BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #444290 przez chłopek
no to znaczy ze Natalka dogoniła do naszych dzieciaczkow

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #444291 przez blue01
ok,uciekam bo mi cos marudzi,do uslyszenia :)

12 lata 2 miesiąc temu #444299 przez asia886
cześć mamusie co tam u was?

12 lata 2 miesiąc temu #444323 przez nataleczka_92
Chłopek i co kupiłas szafke do łazienki w biedronce? Ja dziś po 18 idę do gina wkońcu. Ciekawe co mi powie... Jak będę wracać to wstąpie do biedronki bo mają być fajne kozaczki dla dziewczynek,zobaczę dla Oliwki. Mój Filipek bardzo senny. Ciągle rozpalony jest

12 lata 2 miesiąc temu #444470 przez chłopek
nataleczka kupilam, maz wieczorem moze złozy

12 lata 2 miesiąc temu #444473 przez chłopek
czesc asiu jak maluszek

12 lata 2 miesiąc temu #444507 przez Natalia^^
Blue nie pamiętam w którym tyg urodziłaś??
Mój jas jest z 30 tyg.

Z ta dziewczynką co raczkuje to nie wierzyłam dopuki nie zobaczyłam i byłam w ciężkim szoku.

12 lata 2 miesiąc temu #444559 przez nataleczka_92
ja wlasnie skończyłam sprzątać. Ale tak mi się nie chciało strasznie:-( a na dodatek cały balkon mam czarny bo od godziny 7 coś robią przy naszym bloku. Pozatym ten wypoczynek co kupiliśmy jest czarny i trochę żałuję bo wszystko na tym widać a jakoś po ciąży mi się tak zmieniło że jak choć trochę jest brudno to zaraz mam nerwy i muszę sprzątać a wcześniej mi to nie przeszkadzało. Nawet jak mój K je w pokoju to zaraz się dre na niego:-( wogóle to mamy ten włochaty dywan i też mnie wkurza bo ciężko go porządnie odkurzyc. Przepraszam za moje żale ale już mi lepiej;-)

12 lata 2 miesiąc temu #444561 przez nataleczka_92
a i wogóle to lżejsze dzieci wszystko zaczynają szybciej robić-tak mi się wydaje. Mojej koleżanki córeczka miała pół roku jak śmigała w chodziku taka sztywna była. A ważyła wtedy nie całe 7kg. Ale drobna się też urodziła 2500kg mimo że dziecko donoszone. Natalia-Blue urodziła Natalke w 36tyg.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #444576 przez Joanna
Cześć mamusie :)

my niedawno wróciliśmy z zakupów :) udało nam się, bo teraz pada deszcz :dry:
do jesiennego kombinezonu dokupiłam Alci taką fajną, polarową czapusię z misiem i rękawiczki :kiss: wzięliśmy też do kawki napoleonki,bo tak za mną 'chodzą' :silly:

Ala kochana, wstała koło 8.00 wypiła 180ml mleczka, a jak wróciliśmy ze sklepu to po ponad 4 godzinach znowu 180ml :) także zwiększyliśmy porcję i w ten sposób wyrównujemy brakk posiłku nocnego,a ja nie muszę się już martwić :) teraz wystarczą spokojnie 4 posiłki co 4 godzinki :side:

Tak jak myślałam, dzieciaczki,które miały wagę urodzeniową niższą od średniej zawsze doganiają rówieśników a nawet ich wyprzedzają :woohoo:

nataleczka_92 czasem trzeba się pożalić i od razu robi się lepiej,prawda? :laugh:
Ciebie boli głowa,a mnie ząb :( ból promieniuje na ucho,migdał i w ogóle...mam nadzieję, że antybiotyk w końcu zacznie działać...
natalia ile Twój Jasio już waży? bo gdzieś mi to umknęło :blink:

no nic, trzeba wziąć się za prasowanie...a ciężko jak coś boli ;)

12 lata 2 miesiąc temu #444630 przez nataleczka_92
Joanna no tak aż lepiej się robi jak można się wyżalic;-) mnie też coś ta ósemka zaczyna pobolewać:-( u nas całą noc padało a takto cały czas się chmurzy. Czasem niebo aż czarne. Filipek dziś strasznie śpiący i spokojny. Ciągle się przytula. Cały czas rozpalony jest,mimo że wkładam mu czopek. I katar ma okropny aż mu leci ciągle z noska:(

12 lata 2 miesiąc temu #444646 przez chłopek
u nas Ksawcio gorączkę ma i markotny

12 lata 2 miesiąc temu #444695 przez Madeline
Dziewczyny mój skarbuś też coś rozpalony jest, a gorączki nie ma, grubo też nie jest ubrany. Nie wiem od czego.

Cieszę się, bo złożyłam wniosek o becikowe (i wcale nie trzeba mieć 504 zł na osobę,tylko musi być zaświadczenie od ginekologa) i o rodzinne, dobre parę zł do przodu.

12 lata 2 miesiąc temu #444715 przez chłopek
madeline o to podstawowe becikowe nie trzeba miec 504 na osobę ale o to drugie dodatkowe tak

12 lata 2 miesiąc temu #444774 przez nataleczka_92
Madeline tak jak pisze Chłopek o te pierwsze nie trzeba ale o drugie i rodzinne nie może przekroczyć 504 na osobę. A pozatym coś słyszałam że becikowe trzeba złożyć do trzech miesięcy od urodzenia dziecka... Ja już po wizycie. Wszystko ok,ładnie się zagoilo wszystko. Pobrał mi cytologie-wynik za 3tyg. Kurcze jak mnie boli ten ząb! Chyba muszę iść prywatnie -niestety w naszym kraju jak się nie zrobi prywatnie to przyjdzie nam cierpieć! Tylko na co idą te składki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka