BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #458840 przez chłopek
moj sebolek przewraca sie czsem z brzuszka na plecki, wogole to on by tylko siedzial i na nogach twardo stoi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #459197 przez Madeline
Moj synus też by tylko siedzial :)

12 lata 5 miesiąc temu #459271 przez Kasiulka
o coś widzę mało dziś piszecie, a już się bałam zaległości :)

nataleczka Ty to biedna jesteś na prawdę :( zawsze coś :( ale szczęście z tym kociakiem, bo jużsię zastanawiałam co tu począć z nim.

rybka dobrze że wszystko w porzadku wczoraj cały dzień myślałam o Was.

Zuzia bardzo lubi siedzieć, jak się ją kładzie to się denerwuje :) dziś cały dzień była taka rozkoszna, śmiała się w głos i zaczepiała mnie :) W ogóle jak się zcwaniła! jak na nią nie zwracamy uwagi to udaje że kaszle żebyśmy się nią zainteresowali, a później się śmieje :D jest na prawdę kochana :) rybka Zuzia też bardzo mało śpi w ciągu dnia... ale na szczęście od paru dni mamy za sobą skok rozwojowy i skończyło się marudzenie :) no i zębami chyba lepiej, na razie chyba wszystko stoi w miejscu :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #459410 przez Joanna
u nas na szczęście też chyba minął ten skok rozwojowy, od tygodnia Ala jest naprawdę grzeczna odpukać :) :) też chciałaby tylko siedzieć, bardzo dużo się śmieje i zrobiła się mega ruchliwa :woohoo:
w ogóle udało mi się ułożyć Alicji dzienny jadłospis z racji tego,że odwidziało Jej się mleko, posłuchajcie:

rano między 7-8 mleko z rozpędu, jest tak zaspana i głodna, że pije mleko o dziwo, 150 ml
na drugie śniadanie kaszka ryżowa o smaku bananowym na 120 ml mleka
na obiadek marchewka ( ciepła, do tego dodaję miarkę mleka i pół miarki kleiku aby było bardziej treściwe )
deser jabłuszko znowu z miarką mleka i odrobinę kleiku ( za niedługo będę dodawać zamiast kleiku pół łyżeczki kaszy manny, wiadomo - gluten trzeba wprowadzać stopniowo )'
na kolację kleik ryżowy na 120 ml mleczka z resztą jabłuszka ze słoiczka
w międzyczasie herbatka jabłko z melisą i z kopru włoskiego oraz sama woda około 300 ml!

co o tym myślicie? ja nadal czasem uważam, że mleka jest za mało...w końcu wypijała najmniej 600 ml, a teraz wychodzi 450 ml...ale w zamian są warzywka i owoce...kurcze, jak dla mnie mogłaby dalej pić samo mleko plus jakiś jeden inny posiłek, a tut taka zmiana, że aż mi samej dziwnie... :side: w ogóle zaczęło nam iść więcej pampersów, bo Alicja po każdym posiłku robi kupkę w różnych kolorach :lol: masakra, 4-5 kup dziennie,a była zazwyczaj jedna lub dwie :laugh:

jutro mamy usg bioderek :blink:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #459446 przez Kasiulka
joanna super masz ten jadłospis! ja na Twoim miejscu wcale bym się nie martwiła tym mlekiem, bo owockami i warzywami uzupełniasz jej wszystkie witaminki :) jestem pewna że niczego jej nie brakuje :) a że tak się pogniewała z mleczkiem? no cóż-rośnie Ci mały smakosz :) Moja Zuzia póki co widzi tylko mleko, a chciałabym żeby podjadała coś innego. No ale małymi kroczkami próbujemy :)

teraz się przebudziła, nakarmiłam ją, ale spać jej się wcale nie chce :) leży w łóżeczku z włączonym projektorem, może zaśnie :)

12 lata 5 miesiąc temu #459466 przez Joanna
kasiulka to cieszę się,że tak uważasz :) z dnia na dzień zaczęła gardzić mlekiem, pediatra powiedział, że dzieci tak czasem mają i może z czasem jej przejdzie albo i nie skoro poznaje nowe smaki :blink: nie martw się, Zuzia też polubi inne jedzonko, na pewno :) poza tym z Twoim mlekiem dostaje różne smaki :) moja Ala też właśnie zasnęła przy włączonym projektorze :woohoo:

12 lata 5 miesiąc temu #459489 przez chłopek
ja narazie nic nie daje sebkowi, jedyne cyc,

12 lata 5 miesiąc temu #459494 przez nataleczka_92
Ja tak na szybko. Jesteśmy już w nowym mieszkanku. Usypiam dzieci i biorę się za ogarnianie. Bo tyle tego że kilka dni mi to zajmie z małym maruda. Tak mnie wkurza praca mojego K! Jutro pracuje 16godz bo inwentaryzacja-wyjeżdża o 4 a wraca o 23:-/ a we wszystkich świętych ma druga zmianę! Ach...

12 lata 5 miesiąc temu #459498 przez chłopek
nataleczka nie fajnie mój robi od 5 do 18-19, i jak przyjezdza to zje i idzie spac i tak w kółko dobrze ze ma wolne we wszystkich świetych

12 lata 5 miesiąc temu #459540 przez Natalia^^
Hej Dziewczynki,

Czytam was codziennie ale nie zwsze czas zeby napisać. Widzę ze wszystkie mamy podobny problem co do pracy naszych facetów. Ja teraz jakby nie patrzeć przez 3 tyg 24h na dobę siedzę sama, (nie licząc 2 dni kiedy przyjechał do polski a i tak był wieczorami) buuuu....

Kasiulka Zuzia ma czas, napewno zacznie jeść stałe pokarmy, a teraz moze być do 6 miesiąca wyłącznie na piersi:)

Jaś tez gardzi mlekiem, na poczatku martwiło nie to ale teraz wychodze z założenia ze zje tyle ile może i chce. nie jest dobrze wmuszać dziecku jedzenie, wiem to po sobie. moj tata i babcia robili to ze mna i dziś borykam sie z nadwaga...

12 lata 5 miesiąc temu #459575 przez rybka19834
Hej kochane;)

U nas w porządku...dzis pralam,sprzatalam a pozniej przyszli moi rodzice i siostra z chłopakiem i jakoś dzień zlecial:) ja dzis dałam mateuszkowi jabłko to zjadł a pozniej próbowałam kleik taki gesciejszy lyzeczka to płakał więc dodalam trochę do mleka i tez nie chciał pić:/ ciekawe co to dalej będzie...

Kasiulka dzieki za wsparcie :*

Joanna jadłospis super!!!!jaki urozmaicony naprawdę,sorki ale normalnie sobie zdjecie zrobiłam i będę ściągać od ciebie he he....no ja sie nie dziwie ze alunia nie chce mleczka jak jej tak dogadzasz :)

Nataleczka znow będziesz miała kupę roboty :/ dobrze ze kotka w dobrych rękach będzie;)

Natalia dopiero zobaczyłam twój suwacZek wagowy,i nie mogę uwierzyć ze tyle wazysz Bo nie wygladasz na tyle kg;)

Ok kobietki uciekam spać....do juterka

Koni a ty gdzie sie dzisiaj podziewasz???????

12 lata 5 miesiąc temu #459940 przez chłopek
marcheweczka pyszna była
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #460109 przez Madeline
Kochane tak sobie siedze i mysle jak to rok temu o tej porze bylo. Kurcze jak to zlecialo. Rok temu prawie zemdlalam na cmentarzu, a moja babcia od razu pytała sie czy czasami w ciąży nie jestem :p hehe kurcze, a 18 pazdziernika minął rok jak dowiedzialam sie, ze będę mama :)

12 lata 5 miesiąc temu #460110 przez Madeline
Pamietacie jak to u was było?

12 lata 5 miesiąc temu #460119 przez chłopek
ja w tamtym roku płakałam, nad grobem dziadka bo mu nie powiedziałam ze bedzie miał prawnuka, a umarł 23 października

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka