mówie, że trzeba je poprasować, a mi sił cora bardziej brakuje więc wole zrobić to kiedy jeszcze mogę. A pozatym co jeśli zaczne rodzić wcześniej. Na co on, że przecież jeszcze ponad miesiąć, wiec tak szybko nie urodzę.
Ale u niego na razie nic się nie zmieniło, dolegliwości żadnych nie ma i nie wie co tak naprawdę ja czuję - że jestem ociężała, że coś mnie w pachwinie kuje, że słabo mi się robi, że wstaje w nocy 10 razy na siusiu, itp. Ale za to jak się zacznie myślę, że mąż spanikuje bardziej niż ja..hehe
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moj maz tez twierdzi ze przeciez sie zdazy zawsze ma na wszystko czas a potem psikus
Jak mialam wczoraj na wieczor kilka takich dosc silnych boli jak na miesiaczke to zbladl i stal nademna jakby ducha zobaczyl
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
co do ktg to tak jak Koni pisala zalecane jest po 38tyg ciazy czy z tetnem dzidziusia jest wszystko ok.
co do usg to kazdy lekarz robi inaczej ja np chodze na NFZ i mam robione co wizyta w np inni robia 3usg na cala ciaze. mnie w nocy lekkie skurcze lapaly
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do mężów ja wczoraj powiedziałam do mojej mamy że facetom przydało by się dać brzuszek na tydzień ale taki 8 miesięczny i wtedy może by coś zrozumieli na co moja mama odpowiedziała że tutaj nawet nie chodzi o ten tydzień i tą końcówkę ciąży ale o to że ten czas trwa tak długo jakby nie było to jest prawie rok naszego życia i całą ciąże są jakieś dolegliwości. Oni nie są wstanie zrozumieć dlaczego ty musisz iść wolniej a nie normalnym tempem ani tego dlaczego w tej chwili Ci tak ciężko zrobić obiad czy nawet się wyspać. Mam tylko nadziej że jak dzidziusie się pojawią to staną na wysokości zadania. Pewnie gdzieś tam w środku boją się tej całej zmiany bo to już w końcu tuż tuż i dlatego są drażliwi i nerwowi my jakby nie było mamy 9 miesięcy kiedy dzidziuś jest z nami i możemy się przyzwyczaić do tej myśli że jest to nasze dzieciątko nim przyjdzie na ten świat.
Mi też coraz ciężej W nocy mi się tak ciężko zwlec z łóżka że to masakra a siusiu trzeba chodzić bo inaczej brzuszek boli. Dzisiaj rano stwierdziłam że przełożenie się z boku na bok to dla mnie teraz ogromna gimnastyka
nataleczka_92 ja myślę że jak to idzie pocztą to powinnaś poczekać co najmniej do końca tygodnia a jak nie to wydaje mi się że jest to strona internetowa i na pewno są jakieś możliwości odzyskania pieniążków.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
A co do mężów to hmm... Mi ostatnio hormony szaleją i to nieźle, sama stwierdziłam, że się go czepiam niepotrzebnie, ale on zamiast na spokojnie to jeszcze mnie denerwuje na złość, wczoraj to mi tak ciśnienie skoczyło, że musiałam się położyć i parę głębszych oddechów wziąć, bo aż mi duszno było
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
odnośnie ktg to faktycznie jest zalecane po 37 tygodniu, ja z racji tego,że kiedyś miałam bóle jak na okres zostałam podłączona,ale skurczy nie było;)
Z moim mężem też różnie bywa, czasem mnie denerwuje...ale widzę, że cieszy się i też już nie może doczekać się Ali,często powtarza mi, że nie będzie łatwo, a za chwilę uśmiecha się i mówi "będzie fajnie"
nataleczka_92 tak jak pisałam wczoraj, poczekaj do czwartku/piątku paczka powinna przyjść w końcu
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- Otrzymane podziękowania: 1