BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #445839 przez Joanna
Witam się jako pierwsza z tego co widzę :)

u nas wszystko w porządku, wstaliśmy o 8.00, standardowo :) bardzo się cieszymy z mężem, że Alicja przesypia nam noce, kochany Skarbuś :kiss: dzisiaj jest mniej marudna, odpukać :blink: okazuje się po wczorajszym dniu, że Ala domagała się trzymania na kolankach, a jak Ją odkładałam do leżaczka to płacz...także siedziała z nami i patrzyła jak jemy kolację :woohoo: w ogóle zaczyna nam się unosić, jakby chciała usiąść, ale nie pozwalamy jeszcze ;)

pogoda brzydka, pochmurno także ze spacerku nici, a szkoda bo dzieci mają wtedy lepszy apetyt i lepiej śpią :P

a ja prawie posprzątałam mieszkanko, wzięłam się za to solidnie, jak nigdy :blink: aż mąż się dziwił, że mnie tak naleciało :side:

teraz w piekarniku siedzi jabłecznik z kaszą manną, mniam :laugh: jutro mamy gości, przyjeżdża mój wujek z żoną i 15 miesięczną córką - moją kuzynką :lol:

Buziaki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #445840 przez Joanna
iwonka moja Ala zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich i pozwala wziąć się na ręce, jeszcze...bo czasami też coś Jej się nie podoba :blink: w ogóle moja znajoma ma synka półrocznego i jeszcze do niedawna brałam Go na ręce a ostatnio był płacz...znajoma mówiła, że Mały już teraz pozwala tylko mamusi na noszenie na rękach a do innych nie chce. Gdzieś właśnie czytałam że około 5-6 miesiąca dzieci lgną tylko do rodziców i słusznie :)

12 lata 2 miesiąc temu #445863 przez nataleczka_92
A to mój maluszek w czasie jedzenia zupki;-)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #445872 przez Madeline
U nas jeśli chodzi o siedzenie to jest ryk jak leży polsiedzaco on musi siedzieć, bo inaczej to jest tragedia :)

12 lata 2 miesiąc temu #445957 przez Joanna
Udało nam się wyjść na spacerek :) :)
w ogóle jakoś dzisiaj pusto na naszym forum...każdy zajęty w weekend :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #445959 przez Joanna
w ogóle dzisiaj Ala strasznie rwała się do siedzenia, i na chwilkę pozwoliliśmy Jej, raz u mnie a raz u męża :) siedzi jak stara dosłownie, jest przy tym bardzo stabilna, podejrzewam że do grudnia może będzie siedzieć :cheer: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #445984 przez Koni
Cześć mamusie ;)

U nas dzisiaj słoneczko świeciło więc też pospacerowalismy :D

nataleczka Filipek słodki a jaką buźkę ma usmarowaną ;) My jeszcze 1,5 tygodnia i też tak będziemy wyglądać :woohoo:
A i najlepszego dla 4 miesięcznego kawalera :kiss:

madeline Kacper też już nie daje się położyć a w pozycji pollezacej to już krzyczy jak siedzi :P

Joanna Kacper też jest bardzo stabilny i nawet wczoraj koleżanka się zdziwiła że aż tak i też się śmiała że od się do siedzenia rwie bo się od niej odpychal.
Mój siostrzeniec siedział jak skończył 5 miesięcy więc może i Kacper będzie taki szybki ;)

12 lata 2 miesiąc temu #446028 przez nataleczka_92
Witam mamusie. Mnie znów złapał ten ucisk. Mąż pojechał na noc do pracy. Ja siedziałam z Filipem i nagle mnie tak złapało że nie mogłam wytrzymać. Myślałam że umrę. Jeszcze nigdy mnie tak nie bolało. Na dodatek takie poty ze mnie leciały a było mi cholernie zimno. Wezwałam pogotowie,ale zrobili mi tylko ekg które wyszło dobrze. Pokazałam im te moje wyniki i skierowanie. A że nie mogłam dziś pojechać to kazał mi przyjść ze skierowaniem w poniedziałek kiedy mąż ma wolne i zrobią gastroskopie i zobaczymy co dalej. Ale do tej służby zdrowia to normalnie masakra. Myślałam że cokolwiek mi pomogą a tu nic. A ja się tak męcze i to jeszcze przy opiece nad dziećmi.

12 lata 2 miesiąc temu #446031 przez Joanna
nataleczka mój mąż też jest dzisiaj na noc w pracy, jejku współczuję, miejmy nadzieję, że w poniedziałek Cię zbadają i będzie wiadomo co Ci dolega :kiss: w ogóle za każdym razem robią Ci ekg, tylko po co?

12 lata 2 miesiąc temu #446046 przez nataleczka_92
Joanna bo moje objawy są objawami zawału. Klucie w klatce,poty a uczucie zimna. I choćby to że w ciąży cały czas leczyłam się na nadciśnienie. Ale bardzo marzę o tym żeby wkońcu ktoś mi POMÓGŁ!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446047 przez Koni
nataleczka biedna jesteś z tym bólem :( Mam nadzieję że w końcu Ci coś pomogą.

Kurcze próbuje uśpić Kacperka ale co przysnie to się budzi z ogromnym płaczem i go uspokoić nie idzie :(
Nie wiem czy to nie zęby :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #446087 przez Madeline
Nataleczka oby wkoncu ci pomogli, bo nie potrzebnie się meczysz bidulko :-(

Koni moze faktycznie zeby? Mojego synka chyba dziasla swedza bo wkłada wszystko do buzki i tak jakby drapal się tymi rzeczami. A slini się strasznie :p

Kochane dzis tak patrzylam na mojego synka i łzy mi szczescia poleciały, ze mam takie cudowne dziecko. Wiele par nie moze mieć swoich dzieci a nam się poszczescilo. Bogu za to dziękuję :-*

12 lata 2 miesiąc temu #446097 przez Joanna
koni to może być ząbkowanie, podobnie jak u mojej Alicji :blink: też się ślini więcej od jakiegoś czasu, i zauważyłam, że bardzo chętnie podgryza sobie gryzak wodny, widać swędzą Ją dziąsła :)

madeline to prawda, tyle kobiet nie może mieć ukochanego dziecka...ja coś o tym wiem, bo Alutka jest dla nas cudem i czasami jak patrzę na Nią i sobie pomyślę, że mogłabym Jej nie mieć to aż łzy lecą :kiss: Kocham Alunię nad życie, jest dla mnie wszystkim :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #446135 przez Koni
Jestem wykończona :dry: Próbowałam go uśpić od 19 a zasnął dopiero teraz :( Darł się w nieboglosy i nawet cyca nie chciał :( Lulanie na rękach też nie wiele pomagało! Kacper ma już od jakiegoś czasu bielsze dziaselka przy dolnych jedynkach a slini się niesamowicie, jak mu sliniak złożę to zaraz jest mokry a dziasla non stop smaruje paluszkami albo zabawkami.
Ciekawe czy teraz się nie obudzi :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #446142 przez nataleczka_92
Koni ja z Filipkiem miałam to samo już parę tyg wcześniej. Kupiłam mu kilka dni wcześniej w aptece żel na dziasełka i takie ampułki Camilia i jest poprawa. Choć dziś bardzo mało jadł i cały czas płakał ale tak jakby mu ząbek przebijał

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka