BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 2 miesiąc temu #446780 przez Koni
chlopek mam Tomme Tippe i też butle Avent i żadnej się nie chce chwycić :( Coś czuję że to będzie tak jak ze smoczkiem :angry: Wiem że cyckowe dzieci szybciej wypija mleko matki niż modyfikowane ale ja mu podałam moje mleczko i też marny efekt :S Nic to dzisiaj też spróbujemy :)

Za to noc mieliśmy ładną bo pierwsza pobudka była o 5 :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #446795 przez chłopek
spróbuj jeszcze lovi,

12 lata 2 miesiąc temu #446798 przez Madeline
Mój szkarbus coś marudny jest :( Dzisiaj chce mu podać troszkę jabluszka startego :)

12 lata 2 miesiąc temu #446806 przez Joanna
Cześć kochane :)

u nas noc w sumie ok, ale Alicja obudziła się już o 4.00 tak jak kiedyś, a o 5.00 wypiła 120 ml mleczka :) tak myślałam, że za mało je w dzień, widać głodna była :side: w ogóle zauważyłam, że nie chce dopijać przygotowanej porcji mleka, jakby coraz mniej jej smakowało :dry: dlatego dzisiaj jak zrobiłam jej o 9.00 150 ml to ledwo wypiła 100 ml, a 50 ml zostało...więc odlałam z tego troszeczkę do miseczki, wsypałam 1,5 miarki kleiku i pięknie zjadła :kiss: a jak podsunęłam mleko na łyżeczce to pluła i był płacz. Mam wymagające dziecko :woohoo: cieszę się, że zjada ten kleik tak samo jak te słodkie kasze...

Madeline napisz potem czy smakowało jabłuszko synkowi :) ja za niedługo dodam troszeczkę jabłuszka do kleiku z mlekiem, albo sam kleik do jabłka :woohoo:

nataleczka pewnie, że się martwimy, bo po prostu szkoda, że się męczysz :kiss:

My lecimy do hurtowni dziecięcej po płyn do kąpieli dla Ali i płyn do mycia butelek, od razu rzucę okiem na wózki spacerowe-kubełkowe, bo Ala powoli ma na styk gondolkę :lol:

Buziaki

12 lata 2 miesiąc temu #446940 przez Madeline
Kochane ale się ubawilam :) Starlam jablko na najmniejszych oczkach, potem oddzielilam soczek od jabłka i dodalam po lyzeczce cukru. Dałam mu tylko 3 lyzeczki jabłka i ok 5 lyz soczku. Jejku jakie minki robił. Nie wiedział co to jest. Patrzył na mnie zdziwiony :D a ja się tak usmialam z tego mojego szkraba kochanego :-* Potem jak opanował sztukę jedzenia to łapał mnie za rękę i pchal sobie sam do buzki. Na razie starczy. Zobaczymy jak zareaguje jego organizm. Kochane malenstwo :*

12 lata 2 miesiąc temu #446956 przez nataleczka_92
Madeline mój za pierwszym razem też tak robił. A teraz trzyma mnie za rękę i chce żebym mu jak najszybciej dała;-) kochana a gotowalas jabłuszko?czy podałas małemu takie prosto starte? Ja to zawsze blenderem robię, tylko kupuje słodkie jabłuszka i nie słodze

12 lata 2 miesiąc temu #446969 przez Madeline
Ja cały czas jestem u rodziców na wsi i mąż z sadu przyniósł, ogrzalo się i podałam mu bez skórki starte na tarce na najmniejszych oczkach takich co się trze ziemniaki na placki. Rodzice blendera nie mają.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446977 przez Koni
Tutaj nie ma butelek Lovi a w PL jak na nie patrzyłam to są bardzo podobne do Avent.

My ze stałymi pokarmami czekamy do przyszłego tygodnia i też jestem ciekawa jego reakcji :P

Kacper też wczoraj jak już zalapal butle to trzymał mi ręce i nie chciał dać wyciągnąć ;)

Hehe po którymś z kolei karmieniu wstalismy o 12 :D Jakoś się z łóżka nie mogłam podnieść ale za to się wyspałam :P

Kacperek bawi się z tatą a ja ide się ogarnąć ;)

12 lata 2 miesiąc temu #447018 przez nataleczka_92
Zbieram się kochane do tego szpitala. Trzymajcie kciuki żebym się czegoś dowiedziała wkońcu

12 lata 2 miesiąc temu #447068 przez nataleczka_92
Ale się wkurzyłam. Poszłam na izbę przyjęć w szpitalu a ta pielęgniarka do mnie że tu mi nikt nic nie pomoże bo skierowanie jest do poradni specjalistycznej a nie do nich. Powiedziałam jej że po co z człowieka głupiego robią skoro w sobotę lekarz mi powiedział żebym przyszła. No nic. Weszłam jeszcze do swojego ośrodka. Gastrolog przyjmuje w środę od 12 do 15 i jeżeli mi nic nie pomoże to o 16 też w środę pójdę do chirurga prywatnie

12 lata 2 miesiąc temu #447070 przez chłopek
i to jest własnie polska słuzba zdrowia.
koni lovi maja inne smoczki jak avent

12 lata 2 miesiąc temu #447075 przez Koni
nataleczka czyli dalej nic nie wiesz :( W środę to ja myślę że nawet jak cię nie będzie bolało to powinnas pójść!

chlopek mi się wydawało że są bardzo podobne smoczki :unsure:
Jak na razie spróbuje go nauczyć pić z tej Tomee Tippe zobaczymy czy się uda ;)
A powiedz mi ile ty sciagasz mleka tak na raz? Bo ją w ciągu dnia nie mogę ściągnąć więcej niż 50ml a nie chce mu łączyć mleka z różnych godzin :dry:

Muszę w nocy ściągać bo on mi wtedy jednego cyce tylko je ( w dzień ciągnie oba na raz ;) )
tylko że nie mam siły otworzyć na tyle oczu żeby zejść do kuchni :P

12 lata 2 miesiąc temu #447079 przez Madeline
Nataleczka ale jestem w szoku. Ja pierdziele człowiek nie ma nawet się gdzie leczyć, bo ciągle odsylaja. Fest!

12 lata 2 miesiąc temu #447083 przez chłopek
koni ja ostatnio wieczorem ściagałam i 125ml z jednej piersi

12 lata 2 miesiąc temu #447089 przez nataleczka_92
Madeline ja też jestem w szoku ogromnym. To jest po prostu śmiechu warte co się dzieje. Koni tak w środę choćby się waliło i paliło to idę jak nie tu to prywatnie. Bo wiesz np dziś i wczoraj mnie nie bolało-ale skąd wiem co będzie jutro. Chce wkońcu wiedzieć co mi dolega! Wogóle na służbie zdrowia już dawno się poznałam -Oliwka miała półtora roku, jak dostała strasznej temp i innych objawów. Pojechaliśmy z nią w nocy na pogotowie a tam dali nam witaminę C. Poszłam z nią w poniedziałek prywatnie do pediatry,a dzieciaczyna miała zapalenie oskrzeli. Tak poważny stan że jeśli w ciągu tygodnia po antybiotyku i inhalacjach by jej nie przeszło to czekał nas szpital. Na szczęście wyleczylismy ja

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka