BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #363779 przez Madeline

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sorki, że tak narzekam, ale nie mam komu tego powiedzieć :( Ehh... A co do szkraba to dziś jakoś mniej ruchliwy, chyba też mu jest smutno i nie ma nastroju na harce :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #363792 przez mamusia-85
Hej Kochane!:)
Widze, ze humory tez u Was dzis nie za bardzo...u mnie to samo nie mam dzis humoru, nic mi sie nie chce do tego boli mnie reka, bo wczoraj chyba przesadzilam z prasowaniem, zle mi sie spalo, a dzis przez ta diete cukrzycowa boli mnie brzuch i mam rozwolnienie. Teraz czekam w domu na kuriera, bo maja przyjsc igly do glukometru, ktore wczoraj maz mi zamowil.
Ogolnie dzis masakra nawet nie chce mi sie na dwor wyjsc, wiatr szaleje na dworze, moze wyjde po obiedzie, bo wczoraj tez nigdzie nie bylam, bo mialam troche pracy w domu.
Moj maz tez sie nieraz zachowuje jak dzieciak i egoista, wczoraj go chyba z trzy razy prosilam o obciecie paznokci u nog, bo juz tez nie dosiegam to sie nie doprosilam... :dry:
Do tego sprzedalismy ostatnio moje auto, bo i tak nigdzie teraz juz nie jezdze sama no i brzuszek przeszkadza, ale i tak chcielismy go juz sprzedac i jak sie uda to w lipcu kupic jakis nowy mniejszy od poprzedniego...Wiec przez ta ja nic juz tak nie zalatwie, bo tutaj w Redzie bez auta to kiepsko sie gdzies dalej dostac, a moj mezulek z tego powodu ma do mnie pretensje i kaze mi isc na pieszo albo autobusem cos zalatwic, nie wazne czy sie dobrze czuje czy nie, no ale jestem, przeciez caly czas w domu i mam tyle czasu... :angry:
Wczoraj Marta strasznie sie wiercila i uciskala mi na pecherz i szyjke :dry:
Dziewczyny macie juz naszykowana torbe do szpitala, bo ja nadal nie...zamierzam w sobote.
Milego dnia mimo wszystko :blink:
Trzymajcie sie :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #363805 przez mamusia-85
Madeline nie dziwie sie Tobie, bo ktora z nas zwlaszcza teraz chce byc sama w domu, do tego jeszcze w nocy... :dry:
Moj maz tez sie ze mna kloci, ale nie przy mojej mamie tylko przy tesciowej mojej, bo przy mojej mamie jest bardzo grzeczny zawsze...My mieszkamy z tesciami, nie narzekam tesciowa zawsze pomoze i stoi po mojej stronie, ale to raczej nic nie daje i nie dziala na mojego meza, on jest w goracej wodzie kapany i porywczy...
Ach Ci chlopi... :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #363816 przez nataleczka_92
hej mamusie.
u mnie okropna noc,cala noc meczyly mnie nieregularne skurcze,biegunka a dzis z rana wymiotowalam i nawet nie jestem w stanie pol kanapki zjesc:(
Koni,magda_kielce macie piekne brzuszki i wcale nie widac tego ze przytylyscie powyzej 10kg...:)

ledwo dzis zyje,a problem z mezem widze ze nie tylko ja mam. choc moj to sie zmienil juz duzo wczesniej jak jeszcze nie bylam w ciazy. jak mu mowie ze sie okropnie zle czuje to mi tylko odpowiada ze co Ci na to poradze :ohmy:
a dzis byl na noc w pracy i wstal o 11 i pojechal do takiego faceta brame montowac i mowie mu czy by nie mogl zostac i zajac sie oliwka bo ja sie zle czuje,to odpowiedzial tylko ze ciekawe jak ma sie nia zajac i w czym pomoc jak ja i tak codzien sie zle czuje :(
normalnie zero wyczucia ma w tym temacie,ale wczoraj po poludniu polozyl sie spac i mowie mu ze moze choc troche mala by sie zajal,bo ja robilam obiad,zmywalam naczynia i chcialabym odpoczac to powiedzial ze jest zmeczony a idzie na noc i musi sie przespac...
po prostu nie moge sie doczekac kiedy maly sie urodzi bo wtedy przynajmniej bede dobrze sie czuc:)
a co do wagi,ja w pierwszej ciazy tez przytylam jakies 5kg,bo na poczatku chudlam przez wymioty,i jeszcze po porodzie spadlo mi 12kg,takze bylam szczuplejsza niz przed ciaza. a mala karmilam przez rok i przez pierwsze trzy miesiace przytylam 10kg bo mialam taki apetyt za to pokarmu mialam ogrom i byl tresciwy mala bardzo sie najadala,teraz juz tego bledu nie popelnie.

12 lata 7 miesiąc temu #363818 przez iwonka_wwa
magda_kielce nie przejmuj się, ja na wizycie jeszcze w kwietniu miałam 17kg na plusie, od tamtej pory na wagę nie stawałam i nie wiem czy chcę. Ale co tam, kochanego ciałka nigdy za wiele ;P Zrzucaniem będę się martwic po porodzie.

Kasiulka rozstępami się nie przejmuj, teraz rozstępy można zminimalizować naprawdę do minimum, tylko trzeba zacząć po porodzie. POdobnież tak to jest, że wydaje się krocie na kremy przeciw rozstępom, a one pojawiają się i tak bo skóra ma do tego skłonności.

Co do męża ja jakoś w marcu przechodziłam straszne załamanie - nowe miejsce zamieszkania, wszyscy znajomi daleko, ja wcześnie poszłam na zwolnienie, a mąż siedział całymi dniami w pracy, a po pracy i tak go nigdy nie było bo a to obiecał coś bratu, a to koledze samochód miał zrobić, a to znów coś wójkowi, itp. Siedziałam w domu sama całymi dniami i ryczałam. Do tego przeprowadziliśmy sie tak, że mieszkamy w jednym domu z teściową, tyle że mamy oddzielne wejscia - my na dole, a ona na górze. Kobieta miła, sympatyczna, ale to dla mnie obca baba i przyłazi do mnie niemalże codziennie i chce pogadać. Z własną mamą było by inaczej (niestety od dwóch lat jest już na tym lepszym świecie), mogłabym się pozwierzać, pogadać, wypłakać, itd. A o czym ja mam obcej kobiecie opowiadać - jakaś zażyłość może się wytworzy, ale ja na to potrzebuje czasu.
No więc taka byłam zdołowana tym wszystkim, że któregoś dnia mąż wrócił do domu, a ja zapłakana powiedziałam że ma mnie zawieźć do taty. Wyprowadziłam się na tydzień, odżyłam i wróciłam do męża. Teraz ma swoje akcje, ale jak ma coś dodatkowego do roboty zawsze pyta czy może - przynajmniej w tej kwestii zaczął się ze mną liczyć.

Koni brzuszek śliczny, krąglutki, super :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363839 przez magda__kielce
iwonka_wwa Ja niestety tez niemam juz mamy a ztesciowa jak to z tesciowa raz lepiej raz gorzej ale wlasnie bardzo mi teraz mamy brakuje zeby sie wyzalic zeby pogadac, zeby sie przytulic jak male dziecko bo sa dni lepsze i gorsze i w te gorsze czuje sie bardzo sama

Ja dzis leze caly dzien w łozku bo boli mnie brzuszek i zaczynam sie martwic co sie dzieje :( chwilami jak na okres wic dzis leze moze maly poczeka jeszcze kilka dni bo moj gin poszedl wczoraj na urlop, mam nadzieje ze porod sie niezacznie w ciagu najblizszych dni

12 lata 7 miesiąc temu #363841 przez Hea
Hej :)

Brzuszki macie śliczne :)
U mnie co do wagi to było 10 kg na plusie a teraz jak wyszłam ze szpitala do schudłam 2 kg...jakoś ostatnio nie mam apetytu.
Co do ruchów maluszka to też są u mnie słabsze (czytałam gdzieś że przed porodem tak własnie jest)
Wiem, że u mnie to już jest bezpieczny okres ale wole jeszcze trochę poleżeć jak lekarz kazał żeby mały jeszcze trochę posiedział zwłaszcza, że jeszcze nasze mieszkanie nie jest gotowe :ohmy:

Aj Ci mężczyźni to nic nie rozumieją...
Ja po powrocie ze szpitala potrafie z byle powodu się rozpłakać bo wiadomo, że to hormony szaleją i jeszcze strach przed porodem a on się dziwi co mi jest :P

12 lata 7 miesiąc temu #363849 przez magda__kielce
Hea mnie zostalo 26 dni do porodu i tez mam nadzieje ze chociaz jeszcze tydzien moj misio posiedzi w brzuszku

A co do facetow to niestety slabi sa psychicznie dlatego to my rodzimy dzieci bo oni po kilku tygodniach nie dali by rady a co dopiero mowic o stresie przed porodem :)

12 lata 7 miesiąc temu #363858 przez Madeline

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363870 przez Kasiulka
Madeline jakie to wszystko przykre :( ale to chyba im wszystkim tak ostatnio pada na głowę :(

iwonka_wwa dziękuję Ci bardzo za dobre słowo, ja tak strasznie się tym wszystkim przejęłam, chodzę dziś i płaczę :(

12 lata 7 miesiąc temu #363889 przez chłopek
a mój dzisiaj w domu płytki kładzie w kuchni, bałagan straszny, i jeszcze nie mogę wejsc do kuhni bo od razu sie złości ze sie patrze i go stresuje

12 lata 7 miesiąc temu #363902 przez Kasiulka
Tak bardzo bym chciała żeby to już był czterdziesty tydzień, Zuzia byłaby najlepszą osłodą w obecnej sytuacji i nie miałabym czasu myśleć o niczym innym. Mam tak kiepskie dni ostatnio, nic się nie układa, jestem wyczerpana :( jeszcze dziś te rozstępy na brzuchu. Nie mam już siły na to wszystko :( :( :(

12 lata 7 miesiąc temu #363904 przez chłopek
kasiulka nie przejmuj sie rozstepami, moja siostra tez ma i jakos sie nie przejmuje a ma 24 lata
ja mam na udach i piersiach

12 lata 7 miesiąc temu #363913 przez Kasiulka
Bardzo chciałabym się nie przejmować, ale jakoś na razie nie umiem. Pewnie z czasem mi przejdzie...

12 lata 7 miesiąc temu #363917 przez chłopek
kasiulka a bardzo widać te rozstepy bo moze byc tak ze urodzisz i one nie będa widoczne

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka