BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #462008 przez chłopek
kasiulka a Ksawcio lepiej juz nie ma gorączki,
a Sebka oczka dobrze po przetkaniu jest juz lepiej,ale ostatno zaczeło ropieć:( dalej stosuje krople i mam nadzijee ze przejdzie a jak nie to 12 jade do prokocimia ze szwagierka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #462035 przez Kasiulka
chłopek całe szczęście że gorączka zeszła. ja jutro dzwonię umówić Zuzię do okulisty prywatnie, bo na nfz jak do tej pory nic nie załatwiłam sensownego -tylko wciąż jej podają krople nowe i już się boję co dalej będzie. a wizyta w tej klinice do której zabierzemy Zuzię - 240zł :O I weź tu człowieku miej więcej niż jedno dziecko :o za co :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #462048 przez chłopek
Kasiulka my do Krakowa dostalismy sie bo kolezanka załatwiła a tak pewnie bysmy nie wiem ile czekali, krople ciagle były, a lepiej szybko to zrobic bo później bedzie wieksza i usypiają podobno.

12 lata 1 miesiąc temu #462063 przez Kasiulka
chłopek ale powiedz jak oni to robią takim małym dzieciom skoro nie usypiają? Zuzia to jest żywe srebro... ja sobie nie wyobrażam żeby jej takie wielkie szydło wkładali niemalże w oko. Toż to niebezpieczne jest. A jak ona ruszy główką to co wtedy... Boże :(

12 lata 1 miesiąc temu #462079 przez chłopek
wiem ze zwiazuja w pieluchę, wydaje mi sie ze pielęgniarka za główke trzyma dziecko

12 lata 1 miesiąc temu #462121 przez Natalia^^
witam późnym niedzielnym wieczorem...

Kasiulka, Chłopek to przykro ze wasze dzieciaczki mają chore oczka, Jasiowi raz ropiały ale to podobno przez katar. Bardzo mi ich szkoda/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A z innej beczki jak myślicie ile powinno byc stopni w mieszkaniu??? My mamy srednio koło 19 ale nie chce bardziej dogrzewać bo mówią ze dzieci jak jest cieplej to łatwiej chorują. Co wy na to??

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #462124 przez Koni

Znowu mam górę prasowania a tak mi się nie chce :(

Dziewczyny czy wasze dzieci normalnie piją herbatki? Ja Kacpra nie mogę zmusić :dry: Mleczko z butli wypije ale herbatki nawet nie chce ciągnąć :( Ja nie wiem co to moje dziecko będzie piło i jadło jak ja wrócę do pracy tym bardziej że mleka modyfikowanego nie toleruje :(

Natalia^^ my mamy tak ok 21'C myślę że 19'C to temperatura dobra na wieczór do spania a w dzień powinno być 20 przynajmniej tak gdzieś czytałam :)

12 lata 1 miesiąc temu #462125 przez rybka19834
Hej mamuski!!!!!

U nas ok.weekend jakoś zlecial,byliśmy dzis u mojej siostry do wieczora.wczoraj siedziałam cały dzień w domu i oglądałam na ipla film " przyjaciółki" nie wiem czy ogladalyscie normalnie taki zarabisty ze szok.u nas lipa bo na stacjach nie ma paliwa i nie możemy nigdzie sie ruszyć autem bo bak pusty.

Nataleczka wow super ze u ciebie tak blisko z mężem:)
Koni daj ty spokój ja tam nie widze żebyś była gruba!!!!!! Naprawdę!!!glowa do góry kochana,
Najważniejsze ze mamy dzieciaki i to zdrowe bo niektóre laski maja piękne ciało itd itd a np nie moga mieć dzieci.... U mnie jest na odwrót mati pije herbatę jak szalOny a nie chce mleka:/ podobnie jak u Joanny:/ nie wiem ci dalej będzie bo kaszki tez nie chce a przecież na samych sloiczkach tez nie da rady bo dopiero ma 4 miesiące:/
Joanna ty narzekasz na alunie ze zle ci śpi w nocy?????????kochana ja bym wszystko oddała zeby moj tak spał.bo jak narazie to budzi sie co 3 godz :/ i zje trochę i dalej spi i tak w kółko:( juz dawalam mu te normalne mleko jest super w smaku i wogole ale jeszcze bardziej nie chce niż tego smierdzacego co dotychczas:/ aaa no i wracaj do zdrowka kochana jak najszybciej:)
Natalia u mnie w domu to jest chyba z 20 pare stopni,cały czas zakrecam grzejniki bo ukrop normalnie...
Iwonka ja tez tydz temu zostawiłam mateuszka z moja mama i pojechaliśmy do znajomych wypilam 2 drinki i tez jakoś cały czas myślałam o małym i było mi go szkoda....ale z drugiej strony trzeba tez czasem wyjść sobie ;)

Ok kochane uciekam spać:) do juterka papa

12 lata 1 miesiąc temu #462136 przez asia886
cześć dziewczyny ja dziś w pracy:-( już na dobre tak mi żal zostawiać malutką samą w domu ze szok

Chciałam coś wymyśleć by mieć własny biznes i być przy małej ale coś ciężko:-(

Kochane mam pytanie Lenka już wyrosła ze swojego bujaczka - leżaczka co teraz by jej sie przydało? w piątek kończy 5 miesięcy:-)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #462157 przez Natalia^^
Hej, dziś dzien zaczęłam wcześnie. łukasz wstał o 4.40 i pojechał. Cieszę się bo działał mi na nerwy. odpocznę do soboty. Z jasiem opracowałam metodę na spanie:) Kąpiel i spanie o 20.30 a dopiero o 23.00 butla na śpiku. i spi do 6.30 potem butla i spi do teraz, ciekawe o ktorej wstanie.

Dziewczyny, wiecie ja się łapie na tym ze jak sie wygłupiam z jasiem i go przytulam to zacskam zęby, chyba z tej miłości :kiss:

Asia jak mi was szkoda, nawet sobie nie wyobrazam teraz isc do pracy. to jest okropne dla maluszka i dla mamy. wiem ze sa sytuacje zyciowe ktore zmuszaja i wtedy pęka matce sere.
Moja szwagierka nie narzeka na brak gotówki a poszła jak mała miała rok. oddała dziecko do niani...
Ja bede szukała pracy na wrzesien przyszłego roku, bo muszę zrobić staż 2 lata, ale mam to szczęcie ze mama która jest nauczycielką weźmie urlop zdrowotny i zajmie mi sie Jasiem. Innej sytuacji sobie nie wyobrażam.

12 lata 1 miesiąc temu #462181 przez Madeline
Hej moje sloneczka :-*

Ja do pracy wracam 21 stycznia i juz mi plakac sie chce jak sobie pomysle ze mam go zostawic z obca baba :-(

12 lata 1 miesiąc temu #462191 przez nataleczka_92
Hej mamunie. U nas nocka oki. Choć wstajemy już o 7:/ a ja zawsze byłam spiochem. U nas od wczoraj nocy ciągle leje deszcz:( my jak na razie kaloryfera nie włączamy,jedynie w łazience jest włączony i w nocy otwieramy łazienkę bo nas sąsiedzi "grzeją" ;-) ogólnie na krótki rękaw jest ciepło. Ja też myślałam żeby robić coś w domu ale pomysłów brak. Z mężem podjęliśmy decyzję że pójdę do pracy dopiero jak mały skończy 2lata i pójdzie do przedszkola a Oliwka będzie miała wtedy 5lat i pójdzie też do przedszkola. A i wogóle to Filipka tak interesuje telefon że ciągle mi go wyrywa;-)

12 lata 1 miesiąc temu #462360 przez Natalia^^
Nataleczka, mój Jas tez mi tel wyrywa, chyba coś w nich jest:)

Odnośnie biznesu to moze warto spróbować z dotacji??Dostałam 18 tys. Ja otworzyłam tak firmę sprzątającą i piorącą, bardzo na tym skorzystałam. Miałam 20 lat jak sama kupiłam sobie clio, odkurzacz pioracy, deskę do prasowania żelazko, myjkę ciśnieniową, mnóstwo sprzętów i srodków czystości(nie ukrywam ze jestem z siebie bardzo dumna :laugh: ). A jeszcze udało mi sie tak wykombinować z fakturami ze odłożyłam na zusy za cały rok, więc się nie martwiłam o rachunki. bo czy by im szło czy nie miałam zabezpieczenie. Jedynym warunkiem jest utrzymać firmę rok. Ja trzymałąm firmę dwa lata bo przez 2 lata są niskie zusy i to sie jeszcze opłacało. Teraz Łukasz otworzył i on płaci małe zusy:)

Tak wiec dziewczyny dobry biznesplan i działajcie :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #462498 przez Kasiulka
natalia ja chętnie otworzę coś własnego :) muszę dobrze poczytać :) zainspirowałaś mnie, masz na prawdę z czego być dumna!

12 lata 1 miesiąc temu #462509 przez Joanna
Cześć kochane :)

niedawno wróciliśmy od lekarza, mam na szczęście tylko lekką infekcję, także powinnam szybko stanąć na nogi :blink: dziekuje Wam za dobre słowo :kiss:

rybka Kochana, no u mnie też bez zmian...Alicja wypija tylko mleko po nocy a potem kaszka, kleik itd. przemycam jej po dwie miarki mleka do obiadku i deserku, spróbuj :) słoiczki wcina, póki co jadła marchewkę i jabłuszko a dzisiaj zjadła z apetytem zupkę marchewkową z ryżem :woohoo:
poza tym jak na kolację podaję Jej porcję kleiku na mleku to dodaję resztę jabłuszka ze słoiczka i od razu smak jest inny :) och, mamy wymagające dzieci, naprawdę...wiesz, ja nie narzekam, ale człowiek przyzwyczaja się szybko do dobrego, ale zgodzę się, że źle nie mam, bo Alutka i tak ładnie sypia :)

asia są bujaczki do 18 kg, my mamy taki z fisher price
allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-i2737928534.html
naprawdę godny polecenia, poprzedni mieliśmy z chicco i on jest właśnie do 9kg, jest u teściów, bo dosyć często tam jeździmy :blink:

natalia my mamy 21-22 stopni w mieszkaniu, nie odkręcamy grzejników :) pokoik Ali ogrzewają nam sąsiedzi, a w łazience też cała ściana jest ciepła :) \

słuchajcie...wczoraj Alicja dostala od naszych znajomych piekny prortret, jestem nim zachwycona :) jak moj Andrzej go powiesi to wrzuce zdjecie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka