BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #455265 przez chłopek
joanna wez pieluchę namoczona w ciepłej przegotowanej wodzie i przetrzyj buzke w środku jak schodzi to mleko a jk nie no to pesniawka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #455276 przez Joanna
chłopek dziękuję kochana za pomoc :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #455309 przez nataleczka_92
No to dziewczynki już wiecie czemu musimy się wyprowadzić:-/ dziękuję Joanna że napisałas. A Alicja piękniutka:-* jezu jakie mam nerwy na Oliwie już,taka godzina a ona nie śpi tylko lata! Jutro z rana ja budze to może wkońcu na wieczór normalnie zaśnie

12 lata 1 miesiąc temu #455370 przez Madeline
Dziewczyny dzis wracamy do domku,.u rodzicow nie jest zle, ale co u siebie to u siebie :)

Moj synus po tej butli z kaszka znów spal do 5 :p a od pół godz opowiada nam :) kochany :*

12 lata 1 miesiąc temu #455467 przez Natalia^^
Hejo:) Pobudka mamusie:))
My wstalismy o 7 ale z przymusu bo na rehabilitacje jechałam. taraz juz w domku, jaś spi a ja jem śniadanko.
Dziś mam w planie kupić buty bo ja ciągle w balerinkach... i do ortopedy idziemy.

Nataleczka fajnie ze udało Wam sie coś poszukać... u nas jest straszny problem z wynajęciem mieszkania, my chcieliśmy dwa lata temu wynająć ale sie nie udało bo zwyczajnie nie ma mieszkań i kupilismy. choc gdyby nie rodzice to pewnie by sie nie udało bo my nie wykazujemy dochodów.

W srodę byliśmy na zakupach dla Jasia, kupiłam mu butki, kombinezon na zimę i taki polarowy. ogólnie w smyku ubranka nie są tak piekielnie drogie jak myślałam...

Miłego dnia kochane:*

12 lata 1 miesiąc temu #455551 przez nataleczka_92
Hej mamuski. U nas nocka taka sobie a nie śpimy już od 6. Teraz mały dopiero przysypia a ja muszę ogarnąć i później musimy wyjść na zakupy. Natalia my niestety z żadnej strony nie mamy pomocy,a jeszcze moja mama wpedziła nas w długi które my musimy spłacac:-( bo takto napewno też byśmy kupili niż płacić komuś a takto niestety... No ale mam nadzieję że kiedyś się uda:-)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #455659 przez Natalia^^
Nataleczka, to przykre ze musicie spłacać długi, ale nie przejmuj sie każdy zaczyna od zera, my mieliśmy to szczescie ze rodzicie zgodzili sie wziąć na siebe kredyt, no ale ozywiście my go spłacamy. Fajny udało sie wziąć ten kredyt bo jest malejący na 20 lat 80 tys. teraz płacimy jakies 780 zł.

Ale powiem wam ze moim cichym marzeniem jest dom, mówię cichym bo nie mogę narzekać mamy mieszkanko bardzo fajne. ale ja pochodze ze wsi z domku i jakoś nie mogę sie przekonać do bolku.

Wogóle teraz zbieram na tą spacerówkę graco jest świetna, bo moja którą miałam w zestawie jest beznadziejna, pomijając wygląd to jest z śliskiego materiału i Jaś zjeżdża, poza tym budka nie łączy sie z siedziskiem i wiatr tam wieje.

Pytanie do wszystkich jaki krem na zimę dla dzieci??

12 lata 1 miesiąc temu #455739 przez iwonka_wwa
madeline w poniedziałki zostawiam Michasia na godzinkę z mężem bo chodze sobie na pilates. Ale wiem że mąż się dobrze nim zajmie, a teściowej nie badzo ufam. A pozatym jak mam zajecia to nie ma mnie 3,5h a to straaaasznie długo dla mnie :(. Na szczęście to też tylo raz w tygodniu.
I super że synuś już tak ładnie przesypia nocki :)

nataleczka mam ten sam problem, bo u mnie znów Michas o której by nie wstał, czy spi w dzien czy nie to wieczorem oczy jak 5złoty i spac mu sie nie chce. Na szczescie wczoraj juz nie mardził, tylko po prostu nie spał.

koni tak sobie mysle jaki masz laktator? bo od niedawna zaczełas ściągać mleko? Może od niego te pleśniawki, bo wiesz plastik czy guma też mogą mieć lepsze i gorsze gatunki. Sama nie wiem.

natalia a kto nie marzy o domu. Dla mnie mieszkać w bloku jest fajnie jeżeli sie mieszka blisko pracy. Jeżeli i tak się dojeżdza to domek z działeczką o wiele praktyczniejszy. Chociaż trzeba się też wiecej narobić.

Joanna na zdjęcie wózeczka.

A Michaś od 10 jest strasznie marudny jeczy i steka i płącze. Wydaje mi się że brzuszek go boli bo bączki puszca i spina bruszek. Chociaż nie wiem od czego, bo diety nie zmieniałąm. Ale wczoraj i przed wczoraj jadłam babany czego wczesniej nie jadałam. Możliwe że to od tego?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #455740 przez Joanna
Cześć kochane :)

u nas aktywny dzień od rana, na 9.00 byłyśmy u pediatry i przy okazji zaliczyłyśmy z Alutką spacerek, byłam rano zdziwiona jak zobaczyłam 2 stopnie :cheer: ale ubrałam Alę w kombinezon jesienny, gruba czapusia, do spacerówki włożyłam ciepły śpiwór i super :)
odnośnie wizyty...Ala ma tylko lekki katarek, zapobiegawczo mamy podawać witaminę C, a tak zdrowiutka :) ogólnie poszłam, bo chciałam dopytać się o rozszerzanie diety i lekką wysypkę na czole...prawdopodobnie to od jabłka, ale jest tak niewielka, że mamy nadal podawać jabłuszko, powoli marchewkę, potem mieszać i przejść do zupek, skoro Ala nie chce mleka...pediatra mówił, że dzieci czasem tak mają i Ala po prostu pokłóciła się z mlekiem na jakiś czas :laugh: w zamian mamy podawać 2 porcje kaszki dziennie i rozszerzać dania słoiczkowe :blink: pleśniawek nie ma, więc jest dobrze :) ogólnie mamy mieszać rodzaje kaszek, poza malinową, bo uczula i mieszać herbatki itd. Mamy wymagające dzieciątko ze skłonnością do alergii, ale może Jej to przejść w każdej chwili :) waga około 7kg w ubranku, więc waży pewnie 6.800g :) iii dzisiaj kończymy 4 m-ce :kiss: :kiss: :kiss:

nataleczka oj nie ma łatwo, my bez teściów też nie mielibyśmy własnego mieszkanka, ale prędzej czy później wszystko się ułoży :kiss:
natalia my używamy kremu 'robionego' na receptę :)

12 lata 1 miesiąc temu #455767 przez Joanna
Obiecałam, to wstawiam zdjęcia Alci w nowej bryce :woohoo:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #455768 przez Joanna
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #455770 przez Joanna
a tu najpiękniejszy uśmiech pod słońcem :kiss:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #455773 przez asia886
Sliczna alicja:-)
my od niedzieli Lence podajemy obiadek który sama przygotowuje marchewkę z ziemniaczkiem:-) bardzo ładnie je muszę przyznać:-)

12 lata 1 miesiąc temu #455797 przez Madeline
Joanna wszystkiego najlepszego dla Alutki :*

Jakie kolejne skladniki podajecie? Ja narazie podalam marchewke i jabluszko osobno, a dzis podaje polaczenie ich i zastanawiam sie jakie kolejne mozna podawac?

12 lata 1 miesiąc temu #455822 przez Joanna
mój pediatra tak samo mówił, a potem zasugerował marchew ziemniak, dynia, zupkę jarzynową i marchewkową z ryżem :)
kochana jak z jedzeniem u Twojego synka, ile już dzisiaj wypił mleczka? dziękujemy :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka