BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #457088 przez Madeline
Joanna aktualne dostaje deserek jablko-marchewka po pol sloiczka, a na noc do 150 ml wody, 4 lyz mleczka.i 1 kaszki bananowej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #457104 przez Joanna
madeline a kaszkę podajesz łyżeczką czy z butelki i sypiesz miarki czy łyżki? moja Ala nie chce pić mleczka, z łyżeczki też nie dała się oszukać...po nocy wypija 150 ml na raz, głodna jest to już nie gardzi, wiadomo :blink: ale muszę spróbować dać Jej kaszkę z butelki, tyle że musiałby być rzadsza :side:

12 lata 1 miesiąc temu #457119 przez Madeline
Joanna podaje ta miarka co jest w mleku, pije z butli, ale przy koncu robi sie gesto i poprostu odkrecam butelke i siegam lyzeczka i mu podaje do buzki :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #457177 przez Madeline
Ulubione piosenki mojego synka :

przy innych płacze a przy tych się smieje :D

12 lata 1 miesiąc temu #457296 przez Koni
Kacperek już śpi :) Tak mi się u chichrał na głos w kąpieli aż żałowałam że akurat nie mam telefonu lub aparatu żeby go nagrać :silly:

Z butlą już nie mamy żadnego problemu i od razu ciągnie :) Jedynie herbatki nie chce ale może mu rumianek nie podchodzi :unsure:

Kasiulka a ja tak sobie cały czas myślę o Tobie i twoim problemie z butlą i może by zacząć uczyć Zuzię pić z kubeczka? Być może kubek jej bardziej podejdzie? Wiem że są od 4 miesiąca bo sama taki mam z Tommee Tippee.

Idę sobie robić kolacyjkę :D Ryż zapiekany z jabłuszkiem :blink:

A gdzie nam nataleczka znowu zaginęła?!

A sister.anna, gumiś, nati.olsztyn gdzie jesteście?

12 lata 1 miesiąc temu #457312 przez nataleczka_92
Hej mamunie. Koni kochaniutka dziękuję że tak o mnie pamiętasz:* weekend szybko nam zleciał. Wczoraj mieliśmy gości,później pojechaliśmy do teściów na wieś i jeszcze jak wracaliśmy to pojechaliśmy do mojego taty. A dziś znów do niego pojechaliśmy i tak nam popołudnie zleciało:) mąż poszedł na noc do pracy a jutro po południu jedziemy podpisać umowę i odebrać klucze no i zaczynamy się pakować bo prawdopodobnie w środę będziemy się przeprowadzać.

12 lata 1 miesiąc temu #457365 przez nataleczka_92
a to moja królewna
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #457369 przez iwonka_wwa
Koni super że Kacperek już tak ładnie z butli pije. U mnie Michaś też już tak nie płacze jak mu wode daje - zawsze 15-30ml wypije :)
Co do cebulu to kiedyś w sałatce była i zjadłam. Michasiowi się nic nie działo. Kalafiora gotowanego też już kiedyś zjadłam i wszystko było ok.

Mamusie cycusiowe Wy nadal diete trzymacie? Czego unikacie? Bo u mnie Michaś w zasadzie wszystko toleruje. Unikam tylko takich wzdymających warzyw jak kapusta, fasola, itp i typowych alergenów - pomarańcze, orzechy. A tak to chyba wszysto jem.

Nataleczka powodzenia z przeprowadzką. Mam nadzieję że na Filpku to się nie odbije i szybko przyzwyczai się do nowego miejsca.

U mnie Michaś dopiero zasnął. Czas się przestawił, więc powinien zasnąć wcześniej a on i tak tak późno zasnął. Nie wiem co zrobić żeby wcześniej mi spać chodził :/

My z mężem w piątek zostawiliśmy Michasia z teściową i poszliśmy na 22:30 do kina. Tak chciałam się wyrwać z domu a taka zmęczona byłąm, że nie potrafiłam się rozkoszować tym wyjściem..hehe

12 lata 1 miesiąc temu #457375 przez nataleczka_92
iwonka buziaczki dla Michałka z okazji 4miesiecy :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #457385 przez Koni
iwonka_wwa najlepszego dla słodziaka :kiss: Poczęstowałabyś nas jakąś fotką Miśka :D

Co do jedzenia pomarańcze, mandarynki jem jak najbardziej bo pomagają kupkę robić :) orzechy, migdały jem ale w małych ilościach Kacperkowi nic nie jest :P

Nie jem cebuli, kapusty, grochu, fasoli nawet szparagowej, kalafiora, szczypiorku (ostatnio spróbowałam), nie pijam też nic gazowanego.

nataleczka_92 cała mamusia! No i nie zapominaj o nas :P

12 lata 1 miesiąc temu #457388 przez nataleczka_92
Koni zapomniec napewno nie zapomne aleczasem brak czasu na wszystko zupelnie :P

12 lata 1 miesiąc temu #457418 przez Joanna
Witam się z rana :blink:

u nas niedawno była pobudka, Ala płakała już o amciu, ale wypiła 120 ml, bo ocknęła się, że pije mleko, Cwaniak mały, a jeszcze wczoraj wypiła normalnie 150 ml... ;)
w ogóle pobiła swój rekord w kichaniu, z 10 razy po drząd :woohoo: codziennie rano kicha i coś tak odkasłuje, mam tylko nadzieję, że mąż Jej nie zaraził od siebie :blink: jak byłyśmy w piątek u lekarza to było wszystko ok i niech tak zostanie :kiss:

iwonka wszystkiego dobrego dla Michasia, chociaż On już wczoraj skończył 4 m-ce :kiss:
madeline dla synusia również całuski z okazji 4 m-cy :kiss:
nataleczka Oliwcia śliczna, jejku moja Ala też kiedyś będzie taką panienką :) :)

12 lata 1 miesiąc temu #457440 przez chłopek
iwonka ja jem wszystko, no nie jadłm pomaranczy tak wszystko, smazone, kapuste, kalfiora, cole pije, z Ksawciem bardziej panikowałam i długo diete trzymałąm z jednej strony dobrze bo byłam szczuplejsza, a teraz to szkod gdac

12 lata 1 miesiąc temu #457442 przez nataleczka_92
Witam się i ja:) u nas nocka oki. Pobudka na jedzonko dopiero o 6 i spalismy do 8. Straszny mróz u nas i śnieg się utrzymuje:( jak ja nie lubię zimy! Joanna no tak Oliwcia to mała panienka. Zawsze jak wychodzimy to też bierze swój wózeczek z lala i dopiero może wyjść:)

12 lata 1 miesiąc temu #457448 przez Koni
Witam mamusie :)

Uwielbiam moje dziecko i tak przespane noce :D Kacperek pospał od 20:15 do 7:30 :) i nawet nie płakał jak się obudził :D

Madeline najlepszego dla Aleksa!

Teraz dopiero widzę jak te nasze malenstwa rodziły się jedno po drugim :P

iwonka ja Kacperka przestawiałam stopniowo z 24 na 23, z 23 na 22 i z 22 na 21 oczywiście wprowadziliśmy też wcześniejsze kapanie i powtarzalis nasz rytuał aż się do niego przyzwyczaił :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka