BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #444909 przez nati.olsztyn
*Dokladniej: gdy dziecko rozpocznie 5 miesiac zycia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #444911 przez Koni
nataleczka no właśnie ja kupiłam dzisiaj te 3m+ i zastanawiałam się czy będą dobre do kleiku ;) Ją zamierzam na razie ściągać mleczko i mu podawać no ale zobaczymy jak mi to wyjdzie :P

Co do krzesełka to w sumie miałam mu kupić trochę tańsze i tego nawet nie brałam pod uwagę ale tamto nie miało pozycji pollezacej i nie można było składać tych raczek jak nie będzie tacki żeby dziecko mogło jeść z nami przy stole a że była wyprzedaż bo sklep likwidują to weszliśmy i pani mi to bardzo polecala. Kosztowało nas 85€ a było przecenione że 120€ cena naprawdę super bo na necie właśnie najtaniej znalazłam po 120€.

nati.olsztyn witaj s powrotem :)
Ja też słyszałam że gluten po 6 miesiącu ale jak chcesz to już teraz podawać to jest kaszka manna z nestle po 4 miesiącu _)

12 lata 2 miesiąc temu #444913 przez chłopek
ja jeszcze nie wprowadzam, zaczne ok 6 miesiaca

12 lata 2 miesiąc temu #444917 przez nati.olsztyn
Tylko ile to jest 2-3g?:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #444923 przez Joanna
nati.olsztyn gluten wprowadza się do diety dziecka po 6 miesiącu, jeśli chodzi o urozmaicanie diety to po 4m-cu dzieci karmione mm,a po 6 m-cu piersią :blink:

koni bardzo fajne krzesełko :) ale nam póki co wystarcza leżaczek z regulowanym siedziskiem i wysokością :) krzesełko planujemy kupić Ali w grudniu, na święta :)

dałam dzisiaj Alci na spróbowanie kaszki bananowej z nestle albo z bobovity i zajadała się,a jak zabrałam to był nerw i płacz :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #444924 przez Olga
nati.olsztyn napisał:

Wg nowych zasad podobno od 4. miesiąca można już zacząć gdy się karmi piersią, a przy karmieniu mieszankami między 5-6 miesiacem. I tak mi pediatra mówiła.

To chyba całkiem odwrotnie,na piersi nie trzeba do 6 mies.nic wprowadzać :) Nigdzie jeszcze nie słyszałam,żeby było odwrotnie ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #444927 przez chłopek
a moje dziecko nie chce zadzych słoiczków:) Ksawcio tez nie chcial

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #444934 przez Koni
Joanna ja też dzisiaj nie planowalam tego zakupu ale jako że nadarzyła się okazja to skorzystałam ;)
Poza tym myślę że i mi będzie wygodniej jak nie będę musiała się schylac do małego tylko ustawie sobie odpowiedni poziom :P
Na święta dostanie coś mniejszego bo później tego z Polski nie zabiore :P

Ja też słyszałam że na piersi nie trzeba nic więcej ale jak ktoś chce to może. Moje pytanie jest tylko takie czy ta kaszke wsypuje się ugotowana czy te 3g mają być proszku do tej zupki?

chłopsk ty też już zaczęłaś podawać?

Ja czekam do pełnego 4 miesiaca

12 lata 2 miesiąc temu #444949 przez Joanna
koni kaszki mleczno ryżowe są na bazie mm, z kolei kaszki ryżowe są do przygotowania na mm :) generalnie jedną albo drugą wsypujesz do mleczka,jeśli chcesz aby dziecko piło ją przez butelkę :blink: jeśli chcesz podać łyżeczką,to trzeba ją przyrządzić zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu,oczywiście na początku nie podasz pełnej porcji bo dziecko chyba by pękło, ale np.1/3 stopniowo zwiększając porcję :)

ja mam w domu te dwa rodzaje kaszek mleczno ryżowa z bananami i ryżowa z jabłkami :blink:

w ogóle sprawdziłam na opisie herbatek hipp, że 4g to jedna czubata łyżeczka, więc 3g to pewnie płaska łyżeczka :)

12 lata 2 miesiąc temu #444954 przez Koni
Joanna ja mam troszkę kaszek przywiezionych z PL ale chce zacząć od kleiku. Muszę oduczyc Kacperka zasypiania przy cycu i lepiej to zrobić teraz niż jak wrócę do pracy ;)

12 lata 2 miesiąc temu #444955 przez Joanna
koni ja też mam w domu kleik ryżowy, on się potem fajnie nadaje też do zagęszczenia np. deserku czy warzywka/zupki :)

12 lata 2 miesiąc temu #444956 przez nataleczka_92

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #444961 przez nati.olsztyn
To nie ma byc jeszcze rozszerzanie diety a tylko tzw. ekspozycja na gluten. A właśnie przy karmieniu piersią można zacząć ją wcześniej ponieważ pk w pewnym sensie chroni przed chorobą trzewną, a mm nie.

12 lata 2 miesiąc temu #445002 przez chłopek
koni ja nie zaczełam podwać tylko dałam mu tak troche na spróbowanie, bo miałam zostawione dla Seby ale mąz dał Ksawciowi bo nie wiedział no i troche Sebkowi dałam ale nie chciał wogóle jeść,

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka