BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #446315 przez Koni
Joanna ja nie narzekam tylko mam nadzieje że w końcu będzie spał całą noc bo jak wrócę do pracy to ciężko będzie tak wstawać :blink:

nataleczka_92 dzięki :) W przyszłym tygodniu może mu podam pierwszy raz :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #446342 przez Madeline
Kochane ja mam kaszke ryzowa z bananami ale zaczniemy podawać dopiero za ok turze.

Kurcze tak się trochę martwię czy Olus za szybko mi nie siada, bo on już chwilę bez trzymanki siedzi. Boję się o jego kręgosłup :( ale jak np leży sam i ma pod głową ciut grubsza poduszkę to podnosi głowę i nóżki i probuje siadać. A jak go kładę płasko to ryk i krzyk.

12 lata 2 miesiąc temu #446364 przez Joanna
madeline z moją Alicją jest podobnie, cóż na chwilkę od czasu do czasu trzeba posadzić, bo inaczej płacz będzie :side:

12 lata 2 miesiąc temu #446366 przez nataleczka_92
Madeline nie martw się. Widocznie Twój synuś jest na tyle silny że może niedługo będzie siedział. Przecież na siłę go nie przytrzymasz. Mój jak leży na podusi to też unosi głowę i trochę ciała

12 lata 2 miesiąc temu #446368 przez mloda_mamuska
Joanna ale masz super,ze Ala juz tak dlugo spi ! jak Wy to zrobiliscie???
chociaz u nas tez nie jest źle,bo maly po 4,5 godzin spi.ale az tyle u Was. w szoku jestem ;D no i zazdroszcze ! :)

DZIEWCZYNY a Wazsze maluszki nie maja zadnych zatwardzen ani nic takiego po kaszkach ?

Dziewczyny a co polecacie na ząbkowanie? ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446371 przez Joanna
młoda_mamuśka Alicja sama się przestawiła :) na początku jako noworodek budziła się średnio co 2 godziny, potem tylko raz koło 4.00 i od dwóch tygodni budzi się dopiero rano, a jest w zasadzie na samym mleczku :kiss: także nic specjalnego nie robiliśmy :) moja mama to się dziwiła, że Ala nam na początku nie przesypiała nocki, bo ja i mój brat spaliśmy w nocy, potem teściowa też mi mówiła, że mąż i jego siostry tak samo spały w nocy, więc to może rodzinne :laugh:
kochana, tak jak pisałam wcześniej podaję od 3 dni troszkę kaszki, dzisiaj np. nie dopiła mleczka a szkoda mi było wylać, więc dodałam miarkę kaszki i ładnie zjadła z łyżeczki, ba sama sobie nawet próbuje wkładać do buźki :lol: póki co kupki są codziennie, bez zmian :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446372 przez Koni
Madeline napisał:

ale jak np leży sam i ma pod głową ciut grubsza poduszkę to podnosi głowę i nóżki i probuje siadać. A jak go kładę płasko to ryk i krzyk.

My mamy dokładnie to samo :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #446374 przez Madeline
Koni ale fajowy pajacyk :) ja jestem ogromną zwolenniczką pajacykow przynajmniej nic go nigdzie nie uwiera :) A synus to maly przystojniak :) slodziaczek :)

Dzięki dziewczyny za wsparcie, boję się a moze i też niepotrzebnie panikuje.

12 lata 2 miesiąc temu #446416 przez Madeline
Koni zapapugowałm za Tobą z suwaczkiem :) Mam nadzieje, ze ni bedziesz zla :P

12 lata 2 miesiąc temu #446427 przez Koni
Madeline ja też uwielbiam pajacyki :) Na wyjście czy jak są goście to wiadomo że go ładnie ubieram ale po domu chodzimy w pajacach :)
A co do suwaczka to czemu miałabym być zła? hehe :P

12 lata 2 miesiąc temu #446429 przez nataleczka_92
A ja jutro po południu wybieram się do tego szpitala do tego gastrologa. Bardzo się boję tej gastroskopii że zwymiotuje itp:-( wogóle to Wam powiem że taka jakąś blokadę mam przed jedzeniem. Boję się że jak cokolwiek zjem to będzie znów mnie uciskac:-(

12 lata 2 miesiąc temu #446433 przez Koni
nataleczka_92 będzie dobrze :) Mój mąż miał gastroskopie 2 razy więc da się przeżyć :P

12 lata 2 miesiąc temu #446460 przez chłopek
koni mój jak by tak leżał jak Kacper to juz by siedział,
ja mojemu jeszcze kaszy nie podaje i dopiero jak skonczy 5 miesiecy podam nie ma sie co spieszyc

12 lata 2 miesiąc temu #446466 przez Koni
chłopek Kacper też wierzgał nogami żeby się podnieść :)
Ja też bym nic nie podawała ale ponieważ końcem stycznia wracam do pracy muszę nauczyć go jeść coś innego niż cycek :dry: Dzisiaj próbowałam podać mu herbatkę i zgadnijcie czy wypił :unsure: Oczywiście gryzł butelkę bo go zęby swędziały ale żeby się napić to nie :angry:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446474 przez Joanna
Goście pojechali :) było bardzo fajnie, porozmawialiśmy sobie jak nigdy :) w ogóle uzmysłowili mi, że nie warto podawać dziecku tych kaszek smakowych, bo to sam cukier a ilość owoców jest znikoma, ba jak sprawdziłam skład to nawet nie ma owoców tylko proszek o danym smaku, masakra! :ohmy: dobrze, że Ala tylko spróbowała, a jadła bo słodkie. Więcej Jej nie podam takiej kaszki, chyba że raz od wielkiego dzwona w formie deseru. Będziemy podawać kleik, a później do niego będziemy dokładać owoce ze słoiczka :) ja rozumiem, że dziecko też może lubić słodkie, ale od małego nie ma co uczyć złych nawyków...ale to jest moje zdanie :blink: w ogóle Alutka dostała taką fajną zabawkę w postaci gryzaków i grzechotek, które grają, a dla Ali to wielka radocha :woohoo:

koni Kacperek śliczniutki :kiss:
nataleczka dasz radę, przeżyłaś poród to i temu badaniu sprostasz :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka