BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #455859 przez asia886
wiecie co ja podaję marchewkę z kawałkiem ziemniaka do tego minimalny kawałek pietruszki i selera a na koniec gotowania dodaję natkę pietruszki i w trakcie gotowania dodaję minimalnie pół płaskiej łyżeczki kaszki mannej i po ugotowaniu miksuję wszystko i blenderem. w pierwszy dzień Lenka zjadła 40ml a już później je po 100ml

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #455888 przez Koni
iwonka ja mam laktator z aventu ale na pewno to nie od niego bo wszystko jest sterylizowane a piersi myję przed i po ściąganiu zresztą po każdym karmieniu też. Pza tym pleśniawki mamy odkąd Kacper ma miesiąc wyleczymy i zaraz wracają :(

Joanna fajny wózeczek :) Causy dla Alci na 4 miesiące :kiss:

My dzisiaj po raz drugi po marchewce i mamy marchewkowy pajacyk :P Kacper się najadł i zrobił sobie 2h drzemkę :D

12 lata 1 miesiąc temu #455901 przez nataleczka_92
Joanna wszystkiego najlepszego dla Alusi:-* wózeczek super;-) my właśnie wróciliśmy z 4godzinnego spacerku. Strasznie zmarzlam i na dodatek boli mnie głowa:(

12 lata 1 miesiąc temu #455971 przez mloda_mamuska
nataleczka Ty dawałaś MAlemu tylko kleik ryzowy do mleka czy owsianke tez?

Joanna Ala sliczniutka! wszystkiego naj dla Alutki;))))))

12 lata 1 miesiąc temu #455973 przez nataleczka_92
mloda mamuska o jakiej owsiance mowisz???bo pierwszy raz slysze :P
dawalam tylko kleik ryzowy, teraz daje malemu raz dzienne kaszke ml-ryz.

12 lata 1 miesiąc temu #455978 przez mloda_mamuska
nataleczka u nas jest w uk taka marka cow#gate i oni maja owsianke dla dzieci od 4 miesiaca . i ja nie moglam ryzu znalezc i kupilam ta owsianke i myslalam,ze pisalas o tym ostatnio. ale Ty kaszke dajesz...;)))
a jak po kaszce brzuszek reaguje? kupki normalne?

12 lata 1 miesiąc temu #455986 przez nataleczka_92
mloda mamuska wczesniej dawalam miarke kleiku ale gdy Filipek skonczyl 4miesiace to daje mu tez kaszke .najpierw mielismy waniliowa a teraz bananowa a kupki mamy normalne bez problemu ;)

12 lata 1 miesiąc temu #456050 przez Madeline
Joanna musze Ci powiedziec, ze lepiej bo mleczka je teraz 150 ml co 4 godz. Tylko jak mu dalam marchewke z Gerbera (to byla taka plynna) to było wszystko ok, a jak zrobilam po domowemu zjadł, ale brzusio go bolal i marudzil caly dzien

12 lata 1 miesiąc temu #456066 przez nataleczka_92
Madeline a jak robiłas marchewkę małemu? Na parze czy normalnie gotowalas?

12 lata 1 miesiąc temu #456075 przez rybka19834
Hej dziewczyny:)
Ja zalecialam na chwile zobaczyć co tam u was bo sprzątam chatę i jeszcze podłogi mi zostały...ale wszystko robię w miedzy czasie jak maly śpi:/
Słuchajcie co mam podać najpierw marchewke czy jabłko????i jeśli chodzi o kaszę to mam kupić ryzowa i dosypac ja do mleka modyfikowanego czy jak????ja jutro jadę do znajomych do ich synka na pierwsze urodziny.mateuszka zostawiamy u mojej mamy i wracamy dopiero w niedziele:) tego mi było trzeba,sama zaproponowała ze posiedzi to czemu nie...

Koni kurcze lipa z tymi plesniawkami pewnie boli kacperka:(

Joanna fajny wozeczek,miałam podobny dla Dawidka.alunia sliczna!!!!i moc uciskow dla niej:*

Nataleczka to fajnie ze macie juz drugie mieszkanko.

madeline napewno małego od tego bolal brzuszek,mi sie wydaje ze póki dzieci sa jeszcze małe to powinny dostawać sloiczki bo są takie fajne płynne;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456077 przez Joanna
Dziękuję kochane :kiss:

ja też widziałam taką owsianek dla maluszków od 4 m-ca, ale nie pamiętam gdzie dokładnie :laugh:

u nas z jedzonkiem tak sobie...po nocy Ala wypiła 150 ml mleczka i na tym koniec...za to zjadła dzisiaj raz kaszę z 120 ml mleka jabłkową, potem kleik za 120 ml, kilka łyżeczek jabłuszka ( bardzo Jej smakowało :woohoo: ) i na kolację chciałam dać mleko, ale był krzyk i płacz, wieć znowu kaszka tym razem bananowa ze 120 ml mleka...masakra jakaś :dry: same kasze wcina...echh...
musimy dawać słoiczki i pediatra kazał jak najszybciej przejść do zupek...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456108 przez Koni
rybka jeżeli chcesz gęsta podawać łyżeczeką to robisz 200ml mleka modyfikowanego i dajesz 4 łyżki stołowe kleiku jak wodnista to do porcji którą Mati zjada wsyp łyzeczkę kleiku.
Co do sloiczkow to mi lekarz w PL mówił że najpierw warzywka bo owoce są słodkie i trzeba do dobrego przyzwyczajać.
Co do plesniawek to na pewno boli bo i dorosłego boli takie coś a on musi jeszcze buźkę na cycu zaciskac, na szczęście po żelu który dostaliśmy już mu zeszło i oby nie wróciło.

Joanna tak się broniłaś przed kaszkami a Ala i tak sama wybrała ;)

A chlopek to nam zaginęła na tych jazdach :P

mloda_mamuska w Irlandii też jest ta firma i nie wiem czy oni mają kleik ale u nas jest też Aptamil (polski bebilon) który produkuje firma milupa i z nie jest "baby rice" po 4 miesiącu i to też jest kleik ryżowy ;)

12 lata 1 miesiąc temu #456114 przez Kasiulka
Powiedzcie mi ile dokladnie Wasze dzieciaczki zjadają marchewki i jabłuszka?

U nas Zuzia pluje i jak by się zsumowało to może dwie łyżeczki łącznie zjada. ;/ albo jej nie smakuje, albo po prostu nie potrafi jeszcze jeść takich rzeczy.Z butelką nic nie idzie do przodu - nawet jak jej troszkę na język wyciśniemy (podaję tylko moje mleczko) to wypluwa, nie wiem o co chodzi. Butelki, smoczki wszystko sterylizujemy. Z piersi pije normalnie aż się uszy trzęsą, nie wiem o co tu chodzi ;/

koni wiem że metoda drastyczna ,ale próbowałaś z moczem bobaska? Moja mama tak wyleczyła mnie z pleśniawek, a teściowa męża. WIem że wstrętne, ale może to by pomogło?

12 lata 1 miesiąc temu #456131 przez Koni
Kasiulka pierwsze co zastosowalismy jak się plesniawki pokazały to siuski ale bylo tylko gorzej :(
Co do marchewki to Kacper zjada 1/3 sloika i też wypluwa bo inaczej nie umie zjeść :P maluszki mają odruch ssania a do tego używa się języka i dlatego tak wypływają :) o ile się nie krzywi, nie zaciska buzki i nie płacze to jest ok :)

12 lata 1 miesiąc temu #456147 przez Joanna
koni żebyś wiedziała, Ala i tak sama wybrała, skubana :side: w każdym razie kupuję tylko ryżową do zrobienia na naszym mm i z nestle, bo z bobovity ma gorszy skład. Poza tym żeby nie było za dobrze podaję Jej też kleik i mam kupioną kaszkę manną :blink:

ja zaczęłam od jabłuszka, chociaż gdybym wiedziała, że trzeba będzie przyspieszyć tempo z zupkami, bo Ala pokłóci się z mlekiem, to zaczęłabym od marchewki, potem marchew ziemniak, zupka marchewkowa z ryżem, jarzynowa itd. a tak muszę zaczekać do poniedziałku z wprowadzeniem marchewki, skoro ma być jeden produkt na tydzień ;)

rybka skąd ja to znam...ja dzisiaj posprzątałam całe mieszkanie za jednym zamachem, a to tylko dlatego, że mąż wcześniej obudził się po nocnej zmianie w pracy i przypilnował Alcię :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka