BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #446202 przez chłopek
ide spac odezwe sie jutro jak będe w domu, buziaki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #446206 przez Koni
No właśnie widzę że się uspokaja ale tylko na chwilkę więc skoro go to uspokaja to chyba faktycznie zęby?!

Oj nataleczka biedna jesteś :( Daj znać jak tam w poniedziałek po gastrologu!

Ja też zaraz idę spać bo mi się oczy zamykają powoli :P

12 lata 2 miesiąc temu #446207 przez Madeline
Ale my dzis mieliśmy ciężka noc, szkrabus poszedł spac o 20:30 i budził.się o 22, 23, 24 i 1 dostał butle spał.do 6.butla i teraz znów się budzi i znów po godzinie. Ale coś mu się śni.albo go boli. Bo płacze przez sen wloze mu smoka podziumdzia, wypluje i znów ryk. A oczy ma zamknięte.

Nataleczka trzymam kciuki by się wszystko ułożyło w poniedzialek i ci wkoncu pomogli.

Koni.jak masz gryzaka wodnego to wloz go na chwile do lodówki, bo gdzieś czytałam ze zimny bardziej łagodzi te swedzenie.

12 lata 2 miesiąc temu #446219 przez nataleczka_92
Hej kochane. U nas nocka taka w miarę. Mały obudził się o 3,później o 6 ale wypadał mu smok i co chwilę jęczał. Dzięki kochane za wsparcie i kciuki:-*

12 lata 2 miesiąc temu #446221 przez Koni
Hej, hej :)

Ja to coś czuję że tym naszym dzieciom zaczęły iść ząbki :P

Na szczęście Kacper jak już w końcu zasnął po 21 to spał do 3 chwilke pojadl z jednego cyca i poszedł dalej spać o wstał dopiero o 7:30 i właśnie je cyca tego co go w nocy nie ruszył bo jeszcze chwilka i by była eksplozja :P

12 lata 2 miesiąc temu #446231 przez magda__kielce
Hej dziewczynki czytam was czesto ale niemam kiedy sie udzielac bo moj maly zaraz wyczowa ze pisze na kompie i niepodoba mu sie to
Jesli chodzi o to wstawanie w nocy to my mielismy tak w piatek ze budzil sie z placzem a wzasadzie plakal przez sen wiec moze to taki jakis etap:( choc bylam przerazona
Dzis noc byla super misio zjadl o20 i spal do2 a potem do 5 wiec dla mnie to wielki wyczyn bo Bartus raczej glodomorek i max 4 godzinki bez jedzenia wytrzymuje ale mam nadzieje ze jak wprowadze kaszke to bedzie lepiej
A wlasnie powiedzcie mi jaka kaszke podajecie i ile bo czytalam ze podajecie
My dzis pierwzy raz bedziemy pic soczek:)
Czytajac w ktoryms poscie o wadze waszych maluszkow i moj misio to jednak wcale nie kruszynka wazy7300:)
nataleczka pozdrawiam i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

12 lata 2 miesiąc temu #446263 przez nataleczka_92
Magda kielce nie pamiętam z którego dokładnie Twój maluszek jest ale mój z 12 i w środę ważył 7250;-) ja mam kaszke waniliowa ale mamy za bardzo nie chce jej pić. Dziś spróbujemy łyżeczka. Mój synuś wstał o 8 a teraz już śpi:) właśnie dziewczyny czy u was jest już jakaś regularność?bo u nas pory snu i wstawania są mniej więcej takie same

12 lata 2 miesiąc temu #446269 przez Joanna
nataleczka u nas jest regularność,jak najbardziej :) Ala zasypia 20.00-20.30 i śpi przynajmniej do 7.00 :) kąpiel po 19.00 :blink:

dzisiaj wstałam o 6.30 żeby przygotować wszystko dla gości w tym obiad, myślałam że Alicja pośpi a o 7.00 już się obudziła...wypiła mleczko i położyłam Ją jeszcze z nadzieją, że zaśnie abym mogła coś porobić w kuchni i udało się, bo pospała do 9.40 :kiss: chciałam jeszcze obrus wyprasować, ale Ala ciągle siedzi mi na kolanach, a jak Ją odłożę to płacz, echhh ;)

12 lata 2 miesiąc temu #446272 przez Joanna
magda-kielce ja od trzech dni daję Ali na spróbowanie kilka łyżeczek kaszki mleczno - ryżowej o smaku bananowym i wcina z apetytem :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #446275 przez Koni
nataleczka u nas Kacper przeważnie spi od 21 do 4 potem cyc i budzi się ok 7 rano cyc i jeszcze dosypiamy ;)

magda_kielce to kawał chłopa z Bartusia ;) Musisz ustawić sobie suwaczek to będziemy wiedziały ile już ma :P

Co do kaszek to ja miałam zamiar zacząć od kleiku ale chyba najpierw podam kaszke mam malinowa i bananowa i teraz pytanie ile dajecie kaszki na ile wody żeby polecialo to z butelki bo muszę go do niej przyzwyczaić ;)

Joanna poraz kolejny napiszę zazdroszczę że Ala przesypia całe noce!

12 lata 2 miesiąc temu #446278 przez nataleczka_92
Joanna a z jakiej firmy masz kaszke? Bo mój waniliowej z butli nie chce pić:-( to ładnie Alicja Ci pospala. Ja też mogę coś zrobić jedynie jak mały śpi. Bo jak nie to najlepiej jak go trzymam;-) a powiedz mi jeszcze Ty kupujesz mleko 800g?na ile Ci wystarcza?

12 lata 2 miesiąc temu #446283 przez Joanna
koni nie narzekaj, Twój synuś i tak ładnie śpi :) jeszcze do niedawna moja Alicja też budziła się koło 4.00 na mleczko, a potem sama się przestawiła :blink: wiesz, ja Jej podaję łyżeczką i bardzo fajnie nam to idzie, bo już wcześniej zaczęłam podawać witaminkę na łyżeczce :) nie wiem, czy będę w ogóle dawała Jej kaszkę do picia przez butelkę...może później, musiałabym kupić smoczek do kaszek itp. a póki co daję jedną miarkę kaszki do miseczki i wlewam wody na oko, aby była bardziej płynna :) w tej chwili zajadamy się kaszką mleczno ryżową z bananami i obserwujemy czy nie ma reakcji alergicznej, ale póki co nic nie ma :) jak mnie bolała ta ósemka, to kupiłam sobie tą kaszkę i ją piłam :silly: a że zostało trochę i paczka może być otwarta przez 3-4 tygodnie to podaję Ali :)

12 lata 2 miesiąc temu #446285 przez Joanna
nataleczka ja mam dwie kaszki z bobovity mleczno ryżowa z bananami i ryżowa z jabłkami :) może zmień smak kaszki albo kup taką ryżową i przygotuj na Waszym mleczku :)

teraz kupuję bebilon ha 400g, bo w dużych puszkach nie ma...mam do tego enfamil zwykły też 400g. Mieszamy Alicji mleko z racji alergii, którą miała. Aktualnie wszystko zeszło,a buźkę ma gładką :) trudno mi powiedzieć na jak długo nam starcza mleko...powiem Ci, że wcześniej jak piła tylko enfamil to puszka 400g wystarczała na 5,5 dnia :side: a Wam 800g na ile dni starcza?

12 lata 2 miesiąc temu #446287 przez nataleczka_92
Koni ja jak podaje kaszke butla ta tomme tippe smoczek od 3m to wlewam 150wody i 4miarki od mleka kaszki. Joanna nam opakowanie 800g wystarcza na 7dni

12 lata 2 miesiąc temu #446298 przez Joanna
nataleczka tylko na 7 dni? no tak, przecież Twój synek wypija więcej mleczka od Alicji :) ja też mam większy smoczek 4+, więc w najbliższym czasie może spróbuję podać Ali kaszkę do picia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka