BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 miesiąc temu #447103 przez chłopek
natalczkach na czerwcowkach dziewczyna miala tez podobna akcje z dzieckiem mial goraczke strasznie plakal lekarz na kolke przepisal a na drugi dzien byla w szpitalu bo dziecko zapalenie opon mózgowych miało.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #447122 przez nataleczka_92
Chłopek chyba na lipcowkach bo czerwcowki to u nas;-) jak się nie mylę to Maksia przypadek

12 lata 6 miesiąc temu #447138 przez chłopek
no na lipcówkach :) no ona biedna tyle przeszła

12 lata 6 miesiąc temu #447186 przez Madeline
Szkoda gadac. Czasami aż mi wstyd, ze pracuje w służbie zdrowia :(

12 lata 6 miesiąc temu #447203 przez Joanna
nataleczka brak słów, syf malaria u nas w Polsce, robią z ludzi idiotów, składki biorą a leczyć na nfz nie chcą, tylko trzymać się kieszeni i biegać prywatnie, chamstwo! :angry:
oj ta nasza Polska jeszcze dużo musi się nauczyć...

a ja jutro jadę do chirurga z tą ósemką, wybrałam cały antybiotyk, ale buzie otwieram tak sobie...mam tylko nadzieję, że udam się w końcu zrobić ten zabieg, bo już mam dojść jeżdżenia, dość antybiotyków i w sumie trochę się boję... :blink:

moja Ala dzisiaj strasznie marudna, raz guga sobie do zabawek, śmieje się a za chwilę krzyk i płacz...nie mam pojęcia czy to skok rozwojowy, czy to zęby...a może z wiekiem robi się coraz bardziej wymagająca? :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #447256 przez nataleczka_92
Joanna to trzymam kciuki żeby wkońcu się z ta ósemka udało. To chyba musi być ten skok rozwojowy. Bo widzę że wasze dzieci teraz marudne gdy mój się uspokoił a miał tak samo,gdy wam pisałam;-) a w sumie różnica jest

12 lata 6 miesiąc temu #447322 przez nataleczka_92
Ach no i zapomniałam się pochwalić. Filipek teraz cały czas chce żeby się nad nim pochylać a on dotyka twarzy. A że mój K ma odstające uszy to go łapie za nie haha;-)

12 lata 6 miesiąc temu #447467 przez Koni
chlopek a powiedz mi czym sciagasz i jak? Ja daje radę na raz tylko 50ml ściągnąć ciekawe.czemu :unsure: No chyba że Kacper tyle wyjada że po godzinie tylko tyle się nabiera bo nie wierze że więcej nie ma skoro tak przybiera :huh:

Spróbuje dzisiaj w nocy ściągnąć o ile będę miała siłę!

Dzisiaj 40 minut walczyliśmy :angry: Najgorsze jest to że on smoczek z butli traktuje jak gryzak i nim zrozumie że ma ciągnąć to się na beczy.

12 lata 6 miesiąc temu #447496 przez rybka19834
Hej kochane :)
W końcu znalazłam chwile żeby napisać....nie mam wogole czasu normalnie szok:/ w ta sobotę robimy tez chrzciny i mamy trochę latania.
Więc co u mnie? Mateuszek robi takie postępy ze szok.co dzień to coś nowego:) teraz ma fazke łapać się za nóżki hehe.ale ja się trochę martwię bo z tego co piszecie to wasze maluszki dużo jedzą,mój najwiecej je 90ml co 3-4 godz:/ widzę tez ze zaczynacie wprowadzać jedzonko fajnie:) ja już tez nie mogę sie doczekać ale to dopiero jak mati skończy 4 miesiące.

koni ja mam butelki avent cały zestaw i dla mnie są beznadziejne, najgorsze chyba jakie mogą być, tylko raz je uzylam...do tej pory uzywalam dr Brown ale za dużo części do mycia i kupiłam teraz playtex są super,zobacz może kacperek z tych będzie chciał pić :) z kim zostawisz małego jak wrócisz do pracy bo ja tez planuje iść po nowym roku;)

madeline przykro mi ze twój mąż stracił prace,wiem co tzn bo tez byłam w takiej sytuacji i cieżko było ale napewno jakoś się ułoży;) ja wyjechałam z pl i teraz w życiu bym już nie wróciła...chyba żeby była praca a wiadomo jak jest...wcześniej pisałas o uszach:) tez miałam taka schize ze mati ma uszy odstajace,mąż mnie ochrzanil...szczerze powiem ze tez myślałam zakładać mu opaske na uszy...hehe

joanna śliczna masz corcie widziałam zdjęcia:) wiesz piszesz ze dajesz kleik do mleczka a wcześniej kaszke,i pomyślałam o sobie tylko jakoś sobie nie wyobrażam bo te mleko Mateusza jest takie śmierdzące i gorzkie ze jeszcze jakbym coś dodała to nie wiem... Ale myśle zmienić mu od pól roku na te zwykle enfamil

nataleczka idź prywatnie nie czekaj widzisz jak z ta służba zdrowia jest...mnie to nerw rusza jak czytam jak oni ciebie tam traktują...kiedy to się zmieni:/ synus podobny do oliwci:)

12 lata 6 miesiąc temu #447548 przez nataleczka_92
Hej mamunie u nas nocka straszna. Mały budził się chyba z 10razy. Już nie mam pojęcia o co chodzi. Jestem bardzo bardzo nie wyspana:-( Rybka mój Filipek też ma odstające uszka ale przecież nic z tym nie robię. W tatusia ma;-) i uwaga Filipek przekreca się z plecków na brzuszek;-)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #447579 przez Koni
Witam o poranku :)

nataleczka gratulacje dla Filipka przewrotów :)

rybka najprawdopodobniej w styczniu przyjedzie do nas moja siostra ze swoim synkiem i będzie się opiekować małym a potem zobaczymy ile będę miała godzin i gdzie będę robić bo jeżeli wrócę tam gdzie byłam to będę miała więcej dni i godzin a jak na poprzednie stanowisko to mniej więc wtedy może się uda to jakoś pogodzić z męża praca ;)

Kacper zasnal o 21:15 a ok 1 zaczął szukać cyca i się przebudzać więc dałam mu jeść na spiocha i wstalismy a raczej ja wstalam o 7 a ponieważ zrobił kupkę to go wyciaglam i przebralam, dostał jednego cyca a drugiego poszłam ściągnąć i udało się wydoic 100ml na wieczór ;) Jeszcze lecialo ale już nie sciaglam bo nie wiem czy on i to wypije :unsure:
Teraz zasnal sam w łóżeczku :D

12 lata 6 miesiąc temu #447595 przez nataleczka_92
Ja pije teraz kawusie, Filipek bawi się na macie, wkurza się bo próbuje pszczółke włożyć do buzi a ona mu ucieka;-) a Oliwka jeszcze śpi. U nas od rana leje deszcz

12 lata 6 miesiąc temu #447640 przez Madeline
Witam mamuski kochane :)

Mój synus spał dzis super bo zasnął o 21 i spał do 5 dostał butle i spał do 9 teraz dalej śpi, ale o 9 wypił tylko 90ml i to było bardzej wciskanie, bo chyba dziaselka go swedza, bo ta butla tak jakby drapal nią nimi.

Nataleczka gratuluję przewrotow :) Aleks ostatnie kilka dni też mi się budził często w nocy, przez sen płakał. Potrafił się budzić z zegarkiem w ręku co godzinę. Moze skok albo ząbki?

Koni twój synus też ostatnio ładnie śpi. A jak idzie praca z butla?

Dziewczyny wczoraj zaszalalam. Obcielam włosy na chłopaka tylko grzywke zostawilam dluzsza i pofarbowalam sobie na ciemno. Jak będę miała czas to zrobie sobie zdjęcie i wstawie na face. Nie mogę się jeszcze przyzwyczaic :p Ale mężowi się podoba :)

12 lata 6 miesiąc temu #447650 przez nataleczka_92
Madeline kochana może to i ząbki-choć u nas trwa to już jakiś czas. Ale zauważyłam że jak np pije mleczko a wypadnie mu smok to jest straszny płacz. Może lada dzień coś tam wyjdzie bo chodzę jak zombie;-) dziś na noc dam mu ta ampułke Camilia to jest takie uspokajające od zabkowania. A żel mam Calgel na dziaselka-jest nie drogi a naprawdę skuteczny(choć na chwilę). Madeline koniecznie pochwal się fryzurka;-) też chciałabym ściąć bo nie mają moje włosy żadnego kształtu-ale troszkę mi szkoda bo mam w sumie już za ramiona,ale i tak wiąże tylko w kitke

12 lata 6 miesiąc temu #447685 przez chłopek
rybka super sa te playtex ja mam akurat z tego kubki niekapki :) dostałam od ciotki z USA i chciała bym jeszcze :)
koni ja mam taki normalny ręczny laktator taki allegro.pl/laktator-reczny-lakta-plus-i2689565490.html kolezanka mi pisala ze najlepiej sciagac rano i na wieczór kawa zbożowa,
ja wczoraj z obu sciaglam 125ml

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka