BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 11 miesiąc temu #360746 przez mamusia-85
Hej dziewuszki:)!!!
Mnie tu dlugo nie bylo, a to pranie, prasowanie, zakupy, nie bylo czasu, sledzilam forum, ale nie mialam czasu nic napisac.
W piatek byl straszny dzien, upal, nie mozna bylo wytrzymac, w mieszkaniu bylo chlodniej niz na zewnatrz. Wtedy tez zrobilismy zakupy wyprawkowe i zostalo doslownie pare rzeczy do kupienia: polka, materac, kosz na pieluchy i jeden komplet ubranek rozm. 62, bo tych malych nie ma sensu miec za duzo. Tak to juz wszystko mamy, w czerwcu jeszcze chcemy wozek nie teraz no i moze jeszcze jakies drobiazki to sie dokupi w trakcie :blink:
Mnie ostatnio swedzi brzuch i mam wrazenie, ze troszke mi brzeszek opadl... :( Dzis bolalo mnie lekko podbrzusze jak na okres i sie przestraszylam, ale przeszlo. Mala prze na pecherz i wierci glowka to latam do wc, ogolnie wierci sie wieczorem z rana i w nocy najbardziej :laugh: Z tym opadaniem brzucha to tez sie zaniepokoilam, bo to wtedy blisko do porodu podobno, a ja tu zaraz dopiero 34 tydzien wiec nie chcialabym szybciej...Czekam do 38 tygodnia, wtedy najbezpieczniej.Mam wrazenie, ze mala moze sie szybciej urodzic, ale miesiac niech jeszcze siedzi w brzuszku, a Wy jak tam z opadaniem brzucha i dolegliwosciami??
Co do mojej cukrzycy ciazowej to do diety sie przyzwyczailam i nie jest az tak zle wytrzymam do konca, mierze cukier i jest w normie takze sie ciesze :blink:
Jak tam niepokoje przed rozwiazaniem, bo ja juz coraz bardziej mysle, az mi sie snia rozne rzeczy, chce w tygodniu spakowac torbe do szpitala i dokupic reszte rzeczy by bylo spokojniej, zostaly mi kocyki i pieluchy do wyprania.Mam pytanie do Was ile macie pieluch tetrowych, zabieracie je do szpitala czy tylko pampersy i co myslicie by na poczatku tylko je (tetrowe) uzywac dla dzieciaczkow??
Milego wieczorku, trzymajcie sie Kochane!!! :blink:
Dobranoc:*l yut

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #360754 przez Kasiulka
mamusia-85 jak swędzi CIę brzuch to smaruj go więcej - swędzenie skóry to pierwszy objaw napinania skóry, a później lada moment rozstępy. Tetrowych pieluch mam bodaj 10, do szpitala nie kazali zabierać więc weźmiemy tylko pampersy. Ja myślę, że jak już Zuzia będzie z nami w domku to będziemy w ciągu dnia jej zakładać tetrówki czasem jeśli będzie gorąco, ale nie cały czas.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #360761 przez Joanna
mamusia-85 mnie wczoraj bolało podbrzusze jak na okres, dzisiaj prawie wcale, więc ok :) co jakiś czas mam taki bóle, dla mnie nic nowego niestety...
Spokojnie maluszki chyba jeszcze posiedzą w brzuchach, nie mają po co się spieszyć :blink:
kasiulka brzusio śliczny, ale mam wrażenie że mój jest większy :)
Pieluszek tetrowych mam 13 sztuk i dwie flanelowe, szpital wymaga 3 tetrowych i właśnie te 2 z flaneli;) a nastawiam się na pampersy, kupiłam 108 sztuk pampers new baby:)

12 lata 11 miesiąc temu #360766 przez Kasiulka
Joanna dziękuję bardzo :) pokaż swój to porównamy :) a bóle... chyba teraz nie możemy się niczego lepszego spodziewać... chociaż kto wie :)

12 lata 11 miesiąc temu #360803 przez Koni
Kasiulka jesteś prześliczna a ten brzuszek niesamowicie Ci pasuje :)

A gdzie się przeprowadzacie bo nic nie pisałaś?

Ja swojego nie mam obcykanego :( Chyba ostatni raz miesiąc temu robiłam zdjęcia i w sumie to nie mam kiedy zrobić teraz. Co do samego opadania brzucha to mi koleżanka w piątek powiedziała w pracy że mi się obniżył i troszkę się przestraszyłam bo mam nadzieje że niunio poczeka chociaż z 3 tygodnie żeby urodzić się w 37 tygodniu bo wtedy to już nie wcześniak.

Ja spakowałam 2 pieluchy tetrowe i nie dlatego że szpital wymaga a dla własnej wygody przy karmieniu żeby mnie mały nie uciapał mleczkiem jak go będę karmić :P

A ja mam dzisiaj bardzo kulinarny dzień ;) Najpierw pierogi a teraz piekę ciasto kruche z truskawkami, ciekawa jestem jakie wyjdzie bo pierwszy raz robię z tego przepisu :D

12 lata 11 miesiąc temu #360848 przez chłopek
mój brzuszek z dziś
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #360910 przez Joanna
chłopek również śliczny brzusio, taki duży :)
postaram się dzisiaj zrobić zdjęcie i też dodam :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #360960 przez martynka9996
Cześć mamusie
wypuścili mnie ze szpitala obrzęki zeszły leki też mi już wszystkie odstawili i mogę już rodzić :)
chłopek fajnego masz brzuszka ja mam zdecydowanie niżej

W 35 tygodniu miałam USG i podobno będzie dziewczynka waży 2850.

12 lata 11 miesiąc temu #360984 przez Kasiulka
chłopek brzuszek masz spory,ale bardzo ładny taki krągły :)

koni dziękuję bardzo za miłe słowa :) swoją drogą zazdroszczę Ci tej energii! Ja za chiny nie walczyłabym teraz z pierogami! :lol:

martynka9996 dobrze wiedzieć że u Ciebie wszystko już dobrze :) a jak dacie na imię dziewczynce? :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #361052 przez chłopek
w przyszły weekend bede mieć, moze sesje zdjeciową i wtedy sobie porównam brzuszek jak przy Ksawciu miałam a jaki mam teraz:)
ale przy Ksawciu był miejszy

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #361096 przez mamusia-85
Witajcie Kobietki:)!!!
A to mój brzusio z dzisiaj :)

12 lata 11 miesiąc temu #361099 przez chłopek
mamusia nie weszło zdjecie:(

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #361109 przez mamusia-85
No wlasnie cos mi nie chce zdjecie wjesc a robie tak jak zawsze...

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #361117 przez mamusia-85

12 lata 11 miesiąc temu #361128 przez chłopek
no to nie wiem moze jednak za duze

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka