BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #361992 przez nataleczka_92
magda__kielce niema co panikowac bo to nie rozkreci sie w ciagu paru minut tylko troche potrwa:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #361996 przez Joanna
nataleczka_92 czy po dopegycie masz już dobre ciśnienie, czy czasem skacze?

12 lata 7 miesiąc temu #361998 przez chłopek
magda ja nie miałam mocnych skurczy i pojechałam do szpitalao 21 przeleżałam tam cała noc dopiero o 11.45 urodziłam

12 lata 7 miesiąc temu #362000 przez nataleczka_92
Joanna ja cisnienie codzien mierze chyba od stycznia i zawsze ta karte biore do gina. Dopegyt stosuje drugi miesiac ale w maju zauwazylam ze stalo sie cisnienie nieregularne i coraz czesciej skacze :ohmy: takze podejrzewam ze na na wizycie podniesie mi dawke.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #362024 przez Joanna
nataleczka_92ja zażywam dopegyt od miesiąca dwa razy dziennie,ale na ostatniej wizycie ginekolog mówił, że jak dół będzie powyżej 85 to mam brać trzy razy dziennie no i tak się stało, jak jestem poddenerwowana trochę skacze,więc dla świętego spokoju zwiększyłam dziś dawkę ;)
ciśnienie też mierzę od stycznia, robiłam zapisy ale było okej, zaczęło trochę psuć się około 30 tygodnia ciąży...

12 lata 7 miesiąc temu #362138 przez Koni
chłopek wiem że 37tc jest już bezpieczny ale tak się zastanawiam kiedy szyjka zaczyna się skracać oczywiście chodzi mi o ten późniejszy etap ciąży i to czy jej skracanie jest równoznaczne z rozwarciem?

Mnie boli głowa i plecy :(

12 lata 7 miesiąc temu #362149 przez nataleczka_92
Koni z tego co wiem to niema okreslonego tygodnia w ktorym powinna sie szyjka skracac i robic rozwarcie,bo u mnie wszystko bylo pozamykane i rozwarcia nie bylo az do dnia porodu

12 lata 7 miesiąc temu #362156 przez Koni
nataleczka_92 no właśnie dlatego zaczęłam się zastanawiać bo tak jak np. chłopek szyjka się już skraca ale rozwarcia nie ma (no chyba że na 1cm) a poród się nie zbliża i dlatego tak pytam ;)

12 lata 7 miesiąc temu #362169 przez nataleczka_92
a tak wogole ostatnio moj gin mowil mi ze szyjka czesciej sie skraca i robi rozwarcie u kobiet ktore czesto uprawiaja seks i pod wplywem nasienia mezczyzny wszystko nastepuje szybciej,dlatego mnie to nie dotyczy bo juz nie pamietam kiedy kochalam sie ze swoim mezulkiem ale tak po 36 tyg mam zamiar to zmienic :P

12 lata 7 miesiąc temu #362176 przez Joanna
ja również po 36 tygodniu mam zamiar powrócić co bliskości z mężem, bo też już nie pamiętam tych czasów, a ochota jest ogromna :lol: mój ginekolog mówił, że to na pewno nie zaszkodzi a po 37 tygodniu to już nawet trzeba, dzięki czemu można poród naturalnie przyspieszyć :)

12 lata 7 miesiąc temu #362186 przez nataleczka_92
Joanna masz calkowita racje,po 37tyg nawet zalecane a moze da cos wiecej niz tylko przyjemnosc;P

12 lata 7 miesiąc temu #362207 przez asia886
Hej mamusie:) dawno nie pisałam ale z czytaniem jestem na bierzaco:):) jutro mam wizytę muszę spytać się o badanie na tego paciorkówca bo mi nic nie zlecił. A każda z was miała już te badania na paciorkówca?

12 lata 7 miesiąc temu #362209 przez Madeline
Dziewczyny to mój mąż się na bank ucieszy jak u o tym powiem jak wróci z pracy :P ;)

12 lata 7 miesiąc temu #362212 przez nataleczka_92
asia886 ja nie mialam tego badania. jak bede 24maja to musze spytac,choc chyba w pierwszej ciazy tez nie mialam takiego badania.

tak wogole to jestem na maxa wkurzona. na stronie tablica.pl zamowilam turystyczne lozeczko za 350zl, nowe bo ze ktos dostal w prezencie. i w czwartek wyslalam kase,niby w piatek puscil paczke a ja dzis i jeszcze nic nie mam:( obawiam sie ze facet mnie oszukal :angry:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #362214 przez Joanna
Na paciorkowca też będę miała wymaz pobrany za dwa tygodnie na następnej wizycie :blink:
madeline powiedz, powiedz na pewno się ucieszy :lol:
nataleczka_92 dobrze by było, ale z tym różnie bywa i czasem nawet częste współżycie nic tu nie daje, ale miejmy nadzieję, że u nas w razie czego poskutkuje :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka