BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #361887 przez magda__kielce
Ciesze sie ze to nie tylko mnie sie takie rzeczy przytrafiaja :) to znaczy ze wszytsko w normie skoro wiekszosc z nas ma tak samo
Tez sie troszke denerwuje bo zastanawiam sie jak mnie zaczyna bolec mocniej czy to juz czy jeszcze
Koniecznie dajcie znac po waszych wizytach co u was i jak tam szyjki :laugh:
Ja niestety dopiero 28.05 ma wizyte

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #361917 przez Joanna
Mnie wczoraj wieczorem spinał się brzuch, dość mocno, ale przeszło po chwili...poza tym chodzę jakaś poddenerwowana i dolna granica ciśnienia czasem trochę mi rośnie,więc musiałam zwiększyć dawkę leku na ciśnienie,echh :dry: ale dla dobra dziecka wszystko :kiss:
W ogóle wczoraj się zdenerwowałam,ucieszyłam się, że przyszły moje koszule do karmienia,otwieram a tu zonk.Miał być rozmiar L a wysłali XL i w ogóle rozmiary nie zgadzały się z opisem na aukcji, dziś muszę odesłać i po rozmowie ze sprzedawcą okazało się, że moje wymiary odpowiadają rozmiarowi M ;)myślałam, że spakuję torbę :blink: najwyżej w przyszłym tygodniu :)

12 lata 7 miesiąc temu #361927 przez chłopek
koni nie wiem jak to jest ale wiem ze w 37 tyg dzidzius juz sie moze rodzic. ja Ksawcia przenosiłam i dopiero ok 39 ty mi sie rozwarcie zaczeło robic

12 lata 7 miesiąc temu #361931 przez magda__kielce
chłopek z tego co mnie mowili to przenoszony dzidzus jest dopiero jak mija 40 tydzien
Wazne zeby dzidzie byly gotowe ja tez slyszalam ze od37 moze sie spokojnie rodzic

12 lata 7 miesiąc temu #361946 przez nataleczka_92
ja tez slyszalam ze dzidzius donoszony jest w 37tygodniu ciazy wiec oby wytrwac do tego czasu a pozniej niech sie dzieje co chce:)
a co do boli to te do porodu napewno rozroznicie:) sa o wiele mocniejsze.
ja np w pierwszej ciazy nie mialam przez cala ciaze boli. dopiero dzien przed porodem c=zaczely sie e przepowiadajace a ja myslalam ze to juz bo bolalo:) ale jak nastepnego dnia zaczely sie te prawdziwe to dopiero bolalo... a tez martwilam sie ze nie bede wiedziala kiedy sie zacznie,bo pecherz z wodami przebili mi dopiero w szpitalu

12 lata 7 miesiąc temu #361955 przez magda__kielce
Tak wlasnie myslalm ze narazie to tak tylko straszy a te prawdziwe bole beda duzo mocniejsze ale jakos ostatnio mam stresa chyba zaczynam sie bac tego porodu

12 lata 7 miesiąc temu #361957 przez chłopek
magda ja urodziłam w 41, ale mój obecny gin powiedział ze to nie przenoszone dziecko bo sa 3 terminy porodu wg miesiaczki wg usg i wg dzidziusia

12 lata 7 miesiąc temu #361959 przez magda__kielce
No wlasnie i ten ostatni jest najwzniejszy to bobaski decyduja kiedy chca wyjsc :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #361963 przez nataleczka_92
magda__kielce tak naprawde to niema sie czego bac:) porod to nic strasznego,tymbardziej ze do samego konca niewiesz co Cie moze spotkac ;)

12 lata 7 miesiąc temu #361971 przez magda__kielce
Nie boje sie samego przyjscia na swiat bobaska boje sjie calej tej otoczki tyle sie slyszy o jakis wrednych poloznych o zaniedbaniach w szpitalach i chyba najbardziej to boje sie ze to bedzie sie ciagnelo .....
Chcialabym zeby mnie zlapaly bole czy odeszly wody i poprstu sie zaczelo

12 lata 7 miesiąc temu #361977 przez nataleczka_92
mnie jak zlapaly skurcze to czekalam noc i dopiero nastepnego dnia pojechalam, zeby nie lezec tam nie potrzebnie a spedzic ten czas w domu. jak juz bylam na porodowce to mialam skurcze chyba co 3minuty.

12 lata 7 miesiąc temu #361978 przez magda__kielce
nataleczka_92 ale wody ci nie odeszly tylko same skurcze mialas???? i pojechalas jak byly co ile

12 lata 7 miesiąc temu #361985 przez nataleczka_92
to bylo tak-w czwartek rano zaczal mi odchodzic ten czop sluzowy,pojechalam do szpitala bo sie wystraszylam troche ale nie bylo ani rozwarcia ani skurczow i w sobote rano wyszlam. a w ten sam dzien na wieczor zlapaly mnie skurcze. cala noc to trwalo i maz jak wrocil rano z pracy to wzielam prysznic i pojechalam znow okolo 13. rozwarcie mialam chyba 5cm a skurcze co 3min. przebili mi pecherz,i musialam skakac na pilce zeby dziecko zeszlo do kanalu rodnego. i tak o 16.35 mialam juz malutka przy sobie:)

12 lata 7 miesiąc temu #361987 przez Madeline
Hej kochane, widzę, że nie tylko ja się stresuję tym co ma być :)

Mnie aż takie bóle nie łapią, ale zauważyłam, że od dwóch dni jak śpię na lewym lub prawym boku i chcę wyprostować prawą nogę to jest tak, jak dziś się stało, że złapał mnie ból na dole brzucha po prawej stronie aż do pachwiny. Nie wiem czemu :(
Często twardnieje mi brzuch i czuję bardzo delikatne bóle, ale się nimi nie przejmuję bo są tak delikatne, że ledwo można je wyczuć.

Wczoraj mój szkrab miał dzień szaleństw, wariował chyba do późna, bo jak kładłam się spać po 23 to szalał nieźle, potem po 3 byłam siusiu to na nowo szalał i już od 7 znów dawał czadu, choć jestem niewyspana to kocham jak on tak harcuje u mnie w brzusiu i powiem Wam szczerze, że będę za tym tęsknić :)

12 lata 7 miesiąc temu #361988 przez magda__kielce
No to szybciutko to ja tez tak chce ale bboje sie ze zaczne za wczesnie panikowac i pojade i bede sie tam meczyc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka