BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #361275 przez nataleczka_92
Joanna brzusio super. weszlam wczesniej na ten link co podalas i mialam Ci napisac ze ja mialam taki brzuszek na poczatku ciazy;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #361279 przez Madeline
Joanna super brzusio :)

12 lata 7 miesiąc temu #361326 przez Joanna
nataleczka_92 Twój również jest śliczny, zresztą brzuszek każdej mamy jest wyjątkowy :)
madeline a Ty pokazałaś swój brzusio? :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #361331 przez Kasiulka
joanna brzuszek pierwsza klasa :) jesteś bardzo podobna do mojej przyjaciółki :) też Joanny swoją drogą :D

12 lata 7 miesiąc temu #361355 przez Joanna
kasiulka no proszę, jak miło że Ci kogoś przypominam :)
dziewczyny czy Was również bolą znowu piersi? mam tutaj na myśli sutki z tą całą otoczką, ja od kilku dni nie mogę się dotknąć. Być może przygotowują się już do wytarzania pokarmu :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #361374 przez Kasiulka
Joanna ja też tak mam - z tym że od 8 marca mam już w piersiach tzw. "siarę" - przedpokarm ;) często mi cieknie z piersi, zwykle w malutkich ilościach, ale na tyle jest to dokuczliwe, że noszę wkładki laktacyjne. Ostatnio pisałam (nie wiem czy czytałaś ;) ) o sytuacji kiedy w nocy miałam najpierw straszne napięcie w piersiach, później ból i pieczenie (i taka jakby straszna gorączka w piersi) z prawej piersi wydobyło mi się sporo pokarmu - do tego stopnia że miałam całą mokrą bluzkę i rękę, ale że stawy mnie bardzo bolały (i kręgosłup też) to nie mogłam się ruszyć, a co tu mówić o przebraniu, musiałam wytrwać do rana...

12 lata 7 miesiąc temu #361375 przez chłopek
kurcze ale mnie boli żebro z prawej strony mały mi tam nogi trzyma nie mam jak siedzieć bo mi źle

12 lata 7 miesiąc temu #361379 przez Joanna
kasiulka to widzę, że u Ciebie występują dość intensywne objawy :dry: ja właśnie ostatnio zauważyłam na jednej piersi kilka kropelek i cisza.
chłopek najważniejsze żeby dzidzia nie uciskała Ci szyjki, mnie czasem kuje szyjka tudzież pęcherz, poza tym dzieciaczkom jest bardzo ciasno...

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361382 przez Kasiulka
coś mi się zacina forum ;/

12 lata 7 miesiąc temu #361383 przez Kasiulka
Joanna oby tak CI zostało do rozwiązania :) po co się męczyć :)
A ja jak sobie pomyślę, że już niedużo zostało to jakoś nie jest mi z tym strasznie ciężko ;)

Znalazłam przed chwilą nagranie z usg, jak Zuzia miała 12 tygodni :) Jejku, a tu już tak blisko porodu :) Nie mogę się na nią doczekać :)

12 lata 7 miesiąc temu #361391 przez Joanna
kasiulka masz rację, po co się męczyć...zazdroszczę, że masz nagranie :) ja pomimo, że chodzę do lekarza prywatnie i jestem bardzo zadowolona z opieki propozycji filmu nie dostałam jakoś :blink: masz film w 3d/4d?

12 lata 7 miesiąc temu #361394 przez Joanna
powiem szczerze, że też już nie mogę się doczekać naszej córci, to już tak blisko, aż czasem człowiek boi się, czy sobie poradzi ;)
ja mam z kolei całą sesję z wizyty w 13 tygodniu ciąży i są to dla mnie najładniejsze zdjęcia - widać dokładnie nóżki, rączki i przede wszystkim buźkę :kiss: teraz to już ciężko cokolwiek uchwycić, we fragmentach co najwyżej :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #361396 przez Kasiulka
Ja mam film taki zupełnie zwykły - ani 3d, ani 4d (4d to nawet się nie domyślam jak to może wyglądać :D ), nawet nie wiedziałam ,że na tych aparatach usg trochę starszych jest opcja nagrywania :D
I mimo że szału jakością nie robi to i tak uważam go za piękną pamiątkę - widać jak Malutka się kręci i jaka faktycznie jest niewielka, 12 tygodni, taki okruszek :) pamiętam jakby to było wczoraj, a teraz... 35 dni do porodu ;)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361399 przez Joanna
kasiulka tak, ja też pamiętam jak na początku fikała i cały czas wystawiała nam swoje rączki, miała wówczas 8cm :) mnie zostało do porodu 42 dni :laugh:
kiedy masz teraz wizytę i jak duża jest Twoja Zuzka?

12 lata 7 miesiąc temu #361402 przez Kasiulka
Na wizytę wstępnie umówiłam się na 23 maja, ile teraz dokładnie ma to nie jestem w stanie powiedzieć, ale jak już będę wiedziała to na pewno się pochwalę :) a Twoja Alicja? jaka już duża?:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka